ios

entry64 galeri19
    39.
  1. android le kıyaslanamayacak sistem.LG g3 ve note 3 den sonra iPhone 6 ilaç gibi geldi.
    ''yok facede fotoğraf yüklenmiyo RAM sil,youtube da video açılmıyor RAM sil,whatsapp dan mesaj gitmiyor RAM sil.''dedirtmeyecek çok stabil sistem.ios8 de ufak tefek hatalar vardı onlar giderildi.ama androidin uludağ sözlük uygulaması, ios un kinden daha kullanisli.
    1 ...
  2. 38.
  3. en son 8. sürümü çıkan apple işletim sistemi. ilk olarak 9 Ocak 2007 duyuruldu ve aynı yılın haziran ayında yayınlandı.
    0 ...
  4. 37.
  5. işletim sistemlerini karşılaştırmak için bir kaç değer vardır ve bunlarda fazlası ile teknik şeylerdir. onun dışındaki çoğu şey manasız atıp tutmalar olacaktır. örneğin ram kullanımı gibi.

    bilgisayar/telefon hiçbir iş yapmıyor iken ram kullanıyor olması kötü bir şey değil aksine super bir şeydir. en nihayetinde işlemci arkada hafızayı allocate eder chkdisk eder bir şey yapar yapması da iyidir. 2 gb rame para veriyorsan birinin onu kullanması gerekir doğal olarak. bu yüzden 2014 yılında bir işletim sistemini çok ram kullanıyor diye yargılamak saçmalıktır.

    aynı şey stabilite konusunda da geçerlidir. nerede ne zaman hangi donanım da stabildir? ios toplasan 10 adet cihaz da çalışıyor doğal olarak ona göre optimize ediliyor. android ise nereden baksan 500 cihazda çalışıyor. eğer stabil mi diye androide bakacaksanız gidip nexus almanız lazım .

    sisteme yüklenmemek mesela. sistem nedir? bunu açıklamadan manasız bir övgü/eleştiri. bir işletim sisteminin kurulmasının tek bir sebebi vardır. o da verili olan donanımı eşgüdüm halinde çalıştırmak. bunun yanında ilk eline aldığında hesap makinesi varmış paint varmış vs. adam aslında bunları koymak zorunda değil. sistem bu ise ve olayı donanımı döndürmek ise kaynak tüketmiyor olmak aslen salakçadır.

    bu açıdan karar vermek için son kullanıcının kararını etkelimesi gerekn tek şey; evrendir. ios evreni mı? android evreni mi? hangisine bağlanackasın olayı. ondan ona geçiş çok çok zor keza.

    ben hayatımda ios lu bir şey hiç kullanmadım. öte yandan mac os lu kullandım. genel olarak satın alma ihtiyaçlarımı sonlandıran şey, plazada kullanılabilir olması. yani corporate olarak nedir işe yarar mı açısından bakıyorum. bu açıdan da dünydaki şirketlerin neredeyse tümü zaten windowslu iyi tablet ve iyi telefon bekliyor. çünkü eşgüdüm ile bilgisayarı serverı adyi çalıştırmak sisteme dahil etmek zorundasın. ne android ne de ios senkronize olarak coporate yapılara dahil olabilecek işletim sistemleri değil. o yetenek sadece microsoftta var ve biraz da linux da var. ama linux nihayetinde toplam sahip olma bedeli çok yüksek bir meta. bu sebeple topun sahibi her zaman microsoft ve windows oluyor olur da zaten. ne ios ne android hiçbir zaman windowsu geçemez. bu windows iyi demek değil. pazar böyle demek.
    0 ...
  6. 36.
  7. stabilite açısından en gelişmiş işletim sistemidir. sisteme neredeyse hiç yüklenmez.

    Android ya da Windows Phone 8 yüklü bir telefonun 2,2ghz 4 çekirdek ile yaptığı işin fazlasını 1,3ghz çift çekirdek ile yapar...

    androidli bir telefonda şarj uzun gitsin diye gps, bt, data, wi-fi kapatırsınız, ios kullanan cihazlarda hepsi sürekli açık olur....(pil süresi aynıdır)

    Şunu unutmayın; cihazınızda işletim sistemi ne olursa olsun akıllı telefonların her sene yeni pil ihtiyacı vardır. Kesinlikle değişmelidir.

    bu bağlamda; ios tasarrufçu bir işletim sistemidir. android boşa kaynak tüketimi wp8 çok genç ama gelecek vaadeden bir işletim sistemidir.
    0 ...
  8. 35.
  9. Telefonlarda yaygın olarak kullanılan işletim sistemi değil, appleın cihazlarında yani sadece iphonelerde kullanılan işletim sistemidir. Daha sonra ipod touch ve ipadte de kullanılır olmuştur. Cihaz içinde 500 mb yer kaplar.

    Aslı iphone os'tur. ios olmuştur.
    2 ...
  10. 34.
  11. Komut gir desen aval aval bakan kekoların kapalı olduğu için eleştirdiği mobil işletim sistemi. Android gibi linux tabanlı uyarlama değil bizzat sistemin kendisidir.

