şöyle ki; eğer yemeği hep siz yaparsanız, bir daha hanım elini sürmez. eğer hep eşiniz yaparsa, eşiniz istemeden * elinizi eşinize süremezsiniz.*
genellikle, maalesef--caps lock on-- hala -- caps lock off-- evliliklerde cinsellik kadınlar tarafından bir silah, bir ödül/ceza sistemi olarak kullanılmakta. burada esas kast etmek istediğim bu. yoksa eşiniz yemek yapmayı sevmiyordur ama sofra bulaşık işlerinde iyidir, sizin de elinizin lezzeti vardır, yaparsınız, bunun çağ ile alakası yok -ki çok amca ve teyze tanıyorum bu şekilde olan. mesela ben eşim hasta olmadıkça yemek yapamam. neden? eşim istemiyor. neden? içimden birden hint mutfağı çıkıyor, aniden içimdeki ses barbunyaya köri at diyor, pilava safran dök diyor, safran bulamayınca rengi tutturmak için saçma sapan şeyler döküyorum, baktım sıvıyorum (bkz: sıvamak), basıyorum salçayı, ben seve seve yiyebiliyorum ama eşim yiyemiyor. eşim baharat sevmiyor. not:şimdi
metne dökünce harbiden iğrenç şeyler yaptığımı anladım, oğlum elmalı menemen ne ya.
konuyu daha fazla dağıtmadan, tanıma gelirsek, bu kişilerin genelde; kız kardeşi yoktur ya da yaş farkı çoktur. annesi ev hanımı değildir ya da ev işi yapmasına ket vuracak sağlık problemleri olmuştur. üniversiteyi aileden uzakta okumuş, anaç bir sevgilisi olmamış ya da aynı evde çok takılmamışlardır. ama bu kişiler candır, kıymetini bilin. en azından dünyanın kendisi etrafında dönmediğini, başka insanların da hayatta olduğunun ayırdına varmıştır. empati kavramının doğal uygulayıcısı olduğunu da belirtmek isterim.
Eş demek senden bir tane daha demektir. Tabiki en uyumlu şekilde olan biriyle eş olursanız.
Bundan sonra o eve adım atıldığı andan itibaren kural, kaide kalmaması lazım.
Ev işine de yardım edilir yemekte yapılır.
Şahsen yemek yapmayı çok seven biri olarak evli olmadığım halde çoğu zaman annemle birlikte veya ona yaptırmadan yemek yaparım yeri gelir temizliğe de yardim ederim.
Bunun cinsiyetle alakası yok. Bir evin içinde aile olmakla alakası var.
Kadın görevi erkek görevi diye ayirt etmemek lazim. Eşini seven bir erkeğe zor gelmemeli.
Bir araştırmaya göre batı ülkelerinde ev işi yapan erkekler, ev işi yapmayan erkeklere göre eşleriyle daha az cinsel ilişkiye girebiliyorlarmış.
Meriçler sözüm size! Hayati bir durum olmadığı müddetçe(hastalık vs.) düşer diye(bu nasıl açlıksa) satır satır "her gün yemek yaparım. Yeter ki bir eşim olsun" yazmayın.
Çünkü binlerce yıllık bir toplum rollerimiz var. Sen bunları yıkmaya çalışırsan eşin seni çekici bulmaz, ciddiye almaz.
Bu ben olacağım.. her akşam olmasa da eşim izin verdiği sürece ve sıklıkta eşime yardım edeceğim.. ona ve kendime de doğal olarak sofralar kurmak istiyorum.. çocuklarımı da böyle yetiştirmek istiyorum..
istiyorum istemesine de bu kadın nerede acaba çok merak ediyorum.. zaman bizden gidiyor aloo gel gayrıı.. her yerde seni arıyorum..
bizim peder bey 1. sınıf şef. yurt-dışından her geldiğinde (sözleşmesi gereği senede 4 hafta) evde bütün yemekleri kendisi yapardı. rahmetli annem de evlenene kadar şefti(bu arada babamın babası düz aşçı, annemin annesi ise yine şefti) bizde aile mesleği olduğu için anne-babayı mutfakta seyrederek büyüdük. bazen menüdeki yemekler için ufaktan tartışır anlaşamazlarsa bize sorarlardı "canınız ne istiyor" diye. ve bütün 4 hafta bizimkilerin yemek tartışmasını dinlemekle geçerdi. şimdi diğer meslek sahiplerinin çocukları nasıl büyüyor hiç bir fikrim yok. ama benim için bu başlık çok saçma. bir gün hayatımı birisiyle paylaşmaya karar verirsem kesinlikle evde geçireceğim zamanın büyük bir kısmını mutfakta harcarım. ha şöyle de bir şey var, yemek konusunda biraz şımarık büyüdüğüm için eşimin yaptığı yemekleri ciddi manada eleştirebilirim ve bu onun canını sıkabilir. *