genellikle yatağa girilip, baş, yastığa yaslandığında gerçekleşen olaydır, ayrıyeten uyurken okumaya devam ettiğinizi sanırsınız fakat sabah uyandığınızda aslında hiç okumadığınızı farkedersiniz.
bazen okadar sürükleyicidir ki okunan kitap uykudan eser kalmaz, kalkilir birde kahve yapilir oturarak okunmaya devam edilir. bazende kitap icin zararlidir, sayet cok sevdiginiz kitaplarinizdan ise ve elinizde uyuya kaldiysaniz sonuc ic acici olmayabilir, kitabin yapraklari ilkokul defterlerinin yapraklari gibi kivrim kivrim olur.
bu eylemi en çok gerçekleştiren millet türk milletidir.Çünkü yatmadan önce yatakta okunan kitap,kitabın okunmak için değil uyumak için okunduğunu gösterir.
hayatımda bi kere geldi başıma. o da 8 yaşındayken 1.dünya savaşı maddesini okurken. bu yüzden çok hava attığımı bilirim 'ansiklopedi okurken uyuya kaldım ya biliyo musun' diye. ha-ha.
cahit zarifoğlu nun 'hikayeler'ini okurken en az 10 defa yaptığım eylem. kitap kafa yapıyor. ilk ve son hakayeyi okumak yeterli. kitabın kalite bakımından da özeti cahit zarifoğlu'nun hikayeciliğini anlamak bakımından da.