hasta terapist iliskisini, tum ciplakligiyla paylasan.. bunda da oldukca basarili olan psikiyatr, terapist*..
bu trendin oncu ismidir.. ardindan ruh sagligi alaninda calisan bircok uzman, deneyimlerini roman yada hikaye formatinda bizlerle paylasmistir..
not:bu ve benzeri kitaplarin, terapideki en onemli prensip olan gizlilik* ilkesini cignedigi konusunda epey bi firtina kopmustur.. *
henüz iki kitabını ** okumuş olmama rağmen, sürekli kitaplarından bahsettiğim, örnekler verdiğim için okulda adımın irvin yalommania ya çıkmasına sebep olmuş psikiatrist ve yazardır. özellikle nietzsche ağladığında'yı okuyanın mania hissetmemesi doğal olamaz.
kitaplarında hastalarıyla olan psikoterapi deneyimlerini konu eden, nietzsche, freud ve schopenhauer ile fazlasıyla bütünleşmiş rus psikiyatrist ve yazar. son yazdığı kitaplar -sanırım yaşı itibariyle- genellikle ölüm korkusunu yenmeyi amaçlayan romanlar. tüm eserleri tavsiye edilesi...
inancı ve hayatın derinliğini sorgulayan yapıtlar veren, when nietzsche wept adlı başyapıtında, nietzsche ve breuer arasında kurduğu diyaloglar ve yansıttığı sahneler hayranlık uyandıran, felsefeyi çok iyi analiz ettiği belli, asıl işi psikoterapistlik olan romancı.
rus kokenli yazar. ayni zamanda standford universitesi tip fakultesi psikiyatri bolumunde dersler veriyor.
psikoterapi uzerine bircok ders kitabi yazmistir. nietzsche agladiginda ve divan adli romanlari gercekten okunmaya deger.
nietzche ağladığında adlı başyapıtı yaratarak yazarlık çıtasını çok yükseklere çekmiş, yazarlığın ötesinde araştırmaları ve derin metinlere dayalı paragraflarıyla kendisini okutmayı iyi beceren, bundan sonra her kitabını okumadan geçemeyeceğim yazardır. bir kurguyu gerçeklik kadar hakiki şekillerde ele almış, olayları kişinin hayal dünyasında tam manasıyla canlandıracak tasvirlerde ve ayrıntılarda imzasını gördüğümüz kişidir.
dünyanın sayılı psikatristlerinden biri,ondan fazla kitabı türkçeye çevrilmiş
kitaplarının arasında;nietszche ağladığında,divan,aşkın celladı,varoluşçu psikoterapi,bugunu yaşama arzusu,güneşe bakmak ölümle yüzleşmek,annem ve hayatın anlamı.. bulunur.
varoluşçu psikoterapi aynı zamanda ders kitabı olarak okutulmaktadır.
yazarın kitaplarında terimlerden olabildiğince uzak,herkes anlayabileceği bir dil seçer,akıcı bir üslübu vardır.
sevilesi,okunası bir yazardır
10 adet psikoterapi seansının anlatıldığı aşkın celladı adlı kitabını çok beğenmiş olmama rağmen daha sonra gerçek bir terapistten duyduğum kadarı ile seanslar kitapta fazlaca basite indirgenmiş şekilde anlatılıyor. hap kıvamında varılan çıkarımlara gerçek hayatta ulaşması asla kitapta bahsedildiği kadar kolay olmuyor(mus).
malum nietzsche' yi karikatürize ederek diğer kitaplarına olası ilgimi yok etmiş yazardır ayrıca edebi açıdan bakıldığında da vasattır. nietzshe' yi kendi eserlerinden okumayıp bu kişinin romanından tanıdıklarını sananlar için çok kötü bir talihsizliktir ayrıca.
şu ana kadar iki kitabını okudum ** ama psikolojiye ilgisi olan herkese tavsiye etmekten çekinmeyeceğim, akıcı dile sahip * yahudi kökenli bir yazar * .
when nietzsche wept adlı kitabın yazarı.bu kitabı çok büyük heveslerle aldım, hatta yarısına kadar geldim sonra bir baktım ki kitap bitirilemeyen kitaplar koleksiyonumun bir üyesi olmuş.
bugüne kadar okuduğum 2 kitabından yola çıkarak, terapilerdeki mahremiyet olgusunu , terapistlerinde bir insan olduğu, zaaflarının bulunduğu, bazen bile bile içgüdülerine yenildiklerini konu edinmiş yazar. psikolojiden hoşlananlar için kesinlikle önerilesidir, ancak sevmeyenler için kitap tam bir işkence haline de gelebilir.