bugün

antalya'nın kaş ilçesine yaklaşık 3 deniz mili uzaklıkta olan, paris anlaşması'na göre sahibi bulunmayan, sahibi olmamasına karşılık yunanistan'ın üzerine binalar ve gözetleme kuleleri dikip, asker konuşlandırdığı ada.

bundan yıllar önce karaada'nın 10'da 1'i olmayacak büyüklükteki üstelik karaada kadar yakın olmayan 2 kayalığa sadece bayrak dikilince kıyıdaki hava üslerine, iç bölgelerden -erhaç, akıncı vs.- bir gecede onlarca savaş uçağı iniş yapıp, teyakkuz durumuna geçmiş, operasyon düzenlemiştik. sonra clinton babamız devreye girmiş, savaşın eşiğinden dönülmüştü.

adamlar bayrak dikmekle kalmamış, bina yapmış, gözetleme kuleleri yapmış.

nerede bu dışişleri bakanlığı, nerede bu devlet? pro-aktif dış politikaya kurban gitmiştir.

vay anasını nerede "o bayrak inecek, o asker gidecek" diyen tansu çiller, nerede şimdi "pro-aktif dış politika" masalı ile taviz üstüne taviz verip, uyutanlar.

harbiden tayyip baba haklısın aslında, neredeeeeen, nereye?
ayşenin uzun süre tatile çıkmamısının bazı problemler meydana getirdiğini, dış siyasette pasifliğin doruğa çıktığını ve yunanistanın göze sokar gibi meydan okuyabildiğini gösterir..

kanımca bir gece ansızın gitmeliyiz..
kaş-kalkan yolu üzerinden rahatlıkla izlenen ada. Oldukça yakındır. 2003 yılında 4 gözü kara arkadaş sandal ve küreklerle çıkıp 200*300 cm ebatlarında bir bayrak asmışlığımız vardır. 3-4 gün adada kalan bayrağımız daha sonra bilinmeyen bir sebeple kayboldu.

Gogle earth ile bakarsanız o dönemlerde adada olmayan bazı yapıları görebilrisiniz. Bu gün adada yaklaşık 15 kişilik bir yunan mangası bulunmaktadır. Bu yapılar da o manga tarafından kullanılmakta.

Adaya 1999 yılında da gitmiş ve gündüz gözüylebir hayli gezmişitik. güneydoğı tarafında denize girmeye elverişli noktaları olsa da pek cazip değildir. Adada küçük bir tatlı su kaynağı da bulunmaktadır.
Onlara terk edilmiş eşek bulunduran ada. Kürtlerin yegane hayali.
türk kıyılarına* 5.5 km uzaklıktaki "aidiyeti şaibeli" yunan adası. yunanca adı ro'dur.

Despina Achladioti** adlı yunan milli direnişçisi olarak tabir edilen bir kadın, öldüğü 1982 yılına kadar hergün bu adada türkiye'den görülebilecek boyutta bir yunan bayrağı çekmiştir.

görsel

(bkz: ömer sami coşar/#40828633)
1932 türk italyan sözleşmesiyle türkiye'ye verilen bodrumun yanıbaşındaki ada.

görsel

vay amk adamlar(italyanlar) götümüzün dibindeymiş..
e haliyle adamların torpido botları falan hemen bodrumun dibinde devriye geziyor iyiki bize verilmiş ikinci bir meis vakası yaşanacakmış zira.

bu arada karaada uşi antlaşmasıyla italya'ya bırakılan bir adaydı yani osmanlı son döneminde hemen iki kulaç atsan gideceğin adayı hristiyan italyanlara vermiş mustafa kemal olmasa o ada 1947 paris antlaşmasıyla yunan'ın olacaktı sonra uğraş dur...
kaş'ın karşısında olanı türk kıyılarına en yakın noktası ölçüldüğünde 3.55 deniz mili mesafededir. lozan'a göre 3 deniz milinden yakın sahipsiz adalar türk adasıdır. yani karaada hiç bizim olmamıştır. 80 yıllık süreçte bayrağımız dalgalanmamıştır.