bugün

ot'tan sonra "keşke çoğalsa" dediğim tür dergilerin bir yenisi.
eylül ayı itibariyle ilk sayısı raflara çıktı.
dün d&r'da denk gelmemle yanımda para olmamasına rağmen zorla kendime hediye aldırtmamla elime geçen dergidir.

henüz derinlemesine inceleyememiş olmama, tamamını okuyamama rağmen kaliteli olduğu her halinden belli dergi.
ilk sayısı itibariyle içinde nihat sırdar, sunay akın gibi daha nice önemli isimleri, dışında da efsane süleyman saba'yı barındıran dergidir.
alınız, okuyunuz efenim.

twitter: twitter.com/kafadergisi

edit: url
Ot dergisi ile birlikte bir çırpıda okuduğum dergidir...
(bkz: kafa derisi)
Acun Ilıcalı ve ekibinin reklamını yaptığı dergi.
Piyasaki en kaliteli dergi ne yok ki içinde? Sanat- Bilim- Yaşam - Magazin - Spor - Edebiyat - Haber . Belki bunlardan bazılarıyla ilgilenmiyor olsanız bile okuyorsunuz. Hepsiyle alakalı çok ilginç bilgiler var.

Kim yazmıyor ki? Mesela 4. sayıda. Can dündardan. iclal Aydına. Yaşardan. Tümer metine. Zeki kayahan coşkundan. Nihat sırdara. Ceyhun yılmazdan, Ali eceden, Fatih portakala, Sunay akından Ataol behrmoğluna, Gel hele gelden, Metin ucaya... Bu liste uzar gider. ilk defa bu kadar farklı düşüncenin ve kişinin toplanabildiği bir yer gördüm.

(bkz: çok iyi oldu çok da güzel oldu)
5. sayısı çıkmış, konsept olarak ot'la benzer, fikirsel mana da içi dolu yeni bir dergi. bu ayki kapağı hrant dink 'tir, olmuştur.
ilk 4 sayıyı 20 tl'ye kargo ücreti alıcıya ait olmak üzere adrese postalayabiliyorlar. aralık sayısındaki zafer algöz yazısı kadar yine bu sayıdaki algöz yazısı, ilber ortaylı, sunay akın, ayça derin karabulut bölümü (tabii ki sinemayla ilgili/ türk sineması/ yeşilçam) ve umay umay yazıları ilgi çekici.
artık umay umay'ın da her ay yazacak olduğu dergi.
yazar kadrosu başarılı dergi. tesadüfen gördüğüm 2.sayısından sonra her ay düzenli olarak satın alır oldum. fakat ilk sayısını kaçırdım, yaptıkları 4 sayı kampanyası da bana cazip gelmedi, e sadece 1.sayı için elimdeki diğer sayıları niye alayım değil mi ? elinde Kafa Dergisi 1. sayısı olan ve bana ulaştırmak isteyen birileri varsa dm'den yürüsün *
bu ay aysel gürel dosyası ile çıkan ortaya karışık dergidir.
eğer tanıtımı yapılabilirse ot'u geçebilecek içeriğe sahip.

hele ben gibi kitap okumaya zorlananlardansanız mutlaka alın. deniz derya...
feyyaz yiğit ve ali ece yazıyor lan okuyun tabi ki dediğim dergi. Şu tanımlama yapma zorunlulugu yüzünden götume benzeyen cümleler de olmasa.
o değilde ilber ortaylı bile yazıyor bende şuan koleksiyonu var her ay çerez niyetine alıp okuyorum. ilginç bilgilerde öğreniyorum.
Müzmin edebiyat dergisi. ot ile birlikte rush hours gibidir. kitap ayracı kısmında derin sözler paylaşılabiliyor
' çok yorgunum, ama yine de beklediğim bir şey var. insanın uykusunun gelmesi ve beklediği güzel bir şeyi uykuda kaybetmek istemediği için ayık kalmak zorunda olması gibi bir şey.'
henüz on sayı çıkarmış olmalarına rağmen sevilen, benimsenen dergi. ilk on sayısının kapak fotoğraflarında şu isimlere yer vermişlerdir:

