bugün

aslında host/es veya steward/ess olarak bilinen işin asıl ismidir. hosteslik genel bir kavramken ve bir çok iş yerinde yapılabilirken kabin memurunun çalışma alanı uçak kabinidir. havacılıkta uçucu personele host/es denmez kabin memuru denir.
thy son zamanlarda alımlarını çoğalttığı meslek türü. hali hazırda thy sitesinde bayanlar için bir başvuru bulunmaktadır.
işi gereği ömrü boyunca yüzlerce seyahat yapacak olan kişidir.
thy'de torpille alınan uçak çalışanıdır.
kalbin memuru * diye okuduğum sonra kabin yazdığını fark edince bir an için korktuğum ve bilinçaltımı sorgulamama sebeb olmuş en güzelinden meslek.

(bkz: oo dayı sen çok yanlış gelmişsin)
Kabin memuru uçak yolcularına hizmet eden, onların rahatını ve güvenliğini sağlamaya çalışan kişidir.
çok yakın zamanda sınavına gireceğim meslek.
bir hong kong seferinden sonra ne kadar yorucu olduğunu anladığım meslek dalıdır.
özellikle THY de farklı farklı 7 yazılı ve sözlü sınava tabi tutularak alım yapılan meslek.
"Siz garsondan başka nesiniz ki?" cümlesinin pisti pas geçince "Bokunu yiyim noluyo kardeş!?"e dönüşüm evrelerini bir paragrafta inceyiniz.
politik doğrucu söylemlerden biri.
bu mesleği uzun yıllar yapan insanlar, mesleğin de verdiği deformasyonla çakallaşırlar. kül yutmaz, sulu götürür susuz getirir birer insan haline dönüşürler, kolay kolay kandıramazsınız, yalanı anında sezerler, şimdiye kadar, en azından uzun yıllar bu mesleği icra etmiş olan saf bir insana rastlamadım. bunun nedeni, diğer mesleklere nazaran çok fazla insan türü tanımış olup, tanımakla da kalmayıp, farklı kültürlerden insanların türlü türlü huyuyla ve sorunuyla da karşılaşmış olmalarından kaynaklanır. bi nevi insan sarrafına dönüşürler. zor mesleklerden biridir. tanım yapmak gerekirse; uçak içi güvenlik, yolcu memnuniyeti ve hizmetinden sorumlu insanlara verilen isimdir kabin memuru. ofisleri havalı, bulut manzaralıdır.
Sadece garsondan ibaret sananlarin bok attigi meslek. Acil bir durumda ise kucumseyen gozlerle bakanlarin aciz bakislarina maruz kalmak, gozlerdeki superman tandansini yakalamak ise paha bicilemez. Yine de acil durumsuz ucuslar. Biz servisimi yapariz.
deliler gibi yapmak istediğim iş.

çoğu üniversitede iki yıllık bölümü mevcut hatta. lakin pek bir bilgi sahibi değilim. maaşları nasıldır, günde kaç saat çalışılır, bu işin okulunu okumanın ne gibi katkıları olur gibi kafamda deli soruların bulunduğu meslektir kendisi.
bildiğin hizmetçi ama iyi para varmış bu işte. genel olarak bakıldığında yolculara hizmet eden hizmetçisin. seyahat eden kişi gel der gelirsin git der gidersin ama maaşları gayet iyi bildiğim kadarıyla 2000 tl ile 4000 tl arasında değişiyormuş. bu mesleğe host ve hostes'de denir.

bu mesleği olabilmek için bazı kriterler var.

tam emin olmamakla;
* erkekler için en 1.70 cm boy (ama genelde 1.85 ve üzeri alınır) kızlar için en az 1.65 cm boy uzunluğu.
* çok iyi derecede ingilizce bilmek.
* yüksekokul (önlisans) ama tercihen üniversite lisans mezunu olmak.
* tercihen 35 yaşını doldurmamış olmak.

gibi kriterleri var.

arkadaşım bu işi yapıyor ve şu an audi a3'ü var siz anlayın işte ne olduğunu.
Hosteslik.
mağazalarda kabinlerde sorumlu kişilerdir. milletin kabinde giydiği kıyafetleri toplar düzeltir asar falan.
Platonik aşkları çok olan kişidir.
28 kasımda sınavına gireceğim meslek. Steweard/ess, bol para, her gün yeni bir yer, 0 sosyal hayat falan filan.
Aslında memur değiller. Bildiğin host, hostes.
iyi para kazanan kişidir. evet.
Kisacasi benim yillardir yaptigim meslegimdir.

stresli ve düzensiz hayatı göze alabilen, yurt içi ve dışı zorunlu seyahate ayak uydurup, yolcuların türlü kaprisli davranislari karşısında sinirlerine hakim olabilen arkadaşların yapabileceği meslektir. ben 14 gündür evime gidemiyorum örneğin. yapılacaksa thy de, olmadı sun expresste icraa edilmesi gerekir. pegasus'un gecikme sonrası sinirli yolcu potansiyeli, onurair 'in düşük maaşları, atlas global'in cinsiyet ayrımcılığı göz önünde bulundurulmalıdır. 

4 numaradan başlayan acemilik, 3/2/1 diye gider ve yıllar sonra purser denilen amir mertebesine ulaşılır. hep bir dedikodu ve yatilarda (gidilen ülkelerde kalinmasi) yaşanan gizli ve yasak aşklar konusu ve korkusu, evde bekleyen eşleri tedirgin eden bi olgudur. 

Iyi yani dunyayi beleşe gezebiliyorsunuz.

ingilizce sınavının kazanılması, sonrasında stresli bir kaç gün bekleyiş, mülakata çağrılış, ingilizce ve türkçe konuşma becerisinin değerlendirilmesi sonrası eğitimlere başlanır. (Oncesinde cesitli kurul mulakatlari da vardir) elin yüzün düzgün ve ingilizcen varsa lise diploması ile bile girilebilen meslektir. 

kıbrıs (ercan havalimani), israil, iran, kazakistan, nijerya destinasyonlari özellikle en pis ve rezil routeler arasında yer alır. herkes uçağın sahibi gibi şımarık bi hissiyata sahiptir. CCM adı verilen cabin crew manuel adlı kitap kabin memurunun kutsal kitabıdır ve hergün okunmalıdır. sahip oldukları apron kartı ile uçakların hareket ettikleri açık alana (APRON); landing card ile dünyanın tüm ülkelerine vizesiz girme olanağına sahiptir. 

commander adı verilen pilot, uçakta en yetkin isimdir. commander'i f-o ( yardımcı pilot) takip eder. .hiyerarşi sırasında kokpit ekibinden sonra önce purser (pörsır diye okunur) ardından benim de dahil olduğum 1 numara gelir. gidilen otellerde beleşe kalınır, etraf gezilip görülür, evde eş ve çocuk gunlerce bekler. cabin crew her zaman dedikoducudur; kesinlikle özel şeylerin paylaşılmamasi tavsiye olunur *
gömlek giyildiğinde gözükmeyen koldaki dövmenin, yapmaya engel olup olmadığını merak ettiğim meslek.
Uçak memuru.
Uçan muavini. Maaşı iyi olsa da çekilir iş değildir.