mideyi çok doldurup sonrada hareketsiz kalırsan, hazım zorlaşır. kalp hazmı sağlamak için sürekli çalışır. uzun sürerse lan bitireyim şunu diye hızlanır ve kalp çarpıntısı ortaya çıkar.
özellikle, şekerli yiyecekler, ekmek, börek, çay, kahve, patates gibi hazmı zor yiyeceklere dikkat etmeli.
kısaca her yemekten 1-1.5 saat sonra 20 dakika kendi temponuzda yürümelisiniz. dışarı her zaman çıkamıyorsanız evin icinde yürüyün farketmez.
bunlar kişisel deneyimlerimdir. bende faydası oldu. deneyin en azından zararı yok, önerilerin.
Kapalı alanlarda veya hoşnut olunmayan. Yahut sürekli olarak ben başka bir şey yapacaktım. Ya hangi iş falan derken memnuniyetsizlik ve Cendere halinde açığa çıkmaktadır.
Anksiyete ile alakalı olabilir. Her yerde corona, her yerde virüs, ölüm tehditi, yasaklar, tavsiyeler... Dünya koskoca bir sabah kuşağı sağlık programına dönüştü sanki.
Yani sakinleşmek ve medyadan uzak durmak bir miktar çözüm olabilir. Derin nefes al, ver, al, ver...
bu yıla kadar hiç yaşamadığım fakat bu yıl bir iki kez uykuda ve uyanırken yaşadığım durum. öyle göğüs kafesim titriyor gibi oldu.
stresli bir dönemde değilim, çarpıntıya neden olacak miktarda kafein kahve falan tüketmiyorum.
teyzem de "son yıllarda kalbim rahatsız her şeye çarpıveriyor" diyor, nedeni belki de bedensel değil psikolojiktir.
Benimki fazla çarpmaya bahane arıyor galiba bu ne şımarıklık ya. Bir ilaç yüzünden Bütün gece uyutmadı, sol tarafa yatmak zaten imkansız… neyse sabaha doğru uyumuşum, uyandığımda geçmişti. mecburen yine aynı ilacı kullandım ve şimdi tekrar başladı djjdjsjs. Sinirimi bozdun, git buradan gitttt! Allahtan ölüyorum hissi olmuyor, o kadar alıştım ki ama bir gün gerçekten o şekilde bir uyarı verse anlamayabilirim. bir de aksi gibi canım çok Türk kahvesi istiyor ya off…