2010-2015 yılına dek bugüne kıyasla daha iyi olduğunu düşündüğüm üniversitelerden biri.
şahsi görüşüm denizli pamukkale, bursa uludağ üniversiteleri gibi ktü de cazibe ve prestij anlamında küçüldü.
aşırı fanatik trabzonsporlu öğrencilerin olduğu üniversite. bizim arkadaş başka bir şehirden gezmeye gelmişti yurtta gs forması ile dolaşıyordu üzerinden çıkarttılar.
6 senedir hayatımı *iken, teknik üniversite diyerekten gittiğim ama hiçbir halt olmadığını gördüğüm üniversite. Bahar şenliği yoktur, yerine her sene hamsi şenliği yapılır. Yaz okulu yoktur, başka üniversitede yaptığınızda da dersleriniz sayılmaz. Not ortalamanız 4.00 olsa dahi üstten ders alma diye bir şey yoktur. Kilit dersler bütün mühendislik bölümlerinde bol miktarda bulunmaktadır.
Sonuç olarak; eşiniz dostunuz, yeğeniniz kim varsa uzak tutun.
Kampüsü cennet olan nadir türkiye üniversitelerinden.
Kütüphaneden c kapısına inen yolda 1 saat yürümek için denizli’de geçen 1 haftamı verebilirim. Ah o hanımeli kokusu, ah o toprağın kokusu burnumdalar hep.
aile şirketi gibi üniversite olmuş mahşallah. rektör tüm sülalesini üniversiteye atamış. şimdi özel bir şirket müdürü ktü den mezun olmuş birini işe alır mı? almaz.
tıp Fakültesinin yeni bir ameliyat yöntemi geliştirdiği üniversite.
--spoiler--
KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş ve ekibinin, nefes borusunda darlık oluşması nedeniyle solunum sıkıntısı çeken hastalara yönelik geliştirdiği ameliyat yöntemi, dünya tıp literatürüne geçti.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş ve ekibi, nefes borusunda darlık oluşması sonucu solunum sıkıntısı çeken hastalara yönelik yeni ameliyat yöntemi geliştirdi.
Prof. Dr. Tekinbaş, beraberindeki Prof. Dr. Atilla Türkyılmaz, Prof. Dr. Bekir Sami Karapolat ve ekibince geliştirilen yöntemle, bu ameliyatlardan sonra hastaların çenesinin, göğsün “iman tahtası” diye tabir edilen kısmına dikilerek başlarının bir süre göğüslerine yapışık bırakılmasının önüne geçildi.
gidersin oturursun balkonlara, sırtını dönersin üniversiteye, yüzün denize dönük bir sigara yakarsın ne zaman gideceğim lan ben burdan derken bir de bakmışsın kampüste son günün. yo yooo ağlamayacağım. balkonlardan c kapısına inerken hanımeli kokusu vurur yüzüne ılık ılık. hele yağmurlu bir günse ki genelde öyle olur, veda bile edemezsin. bir parçan kalır çünkü.
ne kadar sikko bir okul oldugu sunlar gelsin sunlar gelmesin denebilmesinden belli. bir okulun kalitesini ogretim uyeleri kadar ogrencileri de belli eder.
makine mühendisi üretim fabrikası. beraber çalıştığım her 5 mühendisten 3 tanesi buradan mezun. 3 ünden 2 sinin saçları dökülmüş ve gözlük kullanıyorlar. ne yapıyorlar lan burada insanlara ?
gözümde sürekli makine mühendisi üretimi yapılan bir fabrika gibi canlanmakta olan üniversitedir. bugüne kadar belki 40 tane makine mühendisi ile beraber çalıştım bunların belki yarısından biraz fazlası bu fakülteden mezun idi.
mühendislik okunmaması gereken üniversite. Kötü değildir, zordur. Makina mühendisliği düşünüyorsanız bir daha düşünün. 4 yılda bitirebilen hiç kimseye denk gelmedim. Çok zeki arkadaşlarım bile okulu bırakma aşamasına gelmişti vaktiyle.
Onun dışında boğaziçi kadar olmasa da anadoluda denize nazır okunabilecek bir yerdir. Şehirlerarası Ulaşım, seyahat sorunu yoktur. Havalimanı merkeze uzak, üniversiteye yürüme mesafesindedir. Belki 5 dakika. Bir istanbul beklemeyin ama sosyal hayatı karadenizde en canlı şehirdir.
Kısaca sahil şeridinde okunabilecek bir üniversitedir. Deniz havası olmadan yapamayanlar için en ideal tercihtir.