bugün

ne ucuz ki amk!

çomarlar nasıl olsa okumuyor koy vergiyi girsin gezicilere.

hem oğuyupda napacan! aç televizyonu, izle a haberi;
gör bağ nasıl köprü yapmış adam, nasıl gavur çadlaşmış.
çoh büyük ülkeyiğ çoh.
Her kitabı öğrencilere %50 indirimle satılması zorunluluğu gibi bir yasa olmalı.
bence yazarlık zor iştir hak ediyorlar o parayı ki yayın evleri alıyor paranın büyük kısmını. ha eğer gidip de d&r den falan alıyorsanız işte o gereksiz pahalı.
korsan kitaplar satın alınmaya devam edildikçe devam edecek olan uygulamadır.
kitaplarin fiyati bence normaldir. korsana da karsi degilim. imkaniniz yoksa korsan alin. kimse okumak icin para odememeli. sahaflar ve kutuphaneler de var, okumak isteyene secenek cok. e kitaplar var, malum siteler var kitap indirilen vesaire.

parasini odeyip hakkini vermek en guzeli. ama imkaniniz yoksa da oldugu kadarini karsilamaya calisin.

duzenli okuyucular icin kitapyurdu.com fiyatlari uygundur. 43tl lik kitabi 21 liraya aldim gecen gun ornegin. ama duzenli siparis veriyorsaniz indirim dilimine giriyorsunuz.

Bir insan haftalik bir kitap bitirmeli. Bir ogrencinin gunumuz turkiyesinde bunu karsilamasi ne yazik ki mumkun olmayabiliyor. Bu arada emege saygim da var, kitabin ederinin cok daha fazla oldugunu da biliyorum. Bir kitabi yazmak bir yildan fazla surebiliyor, bazen yillarini aliyor yazarin. Bu yuzden 50 degil, 150 de eder. Ama kimse alamaz iste maalesef.
Kitap biriktiremeyip sahafçilar ve halk kütüphanelerine yönelme eğilimimin yegane nedenidir.
Ülkede kitap okuma oranının ve kitap satışının az olmasına bağlı olarak kitapevlerinin tek çareleri.
Kitapkolik biri olarak en büyük nedeni korsan kitaplardır.size tavsiyem internetten alın hem kitap almaya devam ettikçe indirim yapıyorlar hemde daha ucuza alıyorsunuz.
(bkz: kitapyurdu)
Evvela kitaplardaki %18 kdv oranını %1'e düşürmekle işe başlayabilirler mesela.
Maalesef öyle. Bundaki sebep yayınevlerinin ve yazarların bazılarının açgözlülüğü. Daha sonra kitaba uygulanan vergiler. 30 liraya satılan bir kitap çoğu kişiye pahalı gelir. Öğrenciyim, Türkçe Öğretmenliği okuyorum ve çoğu zaman bir kitap almam gerekiyor. iyi bir roman veya kitap 25 liradan başlıyor. Öğrenci bütçesiyle bunları almak çok zor. Asgari ücretle çalışan birisinin de alıp okuması imkansız gibi.
D&R sitesinden alınca uygun ama mağaza indirime girmiyor.
Bir kitaba 30 lira verirsek ölelim biz.
Okumak bile ticarete döküldü.
Parasız olsun demiyorum ama biraz daha makul fiyatlar olabilir.
Fiyatların neden yüksek olduğu konusunda diyecek bir şey yok tabiki. Nasıl düşer, nasıl ucuzlar konusunda bir fikrim yok ama bundan dolayı kitap okuyamama konusu hakkında birkaç çözüm sunabilirim:

1-) Martı yayınevi çok uygun fiyata(3.65 TL) klasikleri yayınlıyor, A101 marketlerinde bulabilirsiniz. Ayrıca bir kaç yayın evi de bu işe el atmış durumda. Geçenlerde kipa'nın kitap reyonunda Dostoyevski'nin tuğla gibi delikanlı isimli romanını buldum, 5TL ye aldım. Gıcır gıcır..

2-) nadirkitap.com(online sahaflar sitesi) sitesini kullanabilirsiniz. Tanesi 5-7 tl ye denk gelecek sekilde ayni satıcıdan sepetinizi doldurun. ikinci el ama olsun, istediğiniz kitap nasılsa. Bir de mesaj atar kargoyu bedavaya getirebilirseniz süper, değmesin keyfinize.

