yolculuk yapanların bir şeyler yemek için bilinenin aksine ilk sıralarda tercih etmesi gereken mekanlardır. kamyonular uzun daima yollarda olduğundan nerede yemek yenip yenmeyeceğini daha iyi bilir, taze ve fiyat olarak kazık geçirmeyecek yerleri tercih eder, aynı zamanda sirkülasyon olur ve bayat şeyler itelenmez. çaylar ise her zaman müessese ikramıdır.
Vallahi gayet güzel yemekleri oluyor. Bir keresinde bu formata uygun bir lokantada kuru fasulye pilav yemiştim hemde güveçte pişmiş fasulye ağzımın suyu aktı yahu neyse gayet mest olmuştum.Galiba beylik düzünden avcıları gelirken tem üstündeydi tam hatırlamıyorum yanlış bile söylemiş olabilirim yolların ismini.
edit: e 5 miş orası.uyardığı için elma buruna teşekkürler.
kamyoncuların ağızlarının tadını bildiği yönünde yaygın bir düşünce vardır. dolayısıyla uzun yolculuklarda hangi lokantanın önünde bir kaç kamyon görülürse, yemek için uygun mola yeri anlamı taşır. ayrıca ucuz olmasıda tercih nedenidir. afiyet olsun.
(bkz: recep ivedik)
(bkz: kuru fasülye)
Aile ile gidilmesi mekruh olmasına rağmen, şehirlerarası yollarda yemek molası verilmesi tavsiye edilen lokantalardır.
Müşterisinin hayli fazla olmasından dolayı, bayat yemek riski bir hayli azdır. Üstelik, tek zevki sigarası, çayı ve yemeği olan kamyoncular ağzının tadını bilir aga. kötü yemek yemezler.
en güzel kuru fasulye ve piyazın yenebileceği mekanlardır. fasulyeyle alıp veremedikleri nedir ve içine ne katıyorlar da böyle lezzetli oluyor bilmiyorum ama bir madenci olarak bir çok kez ortak oldum bu lezzete.
Yolların çilekeşi kamyoncular. Yol tecrübesi bir çok konuda olduğu gibi yemek üzerine de geçerli tabi ki. Efsaneleşen kamyon arkası sözlerden biriyle bitirelim;
--Ben seni istanbul boğazında değil, ankaranın ayazında sevdim..