bugün

türkiye'nin en çok tanınan ilçelerinden biri olmakla beraber hiçbir şeye değişemeyeceğim hatay'ın ilçesidir.
esas nüfusu 190 bindir ama çevredeki beldelerle 300 bine kadar çıkabilir. türkiye deyıllık sıcaklık ortalaması en yüksek olan yerdir. gezilebilesi yerleri fazlaca olan, ve dönerin en güzel yapıldığı yerdir. doğduğum yerdir. mükemmel bir yerdir.
sahilinde dolaşmanın insana huzur verdiği yer.
zamanında belen beldesinde türkiye'nin illegal fuhuş merkezi bulunan ilçemiz. uğur dündar sayesinde kapatılmıştır.
(bkz: mete aslan)
güneydoğunun kalbinin attığı, döneri, yemekleri, sahili, sokakları, arkadaşlıkları, misafirperverliği, uyuşturucu satıcıları ile sonsuza kadar hep aynı kalacağını düşündüğüm, güzel memleketim.
saat 11 ' de kavaklı ' dan sabah kahvaltısı olarak ciğerini yiyeceksin . saat 17 ' ye doğru efes döner ' e gidip bol acılı çift ekmek ( iyi kızaracak )döneri de patlatacaksın . ondan sonra kral künefe'ye geçip bir buçuk porsiyon künefeni de yedikten sonra mükemmel sahil manzarası olan koru kafe ' de nargileni tüttüreceksin . yediklerini hazmettiğini hissettiğin anda koru ' dan kalkıp teysir ' e geçecek ve deniz esintisi eşliğinde buz gibi biranı yudumlayacaksın . not : bunları mümkünse en geç nisan-mayıs ayında yapacaksın ki yaz sıcağında buharlaşmayasın .
burnumda tüten biricik memleketimdir teysir kafe'de pahalı da olsa bira yudumlamayı özledim.
(bkz: sıla hasreti)
içinde deniz er eğitim alay'ını barındıran hatay'ın ilçesi.
merkezindeki trafik ışıklarında sarı renk bulunmadığını farkettiğim hatay ilçesi. zaten sarı ışığın gereksiz olduğu benim de aklıma gelmişti fakat tüm ülkeden ayrı olarak uygulamaya geçirilebileceğini düşünememiştim.
limana sahip ilçemiz.
doğduğum, büyüdüğüm, 18 yılımı geçirdiğim ve bu sene üniversite için ayrılacağım güzel ilçem. iskenderunu bu günlere getiren sahilinin, yollarının, şehir yapısının bu denli güzel ve yaşanılası olmasını sağlayan sayısız kez seçimi kazanarak belediye başkanlığı yapan mete aslandır. iskenderun mete aslanla anılır diyebiliriz. sahili, petek pastanesi, muhteşem deniz manzaralı teysiri, hasanbabası, dönercileri, künefecileri, sayıız dersanesi, arapı, hristiyanı, yahudisi, türkü, kürtü, müslümanı, çok sayıdaki alevisiyle özdeşleşen harkulade şehirdir. limanı türkiyenin sayılı limanlarındandır ve hatrı sayılır bir ticaret hacmine sahiptir. sanayisi, limanı, fabrikalarıyla da bir sanayi ve ticaret şehridir. eğitimi de oldukça gelişmiştir bu ilçede eğitime oldukça değer verilmektedir ki sayısız dersane bulunmaktadır ilçemde. benim de mezunu olduğum güzide lisem tosçelik fen lisesi gibi bir değeri bünyesinde bulundurmaktadır. antakyalıların bir türlü çekemediği her fırsatta laf attığı güzide ilçem. kendi bok kokan asi nehrine karşılık bizim eşsiz sahilimizi kıskanan ve hazmedemeyen birçok antakyalı vardır. hatta bu antakyalı piçler yüzünden il olamamaktadır. ne kadar yarışma, müsabaka varsa antakyayla iskenderun arasında hepsine fesat karıştırıp kazanmaya çalışır ipneler. neyse efendim geçelim bu hazımsızları. kışın üşümediğiniz fakat yazın sıcaktan beyin amcıklaması geçirten ilçem. yazı geçirmek için büyük çoğunluk arsuzu tercih eder. arsuz iskenderunun yazlık dinlenme sitesidir diyebiliriz. sayısız yazlık site bulundurur ve yazın tüm iskenderun arsuza akar. iskenderun bir nevi hayalet şehre döner. ha bi de karaağaçtan bahsetmezsek olmaz. efendim karaağaç ayrı bir cumhuriyettir. içinde yarı türkçe yarı arapça yarı argoca yani çok garip bir dil konuşan arap halkıyla karaağaç cumhuriyet olmalıdır. karaağaç düğünlerinin olmazsa olması tinnihavaşo denen şarkı da buranın milli marşı olmaya adaydır. iskenderuna yolunuz düşerse hasanbabada bir iskender yemenizi ve üstüne sahildeki petek kafede denize karşı bir künefe yemenizi öneririm. ahhh iskenderun seni özlicem.
birçok ilden büyük olan ilçemizdir. döneriyle ünlüdür. bi tarafında deniz bi tarafında dağ olan şirin ilçe.
ziyaret etmeden önce binbir merak içinde bırak ilçe.
söyledikleri kadar güzel mi, söyledikleri kadar kötü mü?

önümüzdeki 10 günden uzun sürede birlikte olacağız, bakalım nasıl bir tat bırakacak.

edit: unutmuşum, tavsiyelere açığım, ne yenir, ne içilir, neresi, meşhur vb. bir yemek borcum olur hem *
11 ekimde 37 dereceyi görmüş ilçe. aga bu ne ya?
mersin in dünürü olan şehir,her isknderunlu ailede bir tane mersinli gelin veya damat vardır.
il olması gereken 250 bin nüfuslu hatay ilçesi.
kara sahanlığı yetersiz geldiği için il olamayan süper gelişmiş ilçe.
4 yıldır öğrenci olduğum,1 ve 2. senelerde yapacak bişey bulamadığım fakat 3. ve 4. senemde giderek alıştığım, insanların sıcak kanlı olduğu, herkesin elinden geldiği kadar insanlara içtenlikle yardımcı olduğu bir ilçedir.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/iskenderun-198657/

mükemmel bir sahile sahip ilçemiz.
denizi, sevmeyene dahi sevdirir.
yazın temmuzdaki festivallerde görülmeye değer.

özlediğim ilçe.
kucuk istanbul diye tanımlanan bir hatay ilçesi.
oldukca guzel ve temiz bir yer.
ne istanbul un ne de izmir in tırnağı olamayacak ilçe. sahilinden başka numarası olmayan, o sahili de adam gibi değerlendiremeyen (gidilecek mekan bakımından), beni hayal kırıklığına uğratan sahil kasabası. istanbul dan gelen biri için eğlenmek için pek fazla seçenek yoktur.
%95'ini arap kökenli insanların oluşturduğu ilçe.esentepe mahallesi vardır ki başa beladır.
not : çanakkaleliyim.
dipnot : tepe mahalleleri çapulcularla doludur.
kızları güzeldir ama taa ki ağızlarını açıp konuşana kadar. hiç gitmedim ama çevremdekilerden biliyorum.
eski ismi alexandratte dir.hem yayla hem deniz turizminin oldğu kışın cennet sayılabilen, türkiyenin güzide ilçesi.
(bkz: benim güzel memleketim)