3-) dr kitapevleri belli dönemlerde 9.9 TL ye süper indirimli kitap satıyor. Av mlere gittiğinizde mutlaka buralara uğrayın.
insanı korsana iten unsur.
(Şu başlığı her görüşümde yazmadan duramıyorum.)

televizyona verilen 30-40 lira parayla bir ay haber, belgesel, film, dizi, yemek programı... Artık Allah ne verdiyse dibine kadar, 7/24 izleyebiliyorsunuz ama kitaba verdiğiniz ortalama 25 lira, iyi bir okuyucu iseniz, yalnızca 1 hafta işe yarıyor. Kitap bitiveriyor işte. Hadi o çok muhabbetini yaptığınız makyaj malzemelerini, bakım ürünlerini bir inceleyelim öyleyse. Bir ruju 2 yıldan uzun süre kullanırsın, bir farın 1 yıl ömrü var o da en az. Şampuanlar 3 kişilik ailede en az 2 ay kullanılır. Ben elektronik kitap okuyamıyorum. Bunaltıyor beni, kitap değil de sıradan bir makale, bir entry okuyor gibi hissediyorum. Kütüphane kitaplarını okurken her an kitabın başına bir şey gelecek gibi geliyor. Cümlelerin altını çizmek, ara sıra açıp yeniden okumak, karıştırmak isterim. Kitap okuma hususunda bunlar lüks şeyler sayılmaz. Her okurun tercihi başka yönde olabilir. Kitaplar pahalı arkadaşım. Olsa olsa sahaflardan, ikinci elcilerden ya da o sikindirik marketlerden 3. kalite yeniden çeviri kitapları alabiliriz. Ama böyle olmasına gerek yok. Bunları yapmamıza gerek olmamalı. Herkes istediği kitapçının vitrininde gördüğü gıcır kitabı satın alabilmeli. Kitap okumak lüks değil, kitap okumak konusunda farklı tercihlere sahip olmak lüks değil.
Yasasın Letgo.
"pırlantadan alınmayan vergi, kitaptan alınıyordu; çünkü pırlanta alandan değil, kitap okuyanlardan korkuluyordu" - emile zola
Dukkandan girip cikmam bir olur.
Memlekette pahalıdır.
Sadece Ankara olgunlar diyorum. Bu konuda daha once de entry girmistim yine giriyorum. Insanlari korsana iten yayin evleridir. O yuzden hicte uzulmeden gidip 5 tlye aldigim korsan kitabimi okuyorum. Umrumda da değil. Bi kitaba 20 tl veriyim de 1 ay onu mu okiyim. Ayda 40 tlye ortalama 6 kitap aliyorum mis gibi de okuyorum.
Ortalama bir mcdonalds, burger king menüsüyle aynı fiyattadır kitaplar.
Eee kitabı yiyip bitiremeyeceğine göre, oldukça ucuzdur kitaplar aslında.
(bkz: tutunamayanlar ın 40 tl olması)
yazar kişisi ölmüş ise korsanı alınabilir. sonuçta emek sahibi olmayan kişinin haksız gelir elde etmesi mantıksız gelebilir. şayet yazar hayatta ise kesinlikle orjinal olmalı kitap ki ilgili yazar emeğinin karşılığını bulabilsin ve yazmaya devam etsin.
2. el sahaflarda gayet de uygun olandır.buralarda kalın kitaplar en fazla 20 tl.bunun neresi pahalı anlayamadığımdır.
hayatımı kökten etkileyen ve bütünen değiştiren kitapların hepsi her gün bitirdiğim bir paket sigaradan ucuzdu.

genellikle boktan ve popüler(yeni nesil) kitaplar pahalı oluyor.
Kitap fiyatlarının yüksek olmasından ziyade alım gücümüzün düşük olmasından kaynaklanan yanılgı. Ev fiyatlarına da benzer açıdan bakacak olursak 200000 tl lik bir ev avrupalıya göre 70000 eurodur 7000 euro kazanan bir avrupalı için 10 aylık maaşıdır.