keçiboynuzu

entry24 galeri0
    1.
  1. özel günlerde,özel insanlara hediye edilebilecek türden.
    tanrının insanoğluna armağanıdır.
    2 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. bununla ilgili gerçek bir yaşam öyküsüne şahit oldum: akciğer ve gırtlak kanseri olan bir ağabeyimize doktorlar çok kısa bir ömür biçiyorlardı, ki durumu da oldukça vahimdi, sesi gitmiş ve yüzü resmen kararmış ölümü bekliyordu. Ta ki keçiboynuzu özü kullanmaya başladıktan sonra, inanılmaz değişiklikler baş gösterdi. Önce sesi düzeldi, sonra rengi kendine gelmeye başladı ve inanılmaz bir şekilde eski sağlığına kavuştu. Doktora en son muayeneye gittiğinde doktorlar bir anlam veremedi ama kendisi neyin sebep olduğunu gayet iyi biliyordu. işte bu mucizevi meyve onu hayata döndürmüştü. Doğada el değmeden yetişen yegane ağaçlardan biri olan bu meyvenin unu, pekmezi (özü) yapılmaktadır veya meyvesi direk olarak yenilebilir. Mersin ve çevresinde yetişir. Nefes darlığına birebirdir. Ayrıca cinsel gücü kalıcı şekilde arttırıcı özelliğe sahiptir. (Bizzat Kullanmaktayım) Sigara içtiğimden çok iyi biliyorum ki, inanılmaz bir balgam söktürücü, resmen ciğerlerimi temizlediğine şahit oluyorum. Yalnız piyasada keçiboynuzu pekmezi diye satılan her ürüne aldanmayın. Fiyatı 3-5 lira ise muhtemelen glikoz vardır. En az 10-15 lira fiyattan satılır orjinalleri, üretici firmadan alırsanız 8 liraya bulabilirsiniz ki ben öyle yapıyorum, üretilen yeri de gördüğüm için içim rahat alıyorum. Mutlaka kullanın ve hasta olanlara önerin faydasını göreceksiniz.
    5 ...
  5. 4.
  6. ıslatılarak yenilmesi tavsiye edilen, değişik, güzel yiyeceğimiz.
    1 ...
  7. 4.
  8. 5.
  9. pekmezi içilirse çok fayda sağlar. kravata gider.
    4 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. Tam mevsimi kuruyemiscilerden alın. Hem yumuşak hem kakaolu.
    Süper.
    0 ...
  13. 8.
  14. 10.
  15. 11.
  16. 12.
  17. Keçiboynuzu, karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengindir. Aynı zamanda A ve C vitamini açısından da zengin sayılır. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve element içerir. içerdiği element ve vitaminler yardımıyla sağlığa katkı sağlar.

    Keçiboynuzu faydaları arasında kemik erimesine iyi gelmesi, balgam söktürücü olması, kansızlığa fayda sağlaması sayılabilir. Yaprakları genellikle sert ve koyu yeşil olup genellikle sıcak bölgelerde, ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Çeşitli şekerler, A, B, E vitaminleri, karbonhidratlar, yağ, trigosol, selüloz, kalsiyum, potasyum, fosfor, tanen ve azotlu bileşikler içermektedir. Halk arasında harnup, ballıbaba, carob, kaluş, carobe, meluk, ballıboynuz adıyla da bilinir.

    KEÇiBOYNUZUNUN FAYDALARI NELERDiR?

    Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun sonucunda hastalıklara karşı koruma sağlar.
    Keçiboynuzu faydaları arasında, akciğer kanserini büyük ölçüde önleme gücüne sahip olduğu gibi mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir.
    Balgam söktürücü gücü, öksürüğü kesici etkisi, bronşit, nefes darlığı ve astıma karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır.

    Osteoporoz rahatsızlığı olan kişilerin kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir. Kemik erimesine iyi gelmesi keçiboynuzu faydaları arasındadır.

    Zengin bir lif kaynağıdır. içeriğindeki lif oranının yüksek olması sebebiyle sindirimi rahatlatır.

    Kemik ve zeka gelişimi için tüketilmesi faydalı olan bu yararlı bitki, şişmanlatıcı etkisi ve kan yapması özellikleri için de kullanılabilir.

    Özellikle iktidarsızlık sorunu çeken erkeklerin tüketmesi önerilir.
    Nefes darlığı, bronşit, astım tedavileri için pekmezi yenir. Nefes darlığı, astım ve bronşit tedavileri için çayı iki günde bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir.

    Keçiboynuzu pekmezi faydaları arasında tansiyonu dengelemesi ve kandaki yağ oranını düzene sokarak kolesterolün düşmesine yardımcı olması da sayılabilir.

    Kalp rahatsızlıkları için de tüketilen pekmezi, bağırsak, karaciğer ve akciğer gibi organların hastalıklarını önler.

