sanılanın aksine en büyük sorumlusu yazarlar veya yayınevleri veya devlet değil, kitabı okuyucuya ulaştıran kitabevleridir.
kaliteli bir kitabın maliyeti %10'dur.
ortalama bir yazar bir kitaptan %10 telif hakkı alır bu bilindik yazarlarda 20'ye hatta 30'a kadar çıkabilir.
-varsa- çevirmenin aldığı pay ortalama %7'dir.
vergi %8'dir.
dağıtım ücreti yani kitabı okuyucuya sunan mağazaların ücreti ve bu mağazaya ulaşana kadar olan maliyet-depolama, kargo vs- ise %40- %60 arasıdır.
kesinlikle katılıyorum hocam kitap alabilmek için indirim kovalar olduk o site senin bu site benim dolanıyoruz indirimde yetmiyor taksitte arıyoruz çünkü gerçekten yüksek fiyatları aslında change. org ta bu konuda sözlük olarak bir kampanya başlatabiliriz.
Sürekli yakındığım ama elimizden bi'şey gelmeyen durumdur. Güzel ülkemizde hep okuma oranının düşük olmasından yakınılır ama bunu düzeltmek için hiç böyle bi adım atmak akılarına gelmez garip.
Popüler kitaplar için doğru bir önermedir ama geriye kalan, daha niche sınıflara giren kitapların fiyatının yüksek olması normaldır. Ülkede kitap okunmuyor, adamlar ne yapsın? Yayıncılık ve dağıtım sektörü, özellikle küçük ve orta işletmeler için, çok zorlu, ayakta durması güç bir sektör.
kırk yılın başı kitap alanlar için fiyatlar evet uygundur. 20-30 papel nolacak, neye vermiyoruz. ama işte düzenli alanlar için olmuyo öyle. birikiyo gidiyo paralar.
sahaflara gidin, en baba orjinal kitapları 5 papele alın. hatta 4 tanesi 10 tl.
kitap satışı basımı az, ana sebep ülkenin kitap okumaması. satış artınca kitap fiyatları düşüyo, kitap fuarlarında orijinal kitapları -frankfurt kitap fuarı mesela- 4-5 euroya satıyolardı.
doğu taraflarında bir kitapçıya gidip kitap alayım dedim. kitap 45 lira ...
çok afedersiniz ama yuh artık...
bir de utanmadan insanlar gençler neden kitap okumuyor , gençler bilgisayarı bırakıpda kıtap okumuyorlar ya da bu gençler cahil diyorlar ya çıldırıyorum.
ya senn gelip kitap fiyatlarını boru gibi yaparsan ve bunu lüksün sayıp KDV eklersen adam ne yapsın ki...
öğrenciyiz biz öğrenci be, ana baba parasına zar zor ihtiyaç karşılıyoruz ama kimse anlamıyor bizi..
şimdi bazıları çıkıp kütüphane var gitsene be kardeşim diyecek biliyorum ama ben başka birine ait bir kitabı malesef rahat okuyamıyorum. neden diye sorarsanız ben önemli gördüğüm yerleri çiziyorum ve (varsa) yazım hatalarını düzeltiyorum. kısacası kirletiyorum.
bu yüzden kütüphaneden ya da başka birinden kitap almıyorum.
Bu ülkede ne ucuz olum ucuz olan bir şey söyleyin, birileri diyor ki "bunlar beynini kullanmasın", beynini kullanmayanlarda "adam haklı helal olsun yanındayız" diyor.
Aptallarda çıkıp ağızlarında salyalarla "ülke iyiye gidiyor" diyor.
Ortalama bir kitap 25 tl desek haftada bir kitap okuyan bir öğrenci için ayda 100 tl ağır gelebiliyor bu durumda e kitap indirin telefondan pc den okuyun. malesef korsana evet.
bazı kitapların fiyatları gerçekten yüksektir. yalnız uygun fiyatlı kitaplar da az değil piyasada. ayrıca kütüphanelerden kitap ödünç almayı hiç düşündünüz mü? kayıt olurken bile para alınmayan belediyenin kütüphanesinden (güzel bir hizmet sunuyorlar) ben dördüncü kitabımı ödünç aldım geçenlerde. hatta -hepsi olmasa da- son yıllarda populer olan, fiyatı pahalıya satılan kitaplar da bulunmakta kütüphanede.