belki de bir hiç.
ama artık bireyin topluma karşı, toplumun faydası için olan görevlerinin, şahsi hazlarından ve mutluluklarından önemli tutulduğu dönemleri geride bıraktığımız bir zaman diliminde ve zihniyette yaşadığımıza göre, kimi niye ilgilendirdiği merak konusu.
Entellektüel ruh hali kazandırıyoruz, bilgi birikimi kazandırıyoruz, empati yeteneği kazandırıyoruz, yetiştirdiğimiz nesillerle pırıl pırıl gençlik de kazandıracağız inşallah hiç şüpheniz olmasın.
"kitap okuyarak ülkeye ne kazandırıyorsunuz diyenlerin oluşturduğu zeka geriliği dengeleniyor" cevabına sahip sorudur. ülkeyi geçtim kendi ailelerine ve kendilerine dahi faydası olmayanların fikir beyan etmesi hakikatten enteresan.
kitap okuyan insan empati sahibi olur böylece hayata at gözlüğüyle bakmaz, doğruyu bulmak için soru sorar, peşin hükümler vermez, kul değil birey olduğunun farkına varır ve "insan" olmaya yaklaşır. böylece topluma ve kendisine zarar vermeyen bir birey olur. daha ne olsun.
Kitap ; bilgi ve düşüncedir. Bunlar hayatımızda mutlaka yer alır. Seçim sizin birşeyler kazandıracağına inanmıyorsanız zaten okumayın bardağa boş tarafından bakıyorsunuz demektir.
Kendimi . (bkz: kendi halimde okuyup gidiyorum kimseye bir zararim yok .okumak icin ayirdigim vakti istesem fitne fucur kavga naletlik gibi kinetiklere cevirebilirdim .)
Bireyleri gelişen bir toplum er yada geç kitlesel gelişimde yaşayacaktır. Bir kişinin Kitap okuması koskoca bir ülkeyi geliştirmek için çok zayıf bir hamledir. Bu mantıkla yaptığın her eylem manasızlaşır. Bu, ülkeden ziyade kendi kişisel gelişiminin önünü açar, kişisel gelişimini sağlayan vatandaşların sayısı artıkça da toplumsal gelişim sağlanır.
kitap okumak > öğrenmek > yorumlamak > dönüştürmek > üretmektir. velhasıl kelam, kitap okuyan insan bilgi veya nesne bir şeyler üretir. yani üretim bilgiyle başlar ve bilginin temel kaynağı da kitaptır.
ha okumayan denyolar da üretir tabii; ama dışkı ve sera gazı.
kitap okumayan geri zekalılar yüzünden havuz boşalırken, okuyan aydınlar havuzun boşalmasını önlüyor. okuma oranı arttıkça güzel günler göreceğiz güneşli günler...
kendi cebinden almaya, boş konuşmak yerine aklını meşgul etmeye örneğiz.
bir de vergimizi ödüyoruz. çalmıyoruz çırpmıyoruz. milletin herhangi bir yerine değil kitaplığımıza koyuyoruz kitabımızı.