tabi başta okumak nedir bilmezdim, bilmezdim değil de sevmezdim. sonraları bir iki kitap okumaya başladım. arttıkça arttı tabi bu. şu an iki haftada 500 sayfalık bir kitap bitiririm.
metroda, otobüste oturabildiğim vakitler okurum hep. etrafı seyretmektense bu daha iyi. velhasılı kelam güzel bir şeydir kitap okumak.
Kitabın sonuna doğru bir artıyor ki anlatamam. 2 ayda 200 sayfa zar zor okuduğum kitabi son 100 sayfayi 1 günde bitiriyorum. Çocuklarınıza küçüklükten kazandırmanız gereken bir alışkanlık.
Alışkanlık değil tutkuya dönüşüyor bir yerden sonra. Alışveriş manyağı bir kadının parasını komple kitaplara yatırmasına sebep olabiliyor. Ayakkabı mı kitap mı derken genelde kitap kazanıyor.
ilkokul veya ortaokulda edinilmesi gereken alışkanlıktır.
sonra kitap okumaya alışsan veya sevsen de, ilkokul yada ortaokulda benimsediğin kadar benimseyemezsin.
profesyonel yatırım gerektirir. Kitap okumak beynin çeşitli alanlarını aktif ve koordineli çalıştırmayı gerektirdiğinden televizyon izlemekteki gibi bir süreçle hızla ve bilinçli karar gerektirmeden alışkanlık haline gelmez. En az bir ay süresince konsantrasyonunuzun yüksek olduğu dönemlerde bir saat, her gün kitap okuyarak kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz.
ismini vermek istemediğim bir kitapçıdan aldığım yeşil ciltli bir dünya klasiğini yarıda bırakmamla kaybolan alışkanlık. bir kitap bu kadar mı kötü tercüme edilir dedirtmiştir. (bkz: malûm kitapçı)
sigara alışkanlığı gibidir. bırakması zordur. hatta sigara bırakılır ancak okuma alışkanlığı sittin sene bırakılmaz. bırakılamaz. bırakılmamalıdır. bırakmayınız.
Kişiye her konuda yararı olan fakat tek bir konuda zararı olan durum.
2 günde 1 kitap bitirmeye başladım.
Sınavlara çalışamıyorum bu yüzden.
Hep aklım kitaplarda kalıyor, aynı anda 3 farklı türde 3 farklı kitap okuduğumdan...
19 yaşında edindiğim alışkanlık 23 yaşındayım 4 senedir aralıksız okuyorum elime ne geçerse, en büyük pişmanlıklarımdan birisi bu zamana kadar neden yapmamış olduğum.