ülke standartlarında geçerliliği en çok olan bölümlerden birisidir. düzgün okuyan kesinlikle aç kalmaz.
çalışma alanlarını sormayın anlatması 6 saat sürer...
okuması yıpratan, iş bulması zor olan bir meslek dalıdır. mühendisliğe giriş dersinde en çok kazanan kimya mühendisi diye öğretilir ama bir dayanağı yoktur.
iki bölüme de farklı kapasitelerde öğrenciler alınıyor bir de bu taraftan yaklaşabilirsiniz olaylara..
aynı şartlarda bir kimyacının kimya mühendisi seviyesine çıkması zor..
temel bilimler ile mühendislikleri karıştırmaya bir son verirsek, ülke adına küçük de olsa ileriye doğru bir adım atmış oluruz..
kimya - daha mikro boyutta kalır ve kendisinden beklenen bilimsel gelişmedir (tabii türkiye için konuşmuyorum, sonuçta öğretmen olmanın peşinde koşmak zorunda kalıyor, sebebi ise kah düşük kapasiteli öğrenci alımı kah devletin plansızlığı)
kimya öğretmeni - kimya gurusu olsun diye yetiştirilmez, aradan kendini aşan çıkarsa bu kişiyi bağlar.. dolayısıyla amaç yüksek öğrenim öncesine kimya eğitimi vermek.. yani? öyle aman aman akademik bilgi ve araştırma yetisine ihtiyacı yok..
kimya mühendisi - proses mühendisi de denilebilir ve gelişmiş bir ülkenin temel elemanıdır..
proses kısmını ise daha boş bir vaktimde anlatmaya çalışırım..
Noo, bakın gıdaymış kimyaymış çevreymiş bunları okumayın artık, çevreyi odtüde okuyosan yine eyvvallah ama temel mühendislik bölümleri her türlü tokatlar, ortalama bi ünivde okuyup kendini çok geliştirirsen rahat rahat iş de bulursun korkma, konyada inşaat, kayseride makine falan okudum diye evde kalacak değilsin.
okunmaz. en fazla formasyonla öğretmen olursun.
4 mühendislikten şaşmayın hocam.
-eem
-inşaat
-bilgisayar
- makina
edit: eskişehirde bunu okuyacağına konya, kayseri'ye git doğru düzgün bir bölüm oku.
müthiş bir bölümdür. ülkede ise istihdamı gayet yüksektir. okuyayım mı diye düşünüyorsanız, düşünmeyin okuyun. rottweiler kefildir.
makine, elektrik, elektronik ve kimya mühendisliği mezunları kesinlikle işsiz kalmazlar.
edit: bir de yazılım mezunları tabii ki. ekleyeyim dedim.
edit2: "okuyun" derken hakikaten okumaktan bahsediyorum. oldu amk, millet finallere kasarken sen evde yat, millet lablarda çalışırken sen evde sikinle oyna, ondan sonra "aa işsiz kaldık". kalırsın tabi amk, burada bahsettiğim kimya mühendisliği, işin hakkını vermeye çalışmış ve gerçekten bir şeyler yapmak isteyen kimya mühendisleri içindir. kimya mühendisliğini geçtim, daha kimya bölümünü okuyup işsiz kalanı bile görmedim. eğer yukarıda saydığım bölümlerin birisinden mezun olup da iş sıkıntısı çekiyorsanız "aaa ülkede iş yok yaaaa" diye ağız eğmeden evvel bi kendinize bakın.
Bana hic uyusturucu yapip yapmadigim sorulmadi. Fakat tek basima bir istatistik olusturamiyorum tabi. Etrafimdakiler temel bilimlerle muhendislik fakultesini ayirabiliyor zannedersem.
dört temel mühendislikten biri olarak sınıflandırılan, okuması, bitirmesi zor, bölümde okuyan öğrencilerin haftada en az iki laboratuvar, rapor ayrıca projelerle uğraştığı mühendislik dalı. türkiye'de sanayi ve üretimin gelişmemesi sebebiyle çalışma alanı daralmıştır. mezun öğrencilerinin birçoğu satış mühendisliğine veya farklı çalışma alanlarına yönelmektedir. iş güvencesi olmamasına rağmen bölümden mezun öğrencilerine bilimsel düşünce altyapısı ve sorun çözme becerisi katarak yollarının açık olmasını sağlamaktadır.
kimyagerlerin .. Aman bizim bölümden ne farkınız var diye kendilerini avuttukları ama sektörde ve devlet kadrolarında daha yüksek maaş alınca içerledikleri bölümdür.
Belli başlı üniversite mezunları dışında iyi işlere girme ihtimali evet düşüktür ancak,mezunları donanımlı zeki adamlardır. Hayatta kalmanın yolunu mühendislik ya da kimyagerlik yapmadan da bulabilirler...
iTÜ yl. tezimi mavi kapak teslim ediyorum..
Memur şunu dedi: "aaa hani şu işsiz kalan meslek?"
-Yoo ben çalışıyorum.
"aaa ama benim amcamın kızı kimya öğretmeni işsiz..."
-Öğretmenle mühendisi aynı kefeye koyuyorsan zaten senle işim yok ...