2012 mezunlarını gelmiş geçmiş en güzel balon törenlerinden biriyle bırakmış lisedir.
her yıl mezunlarına ikişer helyum balonu alınır. * daha sonra öğrenciler bu balonlarına istedikleri bölümleri yazıp bağlar ve muhteşem bir törenle 800 e yakın balon gökyüzüne kavuşur. daha sonra davulla zurnayla kordona i-i-ial naralarıyla yürünür ve halay çekilir. kimseye zarar vermeden dağılınır. *
kurtuluş savaşı yıllarda bir dönem öğrencilerinin şehit olması sebebiyle hiç mezun verememiş türkiye'nin en köklü liselerinden birisi. bu sebeple istiklal madalyası alması gündemdeydi bi aralar.
izmir Atatürk Lisesi, 1889 yılında ,bugün il Vilayet Konağının yanında,Konak Kaymakamlığının bulunduğu yerdeki izmir Adliyesinin bulunduğu binada (bu bina 1977 de kaymakamlık binasının yapılması için iç işleri bakanlığınca yıktırılmıştır) 5 senelik idadi mektebi olarak 120 öğrenci ile eğitime başlamıştır. ilk müdür tarih ve coğrafya öğretmeni Abdurrahman Bey'dir. 1890'da 7 senelik idadi olmuştur. Emrullah Efendi'nin Milli Eğitim Bakanlığı zamanında 29 Ekim 1910 tarihinde Sultani (lise) olmuştur. Cumhuriyet devrine kadar '
yıllarca tadına doyamadığım ve her şeyini çok özlediğim okul.
mezun olurken okulun "altın sınıf"ı diyerek uğurlanmanın gururunu yaşarım hala.
bahçesinden ilk defa girildiğinde o ağaçların büyüsüyle "işte burası istediğim yer." denecek yaşanası, en güzel tecrübelere sahip olunacak, kaliteli öğretmenlerden ders alınacak okul.
izmir'de okumasi en zor olan okullardan biridir. sehrin gobegindedir, her turlu mekana son derece yakindir, her cikista icilir, kafalar cekilir, okulda zorlanilir.
sadece bal'ın değil çevredeki bütün okulların antipatisini kazanmış, iki yıl sonra ayrılmak zorunda kalacağım * biricik okulumdur.
öğrencileri kadar öğretmenleride ünlüdür. ****
bir lisede olabilecek bütün imkanlara sahip, bir anadolu lisesinin öğrencilerine verebileceği herşeyi veren izmirin en köklü lisesidir. halı sahaları, basket voleybol sahaları, pinpon salonu, kapalı spor salonu, yüzme futbol basketbol pinpon tenis voleybol takımlarıyla öğrencileri spora, tiyatro sinema resim müzik kulüpleri ve mükemmel korosuyla sanata, laboratuvarları öğretmenleri ve imkanlarıyla da bilime yönlendiren, her zaman keyifle okudğum acı tatlı anılar yaşadığım ve hala atatürk lisesi mezunuyum dediğimde insanların bakışlarındaki övgüden aldığım hazzı bana yaşatan lisemle gurur duyuyorum.
(bkz: ankara atatürk lisesi)nin yönlendiği başlık. mezun olduğum okulu ararken sözlükte karşıma çıkan okuldur. aralarında ne gibi bir bağ olduğunu çözemediğimdir. *
Biz girene kadar full erkek olarak devam eden, bizim dönemimizle birlikte ilk kez kız alınan okulum. o döenm 2800 erkek 80 kız oldugundan sıkıntılı anlar yaşandıgı olmuştur. anlatılana bakılırsa tamamen erkek okuluyken basarı daha yüksek imiş.
her ne olursa olsun, nice onemli insanı ülkeye armagan eden, köklü ve çok önemli bir okuldur. kıyaslanacaksa tabiki bal ile değil galatasaray lisesi ile kıyaslanmalıdır.