bugün

her şehirde bir tane bulunan liselerden ankara'da olanı..
adında belirtilmemesine ramen anadolu lisesidir. yüzlerce kontnjanı vardır. metrekareye düşen mezun oranı en yüksek okuldur. her ortamda onlardan birine rastlamanız mümkün ve yüksek olasılıklıdır.
(bkz: döner günü)
(bkz: kemal özbek)
(bkz: aal)
biricik lisedir. 2002 senesinde 400 küsür mezun vermiş bunların 120'si odtüye gitmiştir * çok başarılıdır, çok disiplinidir.
(bkz: yıldız alparslan)
her seene yüzlerce mezun veren, karşısında ülkü öcağı olan, bahçesi park yeri olan kullanılan lise. benim de okulum olan bu lisede bir tek nalan hoca yı* severim. başka hiçbir şey için kapısından içeri girmem.
1886 yılında sezenler sokağı sıhhiye'de kurulmuştur. hastane, hapishane gibi muhtelif kurumlara ev sahipliği yaptığı gerekçesi ile 'buranın altı morgmuş' gibi birtakım söylentiler dolaşır koridorlarında. bahçesindeki sevgili dut ağacının altında sabahları istiklal marşını beklerdi öğrenciler. nalan hoca gibi alanında uzman, öğrenciye ve kendine saygılı hocaları vardı. edebiyat zümresinin secilip alındığı kanaatindeyim.
(bkz: nalan bayram gündüz)
(bkz: ahmet akaracı)
bir de fahrettin hoca vardı burda soyadını verip rencide etmek istemiyorum kendisi hakkında da tek söz etmiyorum. bilenler bilmeyenlere anlatsın, özel mesaj ile elbette.
ingilizce zümresinden tek bir hoca adı verelim gerekli başlığı mezunlarımız doldursun.*
(bkz: demet atak)
her şeyiyle sevgili bir lisesidir ankara'nın.
en güzel yıllarımı geçirdiğim,en iyi dostlarımla tanıştığım,sadece adının bile ankara'nın en iyi lisesi olmasına yettiğini düşündüğüm,mezun olmama rağmen hala benim dediğim okulum.ayrıca,bahsetmeden olmaz:
(bkz: nedim namdar)
eğitim ve öğretimine mağruz kaldığım 4 yılın çok büyük bir kısmında nefret ettiğim;ama geriye dönüp baktığımda "o kadar da iğrenç değilmiş yaa,şımarıklık yapmışız;ne okullar var" dediğim,özlemeye başladığım eski okulum.
siyah giymek yasaktır.giyerseniz *yıldız alparslan tarafından garson şeklinde bir yakıştırmaya maruz kalabilirsiniz -ki aslında haksız bir yakıştırma da değildir.
öğle tatillerinde dışarıya çıkmayı yasaklayan kuralları ile de atatürk lisesi hapishanesi tanımını haklı kılar.
bu okulda hala eğitim vermeye devam eden bazı*matematik öğretmenleri:
asuman erçin*
serpil zaim*
recep kırbayır*
gülay ayyıldız* ** şeklindedir.
bruno taut tarafından tasarlanmış, 1937-1938 yılları arasında inşa edilmiş olan okul. koskocaman bir bahçesi olduğu için ve ders saatleri dışında o bahçe paralı otopark olarak kullanılır..

bir de düz mü süper mi muhabbeti vardır.. hayır efendim anadolu lisesidir. çok önemli mezunları, adının atatürk anadolu lisesi olmasını istememişlerdir bu vesileyle atatürk lisesi olarak kalmıştır.
gençlerbirliği'nin kurucusudur.. gençlerbirliği 1923 yılında okulumuzun öğrencileriyle kurulmuştur.. halen ilhan cavcav gelip okul takımındakilere kombine bilet dağıtmaktadır * 4 yılımı verdiğim, çok güzel arkadaşlıklar edinmemi sağlayan, ilim irfan yuvası demeye bin şahit isteyen disiplin ve faşizm yuvası..
Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Veli, Oktay Rıfat, Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Can Dündar, tayfun Talipoğlu, hasan Cemal, Sinan çetin, Kenan Işık, Mustafa Bumin, Mehmet Barlas, can yücel , Hikmet çetin, Turgut özakman, Prof .Dr. ilber Ortaylı, Erman Toroğlu gibi ünlü mezunlara sahip olan, türkiye'nin ileri gelen 20 lisesinin içinde olduğunu gururla söylediğim, 120. yıl mezunu olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olduğum biricik okulumdur.. müfettişler tarafından bir türlü rahat bırakılmaz.*
geniş bahçesi ve konumu* sebebiyle haftasonları otopark işine giren ve bu yolla para ile tam cinsel birleşme yaşayan ankara'nın en iyi liselerinden biri.
süper liselerin anadolu lisesine dönüşmesinden ve hazırlığın kaldırılmasıyla anadolu liselerinin 4 sene'ye çıkmasından sonra; pilot okul seçilerek eğitim ve öğretime yeni bir boyut kazandıracak hazırlık+4 sene uygulamasına geçmiş Ankara'nın en eski ve köklü lisesidir.**
halen okumakta olan öğrencilerine geçmiş olsundur. ama ingilizce eğitim veren bir yüksek öğretim kurumunu seçmeleri halinde -ki bu okuldan mezun olan insanların genel tercihi bu yöndedir- yabancı dili nispeten erken yaşta öğrenmiş olmalarının verdiği avantaj yadsınamaz bir gerçektir. *

