Aceleye gelmiş, klasik burak aksak marematiğinde olan yani absürd dram ve olaylar olaylar şeklinde ilerleyen lakin mantık hataları barındıran anlın esprileri ile güldüren ama bu komikliği filme yansıtamamış vasat film.
erdal bakkal'ın iş görüşmesindeki yanıtları ve dizlerinin kilitlendiği sahne ile kahkaha attıran, bunun dışında özellikle ilk bölümde gelişme aşamasında sıkan film. Aynı olay örgüsü bayıyor. ilginç bir karakterle karşılaşılır, arabaya bineceği bellidir ve abuk olaylar yaşanacaktır. iyi ki mısır almışım, oyalandım. ikinci bölümü keyifli ama. beklemediğiniz şeyler olmaya başlıyor.
arabaya en son binen takım elbiseli karakteri pek sevmedim. leyla ile mecnun'un o bölümlerini de seyretmedim zaten, çirkinleştiği bölümler.
he ama yok artık filminin yanında çok komik kaldı, ikisinden birini seçecekseniz buna gidin. öbürüne vereceğiniz paraya yazık.
palyaço hayatından bir hikaye anlatıyor.
beklemek ile ilgili. hikaye bitiyor.
adama defocus girerek, arkada bulunan duvarı net alan derinliğine alıyor.
ve paa paaam. ne çıksa beğenirsiniz.
' o gemi bir gün gelecek '
hahahahaahsiktir ya.
bırakın artık bu at, gemi muhabbetlerini.
dizide tuttu, mantığı vardı en azından.
ama be kardeşim ardından, bir deste projede aynı mantığa hükmetmek nedir allah aşkına.
sonra türk sineması blablalblablalblbla.
ama ticari kaygı blablablablalba.
yav he he. blablabla.
önceki film(bana masal anlatma) ile kıyaslandığında teknik olarak bir adım önde, mizah olarak bir adım geride olan film(kıyaslamadan duramıyoruz).
çok hızlı üretilen filmdir aynı zamanda: haziran ortasında çekimlere başlanmış, üç ay sonra vizyona girmiştir. belli ki büyük prodüksiyonlar için henüz değil demişler, o tarz işleri riskli bulmuşlar.
burak aksak eserlerinde genelde olan komedi/dram arasındaki hızlı geçişler aynı şekilde devam ediyor. oyuncu kadrosu iyi.
kadroda ismi gişeye tek başına yetecek kimse yok, o nedenle boxoffice'te ilk kırkta anca yer bulabilir kendine.
biz (yengeniz ve ben) güldük. eğlenceliydi. ben gülmeyi aşıp hönkürmüş olabilirim bazı sahnelerde.
yerli komedi filmleriyle karşılaştırırsak cem yılmaz ınkilerden aşağıda, diğer hepsinden yukarıda bir film derim. cem yılmaz filmlerinde de zaten herif gık dese gülmeye hazır izliyoruz. sonra prodüksiyon daha sağlam adamda. o yüzden hep bir adım önde. filmle ilgili son olarak cengiz bozkurt erdal bakkal tiplemesini yaşıyor resmen. neredeyse her filmde aşağı yukarı rötuşlarla erdal bakkalı izliyoruz. bence güzel. hiç bozmasın.
tek kelime ile sıkıcı. filmde yaklaşık 40-45 dakika telefonla oynadım, 1-2 yerine tebessüm ettim. bu kadro ile bu imkanlar ile çok daha iyisi yapılabilirdi. ayrıca seda bakan tatlı olacağım derken müthiş itici olmuş.
18 eylül 2015'te gösterime girecek bir burak aksak filmi. çekimleri adana'daymış. kadrosunda Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil, Cihan Ercan, Tarık Ünlüoğlu, Berat Yenilmez ve iştar Gökseven gibi isimler bulunmaktaymış.
o değil de nerede acaba seti tam olarak. şöyle bi ziyaretlerine gitsek fena mı olur?
1956 yapımı, siyah beyaz türk filmi. yönetmen ve senaryo sami ayanoğlu, oyuncu kadrosu neriman köksal, sami ayanoğlu, atıf kaptan, pola morelli, muhip arcıman, fikret hakan bulunmaktadır.
Neşrini istediği halde hayatında basılamayan bu eser, piyeslerinin en zayıfı ve kendisinin esas meseleleri ile irtibatı en gevsek olanıdır. Magosa da yazılan bu eser, saray hizmetindeki bir harem ağasının, bir şehzadeyi seven ve babası Hint hükümdarı olan bir kıza olan aşkı ile bunların ölümlerine yol açan facianın hikayesidir. Bu bakımdan konusu itibariyle Kara Bela diğer tiyatrolardan ayrılmaktadır. Kara Bela'da padişahlara ders verilmek istenmiş, sarayların iç yüzü halkın gözleri önüne serilmiştir.