Once kendini geliştir, sonra aileni, sonra mahalleni, sonra ilçeni, sehrini ve sonunda ülkeni. Sen kendini geliştirmez sadece fabrika gibi emredilene ittat edersen ülkeye uçak da gemi de yapsan nafile. Ancak somun üreten makina kadar olabilirsin. Makinayi üreten mühendis kitap okuyanlardan çıkar.
Kitap roman hikaye vb. türü ise sanatsal olarak ülkemizi temsil ediyoruz ha bilgi edinme iş yapma pekiştirme gibi kitaplar zaten ilgili olduğu alanda gelişime yöneliktir.
Mesela mühendislik kitapları anlama derecesinde bilgisi olan herkes okumalı yapıcılığı sağlar.
Toplum insanların bir araya gelmesiyle oluşur. Her insan ayda iki tane kitap okusa toplumdaki aydınlanmayı o zaman görürsünüz. Kitap okumak çok boyutlu düşünme ve empati becerilerini geliştirir. Bu toplumun en çok ihtiyacı olan şeyler de bunlar. Zaten biz Türkiye olarak okumamazlıktan bu hale geldik. Eğer biraz okusaydık tecavüzcüleriyle, engelli gence tekme tokat dayak atan magandalarıyla, kanserli genç kızın eline para verip geçiştiren bakanlarıyla gündeme gelen bir ülke olmazdık. Şöyle bir sayınca gördüm de insanlığın yüz karası olmak üzereyiz.
Ülkeye kazandırma zaten sen kendin bir şeyler kazan. En kötüsü kelime dağarcığını geliştir. Yeni kelimeler, cümleler öğren ve onları hayatında bulundur, kullan. Günde 50 kelime konuşarak yaşayan adam ile 500 kelime kullanarak yaşayan adam bir olmaz. Kitabın sadece bir yazarın kurgusu olarak görme.
Kulaktan dolma bilgilerle, başkasının düşünce ve aklıyla hareket etmektense, okuyarak bilgilenip, kendi düşünce ve aklıyla olayları tartarak kendisi bir fikir oluşturur. Yani okuyup, araştırıp, öğrenerek kendi yargısını kendi oluşturur. Başkasının yargılarına göre yaşamaz.
Önce bu başlık altındaki tüm entrilerin okunması, sonrasında sorulması gereken soru. Daha bunları bile okuyamayan insanlar kitap okumak konusunda yorumda bulunmasınlar. Hadleri değil henüz.
okumuş birey kazandırıyorum. hiçbir boktan anlamayıp her gördüğüne eleştiriler getiren, kafasını boyu uzun dursun diye taşıyanların aksine gerçek eleştiri yapabilecek derecede dünya görüşü sağlıyorum. bunun yararının tartışmaya açık olduğunu bile düşünmüyorum. zira gelişimi sağlamak istiyorsak en önemli iki kaynağımız eğitim ve ekonomi. ikisindede batmış durumdayız. eğer ben okursam ve benim gibiler okursa bu başlığı açtığın pc, telefon veya her ne ise onu üreten ucuz iş gücü değil onu tasarlayıp başka ülkelere üçüncü dünya ülkesi diyebilme yetisine haiz kişiler olacağız. biz satan taraf olacağız. eğitimle ekonomiden anlayıp çözümler getireceğiz.