istanbul dan antalya ya nasıl gidilir

entry12 galeri0
    1.
  1. her seyahat dönemi istanbul dan yola çıkan sürücüler için

    cevabı kesin olarak verilememiş soru.

    kimi adapazarı-bilecik-afyon üzerinden kimi bursa üzerinden yönlendirir.

    ama en ideali

    --spoiler--
    istanbul'dan Otobandan izmit-Adapazarı istikametine gideceksiniz....Daha sonra Adapazarında Otobandan çıktıktan sonra , Bilecik istikametine sapacaksınız....Buradan sonra ki etap Afyon istikameti....zaten yol tabelalarından Kaç Kilometre kaldığını görecek , ona göre arada Mola ihtiyacını ve Benzin almak için durma yerlerini hesap edersiniz...

    Ben eskiden giderken istanbul'dan Ful depo ile Afyon istikbal tesislerine kadar giderdim....Burada güzel bir Mola verip depoyu doldurduktan sonra, mutlaka ve mutlaka Afyon ikbal tesislerinde "Kaymaklı ekmek kadayıfı" yerdim...:)

    Buradan sonra ki istikametiniz Burdur....Yol tabelaları size Burdur istikametini gösterecek...

    Burdur'dan sonra da ANTALYA diye tabelalar başlıyor....Antalya'ya geldiğinizde yol sizi en aşağı deniz kenarına kadar götürüyor ve KEMER diye sağa doğru sapıyorsunuz...

    Kemer yolu çok zevkli , bol virajlıdır....Turist Otobüs ve Servis Minibüsleri günde on kere aynı yolu gittiklerinden yolu ezberledikleri için manasızca sürat yapıp olmadık yerlerde sizi sollayacklardır...bırakın geçsinler....güneş kafalarına geçtiği için ne yaptıklarını bilmez onlar....hehehe...

    Bu arada Afyon-Burdur etabında mutlaka RADAR kontrolu olur, sürat işaretlerine dikkat edin , boşuna ceza ödemeyin...

    iyi Yolculuklar...
    --spoiler--
    3 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. nilüfer turizm in seferleri başlamıştır.
    otobüslerde internet de var ancak, o kadar saat çalışabilen bilgisayar yok sanırım.
    1 ...
  5. 4.
  6. 5.
  7. otobüsle, uçakla veya özel otomobille gidilir.

    otobüs ile gidecekseniz, varan veya ulusoy hastası değilseniz, pamukkale turizm ve nilüfer turizm tavsiye edilir. otobüsleri iyi, koltukları rahattır. wireless hizmeti de verildiğinden internete girme fırsatı da hulabilirsiniz.

    uçak ile gidişlerde de hafta içinde neredeyse otobüs fiyatına uçak bileti bulabilirsiniz. atlasjet avea abonelerine %10 indirim olanağı sunmakta. ayrıca, serik-manavgat-alanya-gazipaşa istikametinde ücretsiz servis olanağı var ki, mesafe yaklaşık 120 kilometre. sabiha gökçen'den gidecekler pegasus, atatürk'ten gidecek olanlar atlasjet, onur air tavsiye edilir ekonomi sınıfı için. ha "para önemli değil" derseniz türk hava yolları'ndan şaşmayın derim. ayrıca yaz döneminde uçağa binişinizin akabinde 55 dakikada gitmek bir hayaldir zira türkiyenin en yoğun iki havalimanını kullanacaksınızdır. uçak trafiği nedeniyle apronda kalkış sırasında 40 dakika kadar bekleyebilirsiniz akabinde antalya üzerinde de 2-3 tur atabilirsiniz önünüzdeki uçakların inişini beklemek için. tabi istanbul dönüşü için de aynı şeyleri yaşamanız muhtemeldir. bir seferinde 1 saat 40 dakika kadar sürmüştü yolculuğum.

    otomobil ile gidecek olanlar için zaten üstte arkadaş güzergahı yazmış. istanbul-kocaeli-sakarya-bilecik-afyon-burdur-antalya güzergahı ideal olandır. bursa üzerinden giderseniz yolu uzatırsınız.

    burdur'dan sonra bucak gelir, bucak'tan sonra çubuk beli'ni indiğinizde artık antalya'da sayılırsınız. daha 40-45 kilometre vardır ama yol düz olduğundan kısa sürer. organize sanayi bölgesi'nin orada radar noktası vardır dikkatli olun.

    alanya tarafına gidecek olanlar otogar kavşağı'ndan sola dönsünler. tabelalar onları götürür zaten. havalimanını geçer geçmez ilk trafik ışıklarından sonra radar noktası vardır. aksu'yu çıktıktan 1 kilometre kadar sonra ekdağ ekmek fabrikası'nı -halk ekmek- geçer geçmez orada vardır. aksu köprüsü'nü geçtikten sonra yaklaşık 7-8 kilometre sonra kocayatak kavşağı'na gelmeden vardır. lukoil petrol istasyonundadır araç. kocayatak kavşağı'nı geçtikten sonra tepeyi aşar aşmaz radar noktası vardır. tabi bu saydığım noktaların sadece birinde radar bulunur gün içinde. dikmen-kadriye kavşağı'ndan sonra köprü çayı'na kadar radar yoktur. serik-manavgat arasında çolaklı'da vardır radar noktası. bir de sabit kameralı radar sistemi vardır aynı yol üzerinde fark edersiniz zaten. manavgat'ı çıktıktan sonra da incekum plajı civarında radar noktası vardır.

    kemer tarafına gidecek olanlar otogar kavşağı'ndan sağa dönsünler. sahilden gitmek isteyenler migros'a doğru değil, düz devam etsinler. migros'un önünden giden yol ile sahil yolu liman kavşağı'nda birleşir. bu yolda da göynük ve beldibi kavşaklarında radar kontrolü vardır. kemer'i geçtikten sonra ulupınar civarında ve olimpos kavşağında da radar noktası vardır. kumluca'yı çıktıktan sonra radar pek koyulmaz. finike-kaş arasında radar yoktur zaten 90-100 yapabileceğiniz bir yol da yoktur ancak oldukça eğlenceli bir yoldur. çok vites değiştirirsiniz, çok virajlıdır.

    tabi bu anlattıklarıma ek olarak da antalya'ya girer girmez bir adet hürriyet veya milliyet gazetesi alırsanız, "akdeniz" eklerinde radar nerede ve hangi saatte, alkol kontrolü nerede ve hangi saatte, emniyet kemeri kontrolü nerede ve hangi saate, öğrenebilirsiniz. günlük olarak yayınlanır. radar noktalarından sadece 2 nokta gizli tutulur. o noktalar da muhtemelen size bahsettiğim nokalardan ikisidir.
    0 ...
  8. 6.
  9. 7.
  10. 8.
  11. memleketin karayollarının durumunu gördükten sonra kesinlikle uçakla gidilir.

    ama yine de karayolunu kullanacaksanız:
    istanbul -> Adapazarı -> Bilecik -> kütahya -> afyon -> burdur -> Antalya
    1 ...
  12. 9.
  13. 12 saattir otobüsle en azından.
    0 ...
  14. 10.
  15. Onur'la elli yedi liraya uçabilirsiniz. Antalya havalimanı'ndan her yere oturgaçlıgötürgeç mevcut.
    0 ...
  16. 11.
  17. bursa-kütahya-afyon-ısparta istikameti kullanılmalıdır.
    0 ...
  18. 12.
© 2025 uludağ sözlük