efsaneye göre atif yilmaz filmi yalnizca iki günde cekmistir. ancak üzerinden gecen onlarca yila ragmen o iki güne sigdirdigi anlamlar hala gecerliligini korumaktadir. köy ve sehir agalari, evlenmenin ve yuva kurmanin zorluklari, her konuda rekabet edilen birilerinin olmasi, harranli ya da sendikali olma *, düzene baskaldiran birilerinin her zaman bulunmasi, ve en sonunda ölen aganin yerine hep daha kötüsünün gelmesi. bu kadar ciddi konulari bu kadar ustalikla mizaha dökerek anlatmak yukaridaki entrylerde ismi geçen kadronun eseridir. hepsi sagolsundur varolsundur. umarim bir gün filmi izlerken düsünmek zorunda kalmayip sadece gülebiliriz.
gülo ile işi pişirecekken oğlunun ağlaması üzerine;
eee eee eee eee
uyu ula eşşoğlu eşek
ananı becerecem boş duruyi döşek
meme emip duriysen
başka bi bok bilmiysen
uyu ula eşeğin oğli
biraz da biz emişek
gece vakti yine güloyla işi pişirecekken, anasının zırıldaması üzerine;
ne garazın var bana
uyu da zıbar ana
hasret kaldım avrada
bi tadam kana kana
uyku girdi bedene
içim geçti be ana
içine ettin işin
ağzına sıçam aney
feyzo köyde tuvalet işletmektedir. o sırada gülonun babası gelir tuvalete girer. büyük yapmıştır tabi. çıkışta küçük parası ödemeye kalkınca feyzonun tepkisi sert olur:
"50 kuruş vereceksin ağa. kıçının sesini cümle alem duymuştur. borozan gibi ötiyi."
eskiden filmler daha güzel çekilirmiş.Filmlerde daha kaydadeğer konular işlenir daha derin ve daha uygun, gerçekte olabilecek karakterler olurmuş.işte eski filmlerimizden bir filmin baş karakteridir kibor feyzo.Kemal Sunal ın ölümsüzleştirdiği karakter.Düşünce dünyamıza, yenilerde çekilen dizilerdeki filmlerdeki hem zengin hem yakışıklı hem de romantik olan hayali beyaz atlı prenslerden çok daha fazla şey katmış olan karakter.
türkiyede yapılmış herhalde en toplumsal,sosyalist bakış açılı kara mizah örneğidir. Köylülük üzerine yapılmış bir şahaser,ağa baskısının ve diktasının ne olduğunu gözler önüne serdiği gibi faşolar hakkında yaptığı espirilerle yardırmaktadır ve düşündürmektedir.
filmin temasında bir cok konu anlatilsa da, o donem koylerinde koy agalarının diktatorlugunu de ele alan muthis bir soz geciyor filmde.
(bkz: aganın boku ustune bok olur mu)
adı üstünde klasik 100 000 kerede izlense bıkmayacagım filmlerimzden biri hatta arkadaşlarınızla özel eski türk filmi partisi vermenize sebep olası film
senaryosunu ihsan yüce'nin yazdığı, yönetmenliğini atıf yılmaz'ın yaptığı, başrollerinde ise kemal sunal, şener şen, ilyas salman, müjde ar ve adile naşit'in oynadığı süper mi süper olan filmdir. köy kızlarının ve erkeklerinin aralarda atışma kıvamında söyledikleri türkülü maniler de enfestir.