    Ayrıca bağırsak kurdu, bağırsak parazitlerinin düşürülmesinde de tüketilebilen pekmezi anemi (kansızlık) hastalığına karşı da kullanılır.

    içeriğindeki E vitamini sayesinde anemiye karşı fayda sağlar.
    Prostat tedavisi için de tüketilmesi fayda sağlar.

    Fıtık tedavisi için her gün 100 gr. keçiboynuzu dövülüp yenir.
    ishale karşı bu şifalı bitkinin kuru yaprakları veya dal kabuklarının 50 gramı 1 lt. suda kaynatılır ve günde 4 bardak içilirse fayda sağlar.
    Kısırlık tedavisinde ve sperm arttırıcı olarak bu şifalı bitkinin kürü kullanılır.

    https://www.sifalibitkite...u-faydalari-nelerdir.html
    2 ...
  18. 13.
  19. KEÇiBOYNUZU NASIL KULLANILIR?

    Meyvesinden, yapraklarından, çekirdeklerinden yararlanılabilir. Yapraklarıyla ve dallarıyla çayı elde edilebilir. Meyveleri ise taze ve kuru olarak tüketilir. Bu şifalı bitkinin çekirdeği ise lapa haline getirilerek çıbanlar, basur, vücuttaki yaralar ve şişkinlikler için kullanılır.

    Keçiboynuzu çayı, pekmezi şeklinde tüketilebilen ve ayrıca taze olarak da yenilebilen bu şifalı bitki, günlük hayatta kolaylıkla ulaşılabilir ve tüketilebilir. Ayrıca genel olarak nefes darlığı, astım, bronşit gibi hastalıkların tedavisi için de kullanılan bitkinin haftada birkaç gün tüketilmesi tavsiye edilir.

    KEÇiBOYNUZU ÇAYI NASIL YAPILIR?

    Keçiboynuzu çayı hazırlamak için 8 adet bu şifalı bitkiden seçilerek iyice yıkanır. Bitkiler küçük parçalara bölünerek 15 dk. kaynatılmış olan suyun içine atılır. Bu şekilde 10 dk. kaynatıldıktan sonra keçiboynuzu çayı servise hazırdır.

    KEÇiBOYNUZU KÜRÜ NASIL YAPILIR?

    Bir lt. su yarım saat kaynatılır ve içine 15 adet bu şifalı bitkiden atılır. Keçiboynuzu ile
    birlikte su 7-8 dk. daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra çıkarılır ve hazırlanan suyun yarısı sabah yarısı akşam olmak üzere içilir. Keçiboynuzu kürü 7 gün boyunca uygulanır, daha sonra bir ay boyunca sadece sabahları veya sadece akşamları içilir.

    KEÇiBOYNUZUNUN ZARARLARI VEYA YAN ETKiLERi NELERDiR?

    Herhangi bir yan etkisi yoktur, fakat aşırı keçiboynuzu tüketilmesi önerilmez.

    https://www.sifalibitkite...u-faydalari-nelerdir.html
    1 ...
  20. 14.
  21. ikinci memleketim mersinde sağda solda rastladığım ağaç ve onun tatlı meyvesi. Meyvedinin pekmezi cinsel gücü arttırır ona göre dikkatli kullanın.
    1 ...
  22. 15.
  23. üretiminin çoğu mersinde yapılan,doğal antibiyotik.
    0 ...
  24. 16.
  25. Lezzet bakımından bir numarası olmayan hatta bayan ama cinsel güce katkı sağlayan kutsal hede.
    0 ...
  26. 17.
  27. varikosel teşhisi konduğu zaman kullandığım bitki, pekmezi iyiydi de, sabahları suyunu içmesi biraz zordu.
    2 ...
  28. 18.
  29. Düzenli kullanımdan sonra duygusal bağ kuracağım özel ruh eşimi arayan, sevgi isteyen ben; Hemen bir kız arkadaş yapayımda sikeyim moduna geçtim. Normalde vallaha böyle değilim. Dikkatli kulllanın. Oğlanı zor zapt ediyoruz.
    1 ...
  30. 18.
  31. Soğuk pres olan özü akciğerlere çok iyi gelen, cinsel isteği fazlasıyla artıran şifa bitkisi.

    Partneri olmayan er kişiye tavsiye edilmez.
    1 ...
  32. 19.
  33. Türkiye'de
    Adana'nın Kozan ilçesi,
    Antalya'nın Manavgat, Gazipaşa ilçeleri,
    Mersin'in Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke ilçeleri,
    Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde küçük veya büyük gruplar halinde yetişmektedir.

    türkiye dışında kıbrıs, abd'nin kaliforniya bölgesi ve libya kıyılarında da yetişmektedir.
    0 ...
  34. 20.
  35. 22.
  36. an itibariyle ara öğün kapsamında tüketmekte olduğum leziz yiyecek.
    3 ...
  37. 23.
  38. Fazla tüketimi ciddi artışlı libido sorunlarına yol açabilecek besin.
    2 ...
  39. 24.
  40. şu anda keyfini çıkarmakta olduğum harika lezzet.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük