gerçek olduğunu gönülden umduğum ama çevreme baktıkça yanlış olma olasılığının daha yüksek olduğunu düşündüğüm söz. zaten bu söz gerçek olsaydı kimse kötülük yapmazdı. ama kötülük yapanın yaptığının yanına kaldığı günümüzde gerçek olmasını içtenlikle diliyorum.
not:son günlerde gerçekliğine tekrar inandığım söz.
her zaman doğru olmayan önermedir. Şöyle ki, iyilik yapan* kişinin iyilik algısıyla, iyilik yapılan kişinin iyilik algısının benzer olması gerekir. Bir de şöyle bir mesele vardır; iyiliklerin toplamı daha çok iyilik etmeyebilir, eylemlerin çelişikliği veya algılar nedeniyle, bu toplamın sonucu nötr veya kötülük de çıkabilir. Bunu da bu şekilde algılayan karşı taraf, iyilik dışında birçok şey buldurabilir.**
okulun ilk yıllarında "hayat bilgisi" geyikleri adı altında zihinlere kazınan ancak hayÂtın bizzat öğretmen konumuna geçtiği ileriki yaşlarda bunun koca bir yalan olarak anlaşılacağı bir söz.
iyilik edilen kişinin önce insan olma şartı aranmalıdır.
maalesef,ne yazık ki vs... günümüzde fazlaca geçerli olmayan ama hep inandığımız,hep öyle olmasını umduğumuz...
bazı iyilikler karşısında öyle kötülükler görülüyor ki bazen tepkisizliğe hasret kalıyor insan, iyilikten geçtim artık diyor.
adı ne bunun onu bile koyamıyor, nankörlük mü?
neyse iyilik bizde kalsın...
Kevin spacey'in oynadığı harika filmdir. Geçen hafta insanın özünde ne kadar kötü olduğunu anlatan "arınma gecesi" filmini izledikten sonra insanın aslında iyi de olabileceğini unutmamak için bu filmi tercih ettim. Film adından anlaşılacağı üzere insanları iyilik yapmaya teşvik etmekte. Genel olarak beğenmekle birlikte filmin sonu daha iyi bitirilebilirdi diye düşünmekteyim.