1. sayı : süleyman seba
2. sayı : erol günaydın
3. sayı : kemal sunal - halit akçatepe
4. sayı : zeki müren
5. sayı : hrant dink
6. sayı : aysel gürel
7. sayı : özgecan aslan
8. sayı : yaşar kemal
9. sayı : deniz gezmiş - yusuf aslan - hüseyin inan
10. sayı : nazım hikmet
kaliteli yazarları bünyesinde bulunduran (bkz: emrah serbes) ot tadında dergi. umarım ot dergisi gibi popülaritenin kurbanı olmaz.
popüler kültürün içinde çok ayrı bir yere koymamız gereken dergi. son iki sayıdır sanki biraz şımarıyor gibi?!
bir aydan fazladır hakkında yazı yazılmayan dergi. Okumaktan büyük zevk aldığım güzel dergi. Çok sevdiğim iki yazarın bunda elbette etkisi çok. Bu ay ki sayısında can dündar'ın ahmet kaya ile söyleşisine yer verilmiş. tamamı olmasa da röportajının bir kısmını yayınlamış. çokta güzel olmuş. emeğinize sağlık.
* *
altı kelime ile bir hayatı anlatma olayını yeni gördüğüm, bundan sonra düzenli olarak yazı göndereceğim oluşum. keşke maile yolladığım yazılarımı da yayınlasalar dediğim.
cem yılmaz, zafer algöz gibi populer isimlerle yürümeye çalışan basitleşen ve edebiyattan uzaklaşan, yönetim kurulunun sadece para gözüyle baktığı, içinde kaliteli yazarların da olduğu dergi.
ilk çıktığı günden beri ısınamadığım dergidir.

bu ısınamayışımın sebebi candaş tolga ışık'ın derginin kurucusu olmasıyla alakalıdır. çünkü zat-ı muhteremin köşe yazılarından da anlaşılacağı üzere edebi bir kaygı, dert, tasa gütmediği görülür.

bahsi geçen dergi de edebi bir kaygı ile yayın hayatına çıkan bir dergi değildir zannımca. daha çok ticari kaygıları olan dergidir.

içinden gelip geçen ve halen yazmaya devam eden güzel yazarlar elbet vardır. onlara selam olsun.

cık. olmamış.
edebiyatına keşke daha fazla siyaset katılsa diye umduğum, insanın ufkunu genişleten dergi.
Her şey bir yana her sayıda verdikleri poster ve kitap ayracı için bile tercih edilebilecek dergi.

Sayesinde odamda bir sürün poster duvarını süslüyor.

Sunay akın'ı okumak ise ayrı bir keyif.
Her ay düzenli olarak aldığım dergi.
Emrah serbes i takip etmek için alıyordum şimdi diğer yazılarıda okuyorum tam ka fa ma göre.
Geçen hafta yine almak için d&r a gittim normalde ay sonunda bile kalır hiç tükenmezdi ayın 13-14 ü olmasına rağmen tükenmiş.
Yani yaşadığım şehirde okunduğu takip edildiği için sevinsem mi yoksa bittiği alamadığım için üzülsem mi anlamadım. işin tuhaf tarafı diğer avm lere baktım yine yok şaka gibi. Yinede bu güzel bir gelişme sanırım yaşadığım şehirde insanların aydınlanıyor olmasına delalet.
Bir gün bütün o saçma sapan tv kanallarını izlemeyi bırakıp kitap okuyacaklar bu onun işareti.
popüler kültürün yarattığı nihilist insan tipinin ve post-modern edebiyatın bayraktırlığını yapan dergi. genelde barış, özgürlük, demokrasi, insan hakları sözcüklerinin içinin boşaltıldığı bu dönemde bu sözcükleri ağzında eksik etmeyen cihangirli liberal solcularımızın favori dergisi.
yazılan yorumlara baktığımda şunu anlıyorum; her toplumsal dönem kendi edebiyatını yaratır. bu yüzdendir ki şu yaşadığımız günlerde topluma mâl olmuş isimlerin gerçeklikle olan bağından koparılarak aforizma edebiyatına kurban edilmesine alkış tutan bir kitle var. ot ve kafa dergileri bu akıl tutulmasının bu çürümüşlüğün en yüksek perdeden ilanıdır.