bugün

sonra bir de utanmadan "ben üniversite okuyorum" tribine giren tiplerdir. konya'da, van'da, ısparta'da okul okumayı, üniversite okumak sanırlar.

hele bir de istanbul'da yaşıyor olmasına rağmen, okumaya dışarı gidenler vardır ki tam komedilerdir. anadolu'nun bilmem ne kasabasındaki adam bile istanbul'dan bir yeri bir şekilde tutturup okumaya gelirken, bu argadaşlar istanbul'dan bir okul tutturamayıp anadolu yollarına düşerler.

yazık diyorum sadece...
(bkz: çukurova üniversitesi)

(bkz: anadolu üniversitesi)
çok yakışıklı ve güzellerdir.
sevgiliyi ilk seneden bulmuş, son seneye kadar da elinde tutmuş tiplerdir. valla hangisine sorsam öyle. mutlu mesut yaşıyolar.
evinden çıkıp bakkala falan gittiğinde "dershaneye mi gidiyorsun?" sorusuna maruz kalmayanlardır.

bu adamlar nedense hala baba evinden sabah çıkıp okula giden adamı üniversiteli yerine koymuyor arkadaş. illa ki şehir dışına çıkacak.
"sorarlar adama, ankara'da istanbul'da üniversite okuyup ne yaptın diye" demeye en çok hakları olan insanlardır.
gayet normal insanlardır. ben bugüne kadar istanbul'da üniversite okumanın hiçbir avantajını görmedim. hatta yemek, yol ve konaklamaya iyi para harcanır. dünya çapında bir üniversite olmadıktan sonra nerde okuduğununda bir önemi yoktur. önemli olan okul bittikten sonra kendini ne düzeyde geliştirdiğindir.
çukurova üniversitesinde okuyor olabilir.
kampüsüyle bile bir çok istanbul izmir ankara üniversitesini skertebilecek bir üniversitedir. eğitiminden ise bölümüm itibari ile çok memnunum.

gerisini istanbullular düşünsün.
hadi bakalım.
muhtemelen benim lisenin* zkertebileceği çapta üniversitelere giden kişilerdir.
ankara da okumayı istemeyen istanbula puanı tutmamıs olan ama aynı zamanda istanbulugun o kalabalıgında kirliliginden uazak olan ve izmir bursa gibi 2 mükemmel şehirde ki bu iki şehir ankara ve istanbula nazaran daha yaşanılası yerlerdir burada okuyan şanslı kişilerdir.
istanbuldaki bazı kampüsleri görmeden atıp tutan kişidir. gelin görün ki istanbul üniversitesinin bahçeköy kampüsünün hali içler acısıdır. insan kendini bazen lise devamı okuyor gibi hisseder. ortam güzeldir, yemyeşil falan ama bir kantin, bir bilgisayar odası, bir kütüphane, bir etkinlik dendiği zaman çoğu anadolu üniversitesinden kötü olduğu söylenebilir. yine de okuldur, candır orası ayrı.
Önemli olan hangi şehirde üniversite okuduğu değil sonrasında ne halt yiyebildiğidir. derim ben buna.
istanbul Ankara dışında pariste almanyada amerikada üniversite okuyanlar da üstüne alınabilir bu başlığı. bu adamlar çıkıp alay etme hakkına sahiptir istanbul ve ankarada üniv. okuyorum diyenlerle..
Adam olmuşsun ama adam olamamışsın denilecek yazarcıktır. Ayrıca Ankara ve istanbul da okuyup o kadar çok içi boş insan var ki, bu başlığı açan yazarcık eğer araştırmışsa, ki araştırmış olması lazımdır, bunu göz ardı etmemesi lazım. Gerek kampüsüyle gerekse eğitimiyle Ankara ve de istanbul daki üniversitelere taş çıkaracak yerler vardır elbette. (bkz: Çukurova Üniversitesi)
(bkz: Ege Üniversitesi)
istanbulda üniversite okumak büyük bir güzellik fakat üniversite insanın evinin bulunduğu şehirde okunmamalıdır. Şehir dışında iken paranız toptan gelir,istediğiniz saatte istediğiniz yerde olursunuz. Daha fazla özgürlük yani. Ama şunu da ekleyim: Çanakkale'de okunmaz.
istanbul'da boğaziçi, itü, ytü, marmara ve istanbul üniv., ankara'da ise odtü, hacettepe ve ankara üniv. kraldır.
istanbul ve ankarayı tutturamamış tiplerdir.
boğaziçi üniversitesi' nin güzel ortamını ve istanbul üniversitesi' nin beyazıt kampüsü' nü görünce ben nerede okuyormuşum arkadaş der ve üniversitelerinin aslında köy okulu olduğunu anlar bazıları..

(bkz: her ile üniversite)
izmir'i tercih etmiştir.kime nedir?
sözde üniversitelilerdir.
bu illere bir kaç il de eklenebilir. gerisi boş.
üniversite sadece üniversite değildir.
i studied in the tabele university.
i cant look at front.
eğer öğrenci istanbul'dan başka bir şehire gitmişse oraya çok çabuk alışır. çünkü genelde her şehirde bir merkez olur, ve fazla olay oluşturabilecek mekan, insan yoktur.
istanbulda bilgi ve belge yönetimi okumak da önemli bir şey tabi.

not: harvard'lıyım.
Eskişehire öğrenci şehri denildiğinin izmirde okumak için kıçların yırtıldığının Akdeniz Üniversitesinin nasıl bir üniversite olduğunun anlamını bilmeden açılmış bir başlıktır. Ankarada okuyan biri olarak aman ha gelmeyin derim.
karşı argüman olarak ancak bilmem nerenin öğrenci kenti, bilmem nerenin kampüsünün çok güzel, bilmem nerenin ortamının süper olduğunu söyleyebilen tiplerdir.

çıkıp da bizim puanlarımız yüksektir, eğitim öğretimimiz şöyle iyidir, böyle iyidir demezler, diyemezler.

not: bana mesaj atıp durmayın olm, ben lisedeyim daha...
istanbul'da ya da ankara'da okumasına rağmen hala adam olamamış , saçma sapan başlıklar açan tiplerden daha tercih edilesi insanlardır.
istanbul uni. okul öncesi eğitim okuyacağına uludag universitesi uluslar arası ilişkiler okumayı tercih eden tiptir. puandan dolayı değildir. illa istanbul veya ankara'da okumak da birşey ifade etmez. zira ankara siyasalın bölüm başkanı uludağ mezunudur. neymiş, universitenin güzelliğinden önce kafa çalışması önemliymiş.
(bkz: yazar sıçmış burası kokmuş)