filmde kapıcı seyit (kemal sunal) karakterinin bir sahnede "s*çarım dersine, sanki apartman yöneticisi olacaksın p*zevenk!" diye bağırdığı oğlu ile başka bir sahnede "lopopo ne kız, git başımdan!" diye azarladığı kızı, filme konu olan cihangir'deki o apartmanın gerçek kapıcısının çocuklarıdır. o gerçek kapıcının adı da seyit'tir ve filmde oynayan o iki çocuğu dışında onlardan küçük bir çocuğu daha vardır. filmin senaristi umur bugay, film görüşmeleri için gittiği apartmanda kapıcı seyit ile tanışmış ve onun hikayesinden etkilenerek senaryoda önceleri başka bir isim olarak düşünülen kapıcının adını "seyit" olarak güncellemiştir. hatta film boyunca defaatle görülmekte olan apartman dairesi de "gerçek seyit"in kapıcı dairesidir ve çekimler süresince dairenin orjinal hâli muhafaza edilmiştir.
kemal sunal'ın başrolde olduğu yeşilcam sinemasının unutulmaz filmlerindendir.
aynı zamanda bu filmin geçtiği apartmanın ve apartmandaki karakterler, oturma sırası türkiye'yi gerçekte çok iyi şekilde yansıtmaktadır.
şöyle ki;
- en üst katta tefeci-sermaye yani kapitalist oturur. kapıyı açması için güzel bir sebep lazımdır. ( übeyit bey )
- onun altında asker oturur ki kısa zamanda yönetimi ele geçirecektir. baskıcı yönetimi işçi sınıfına yeni çözümleri, fikirleri hayata geçirmesi için fırsat tanır. ( albay zafer )
- onun altında seçilmiş yönetici oturur ki kısa zamanda baskılara dayanamayarak yönetimi seçimsiz devredecektir. ( müdür mithat )
- onun altında memur oturur ki yönetimle, çekişmeyle işi yoktur. tek derdi artan masrafları sineye çekip, geçimini sağlamaktır. ( memur ferit )
- en altta işçi-köylü oturur ki şark kurnazıdır. çalışkanlığı, uyanıklığı ve cesareti ile kısa zamanda zengin olacaktır. ( seyit )
bugün öğle arasında ofisten çıkıp biraz dolaşayım dedim ve yolumu özellikle buraya düşürdüm. bir yandan filmden sahneler gözümde canlanırken, filmin çekildiği apartmanın sokağını ve etrafındaki sokakları turladım.