islamın altın çağı

    11.
  1. özellikle Endülüs döneminde tavan müthiş çağ.

    ibn'i rüşt bir kenara itilip Gazali'nin fikirleri benimsenmeye başlayınca maalesef kaçınılmaz son.
    5 ...
  2. 4.
  3. Abbasi devri 8. YY. Halife Harun Reşid dönemi
    Beni Musa kardeşler, Halife Me’mun’un emri ile, boylam üzerindeki bir dereceye tekabül eden mesafeyi ölçmek için, bir heyet ile, Sincar’a gittiler. Araştırmalarına başlayarak, bir kazığa uzun bir ip bağladılar ve kuzeye doğru çektiler. ipin bittiği yerde yükseklik aldılar. Güneye doğru da aynı işi yaptılar ve ipin bittiği yerde yine yükseklik aldılar. ipin boyu ile yükseklik derecelerinin farkını hesapladılar. Dünyânın çevresini eşit parçalara bölerek, tül hattı (boylam) uzaklığını ölçerek, dünyanın çevresini yaklaşık 39.000 km. olarak buldular. Bugünkü modern aletlerle yapılan hesaplamalarda dünyânın çevresi 40.000 km. olarak bulunmuştur.
    2 ...
  4. 3.
  5. Hahahahahahahahahahahaha dönemidir...
    2 ...
  6. 1.
  7. geçmişle övünemkten bıkmayan zatların halen bilmem kaç küsür yıl önceki şeyler avunmasıdır.

    bugün ne var lan?

    bugün müslüman dünyası neye imza atmış?

    bak gavur çatır çatır bilim yapıyor, sen ne yapıyorsun?
    5 ...
  8. 3.
  9. avrupa'da hristiyanlığın yoğun olarak yaşandığı rönesans ve reform öncesidir. ondan sonrası için:
    https://s-media-cache-ak0...4d7323a6fbd1116b8822e.jpg
    3 ...
  10. 9.
  11. 6.
  12. islamiyetin yayılmasıyla birlikte helenistik kültürün getirdiği pek çok öğretiyi içine alarak özellikle endülüs ve mezopotamya da yaşayan bilim insanlarının çabalarının ürünüdür. Bu zamanda avrupa iç savaş,yoksulluk ve hastalıkla mücadele ediyordu.
    1 ...
  13. 10.
  14. insan bari endulus emevilerini ornek gosterir altin caga ornek olarak.

    dort halife donemiymis. 4 halifeden 3u cinayete kurban gitti. gorev sureleri de 3 yil mi 5 yil mi ne.
    1 ...
  15. 13.
  16. Bu islamın Altın Çağı tamamen bir islamcı propagandasıdır. islam ordularının işgal ettiği topraklarda çok zeki, çok değerli bilim adamları yetiştiği doğrudur. Bilime büyük katkıları olduğu da doğrudur. Lakin bunlar bireysel yeteneklerdir. islam Halifeliği misal Nobel Ödülü tarzı teşviklerle bu insanları ödüllendirip teşvik etmek bir yana, onlarcasını ya sürgün etmiş, ya hapsetmiş, ya kitaplarını yaktırmış, kimsini ise ağır işkencelerden geçirip, idam ettirmiştir. Yani bu insanlar islam sayesinde değil, islama RAĞMEN bilim üretebilmişlerdir! Mesela bunlardan bazıları;

    1-Ibn Sina; Büyük TIP insanı. Muʿtazile ve Kafir olmakla suçlanıp, irandaki Ferdecân Kalesine kapatılmıştır. Yıllarca burada hapis tutulduktan sonra sürgünde ölmüştür.
    2-Ömer Hayyam; büyük filozof, matematikçi, astronom, şair. Kafir ve bozguncu ilan edilip ülkesinden kaçmak zorunda kalıp sürgünde ölmüştür.
    3-Ibn Rushd; felsefe, matematik, psikoloji, astronomi ve tıp alanında 100den fazla kitabı bulunan büyük bir insan. Bütün kitapları toplatılıp yakılmıştır.
    4-Ibn al-Haytham; Fizikçi ve Astronom. Modern Optik'in babası. Kafir olmakla suçlanmış hapsedilmiştir.
    5-Piri Reis; büyük denizci ve haritacı Osmanlı halifesi Süleyman tarafında idam ettrilmiştir.
    6.Ali Kuşçu; büyük matematikçi, astronom ve filozof. idam edilmiştir.
    7.Musa al-Khwarizmi; büyük matematikçidir.Algoritma konseptinin babasıdır. Şeytana tapmakla suçlanıp El-Mecüsü ilan edilmiştir.Kaçmak zorunda kalıp sürgünde ölmüştür.
    8.Abu Hanifa; filozof, hukuk, fıkıh, mantık bilimci. Ağır eziyet ve işkencelerden geçirildikten sonra idam edilmiştir.

    Ayrıca bugün bize müslüman diye pazarlanan bu insanların bir çoğu müslüman bile değildir. Haspel kadar o o topraklarda doğan insanlardır. Örneğin Farabi "Peygamberler vahiy alan kimseler değil, hayal gücü yüksek kimselerdir" diyen aslında özünde ateist biridir. ANcak bugün müslüman bilim adamı diye pazarlanıyor. Tıpkı sırf Türkiye'de doğdu diye belki bundan 500 sene sonra Celal Şengör'ün müslüman bilim adamı diye pazarlanacak olması gibi..
    2 ...
  17. 2.
© 2025 uludağ sözlük