güneşin batışıyla salgısı artan psikiyatrik hormanların düzensizleşmesinden dolayı olabilir diye düşünüyorum. zira insanın psikolojik hormonları en çok güneş doğarken ve batarken salgılanır diye hatırlıyorum.
sersem eder, şuur kaybı yaşatır. kişi uyanınca bi yere geç kalmış endişesiyle uyanabilir ya da bazen 1-2 gün uyuduğunu zannedebilir, gece uykusuna kadar kendine gelemez.
kısacası böyle berbat bi uyku yoktur. uyumayın uyutmayın. bu saatlerde uyku getirecek uykusuzluklara yol açmayın.
normal uyumaktan bir farkı yoktur. insanlara şehir efsanesi lazım herhalde. gece çalışıp bu saatlerde uyuyan bir sürü insan var. hiçbiri de keraat geçsin de uyuyum demiyor. belki işleri var ve yoruluyorlar diyedir.
*ikindi ile akşam ezanı arası olarak geçen vakitte uyuma eylemini gerçekleştirmektir. pek hayra yorulmayan bu vakitte uyumak belkide etki yapmasa bile söylenenler yüzünden insanı o psikolojiye sokup, baak demedim mi sana ben uyuma diye, kabilinden laflar işitebilmeniz mümkündür.
anne tarafından tekmelenerek uyandırılabilecek uyku vaktidir ,akşam ezanından önce ve sabah ezanından sonra, güneş doğana kadar olan zaman dilimini kapsayan bu vakitte uyumak efsaneye göre delirtir insanı ,aslı var mıdır bilinmez ancak şöyle bir mallaşılır akşam ezanından önce uyunursa ,günler şaşırılır ,çok uyuduğunuz sanrısına kapılırsınız,bitkin olursunuz ,ancak sabah ezanından güneş doğana kadar olan dilimde sizi kimse tekmeleyemez uyuyun ,pek zararıda görülmemiştir tarafımdan.