ayrıca (bkz: taş mektep)
lgs sonucu kazandığım fakat nakil olmam sebebiyle okuyamadığım okuldur. bahçesi çok genişti, potaları yamuktu vs...
önünde ülkü ocağı arkasında alperen ocağı bulunan büyük bir faşist tehditle boğuşan fakat en muhalif sol örgütlenmelerinde içinde olduğu önünden geçmekten keyif aldığım anadolu lisesi. ankara atatürk anadolu lisesiyle karıştırmamak gerekir.
bu sene itibariyle mezun olduğum okul. içindeyken insan çok beddua ediyor ama her yerde olduğu gibi mezun olunca anlıyor kıymetini. 3 bloktan oluşan, her bloğunda ayrı bir kantini olan ayrıca b blokta öğrencilerine tabldot ve fastfood olanağı da sunan bu yönüyle ankaradaki bütün liselerin özendiği okul. * bir adet halı sahası, iki adet yeni yapılmış basketbol sahası ve bunların dışında boyut olarak halı sahanın yaklaşık iki katı bi futbol sahası daha bulunmaktadır.* hocalarının bir kısmının torpille orda olduğunu düşünmekteyim. hele bir demet hoca vardır ki (bkz: demet erensoy) okula 5 adet çanta takarak gelir. * genelde içleri boştur. yanından saç maşasını eksik etmez ve tenefüslerde saçlarını yapabilir. * bunun yanında çok kaliteli hocaları da bulunur bir örnek verecek olursak (bkz: mehmet bilici) ayrıca bu sene hazırlık+4 yıl olmuştur. bence iyi de olmuştur.hazırlıkta ingilizcenin yanında tercihe göre 5 adet ikinci yabancı dil öğretilmektedir * * * * *
mezun olduğum sene bahçesine halı saha yapılan okuldur. hem severim hem söverim.
(bkz: izmir atatürk lisesi)
bugün almanca yollarda projesi kapsamında killerpilze adlı alman grubu ağırlamış, aynı zamanda bu yıl da 125. yılını kutlayan ilim irfan yuvasıdır.
28.05.2011 tarihinde benim tarafımdan aöf sınavı için ziyaret edilmiş okul.

abdullah gül iyi bir cumhurbaşkanı ama madem okula geldin şu lavabolara bir baksanda milleti bir yerin dibine soksan olmazmıydı cumhur u reis.

hacım bu sıralar ne böyle kreş sırası gibi ulan öyle devasa birşey de değilim sığamadım, ankaranın bebeleri nasıl sığıyor o sıralara enteresan. bu arada kel tarihçinizi iyi madara ettim vesselam.
lise dönemimde gittiğim mersin'deki milli eğitim yaz kampına yüz küsür öğrenci yollayan okuldur. sosyal açıdan çok aktif öğrencilere sahiptir. çoğunluğu da oldukça eğlenceli kafa çocuklardı. son gittiğim dönemde gruplar halinde gidenleri üçer üçer grupluyorlardı mesela, en az sıkıntıyı aal lılar çekmişti heheh.
Hiç görmedim gitmedim bulunmadım fakat Araştırdığım kadarıyla başarılı aktif gerek idari gerek öğrenciler yönünden gayet de iyi bi okul . Sürekli rüyalarima giren ve ilk atamamin yapılcagi okul .
(bkz: biz atatürk liseliler ileride dünyayı yöneticez)