    Jailbreak olayından bihaber zevatlar eleştirir durur aynı zamanda. işte bunlar hep yoksulluktan. Pis fakirler sizi..
    1 ...
  12. 33.
  13. Android'i sollayarak arkadan el hareketi çeker.
    3 ...
  14. 32.
  15. bunu eleştirirken kapalı diye eleştirenlerin açık olsa 2 milyon satırda ne döndüğünü anlayabileceklerini iddia etmeleri de komiktir.
    2 ...
  16. 31.
  17. telefonlarda yaygın olarak kullanılan işletim sistemidir.
    2 ...
  18. 30.
  19. bir uygulama açıkken aynı zamanda müzik dinlemenize olanak vermeyen sistem. ancak, eğer home tuşuna iki kere basmak yerine, doğrudan (eğer o uygulama açıksa) kendi sayfasından açarsanız hem uygulamanın seslerini hemde o an dinlediğiniz müziğin seslerini duyabilirsiniz.
    0 ...
  20. 29.
  21. active directory kurarken .local uzantısı verdi isen domaine o zaman imkansız herhngi bir ios lu cihazı ad ye dahil etmek.
    0 ...
  22. 28.
  23. 27.
  24. ios, Yunanistan'ın genellikle 19-26 yaş arası binlerce Avustralyalı,ingiliz, Fransız ve Yunan gencine ev sahipliği yapan, "happy hours"lar yakalandığı takdirde iyice ucuza(Euro bazında ucuz TL nin değer kaybetmediğini farzedelim bir anlık) kafa olunabilecek, partinin dibine vurulabilen diğer adalar göre nispeten daha ucuz Yunanistan'ın gençlere kıyağı diyebileceğimiz bir adası.
    0 ...
  25. 26.
  26. Kullanicilarina hiçbir sekilde özgürlük sunmayan kapali kutu işletim sistemi. Hizli çalışır, teklemez, stabildir...vsvs. ama ne bileyim ben bir türlü ios u sevemedim. Ios lu bir telefon kullanamam. Kontrolün bende olmasi lazim. Telefonuma tam anlamıyla hakim olmam lazım. Ios lu telefonlarin çok pahalı olması ve kullanicilarin bu kadar çok sınırlandırılması benim işime gelmiyor.
    0 ...
  27. 25.
  28. iPhone'u aldıran tek sebeptir. Candır. Sadeliktir, iCloud'dur, kafa dinlemektir.

    Olayı en net ifade eden görseldir bence: http://www.elmadergisi.co...y-to-use-grap-800x442.png
    1 ...
  29. 24.
  30. Eylül 2013 itibariyle iOS7 piyasada: 200 yeni özellik varmış...
    0 ...
  31. 23.
  32. Hızlı, mükemmel, kullanışlı, kullanımı çok basit ve aynı zamanda çok güvenli işletim sistemidir, kullanıp kullanmama tercih meselesidir, ben telefonla fazla uğraşamam, guncellemesini cartini curtunu kendisi yapsın beni ugrastirmasin diyen arkadaşlar ios u tercih etsinler, ha ben telefonumu veya tabletimi tam anlamıyla kontrol etmek isterim, kurcalamayi severim diyen arkadaşlar android i tercih etsin, android e göre güvenlidir, tabiri caizse kale gibidir, kesinlikle işletim sistemi ios olan bir cihaza virüs giremez
    1 ...
  33. 22.
  34. apple ın kendi ıpad ıphone için yaptığı sitem ve üye olup uygulamalara kredi kartı şifresi ile girilen ve çoğu uygulamasının ücretli olduğu lanet bir sistem ...
    1 ...
  35. 21.
  36. Avrupa insan Hakları mahkemesi'nin kısaltılmış adı. her yıl binlerce soruna çözüm bulan bu yapı tamamen özerktir.
    0 ...
  37. 20.
  38. Apple’ın geliştirdiği ve mobil cihazlarında kullandığı iOS da akıllı telefon pazarı için oldukça önemli bir işletim sistemi.

    iOS cephesinde işletim sisteminin ve cihazların tek elden çıkmasının avantajını stabilite ve hızda görebiliyoruz. Yine de iOS işletim sistemli giriş seviyesi bir cihaz ortaya çıkmadığı için kesin ve net bir karşılaştırma söz konusu olmasa da kararlılık ve performans anlamında iOS oldukça üst seviyede. Fakat kişiselleştirme açısından baktığımızda hızlı ve stabil olan bu işletim sistemi kullanıcılarına çok büyük olanaklar sunmuyor. Telefonunuzdaki bir şarkıyı Jailbreak işlemi yapmadan zil sesi olarak atayamamak bu duruma sadece bir örnek. iPhone’dan tam verim alabilmek için iTunes adlı yazılımı kullanma şartı da var.

    Uygulama zenginliği konusunda zirveye oynayan iOS, mağazasında oldukça çok sayıda ve oldukça kaliteli uygulamalara sahip. Özellikle ücretli birçok güzel yapıma ev sahipliği yapan iOS uygulama mağazası hala çıkacak uygulamalar için ilk tercih edilen platform olabiliyor (Örneğin Temple Run 2). Eğer platforma yatırım yapacaksanız iOS’da uygulamalara verdiğiniz para için üzülme ihtimaliniz çok değil.

    Çeşitlilik konusunda platform doğal olarak Android’in gerisinde kalıyor. iOS işletim sistemi ile gelen tek telefonlar Apple’ın iPhone’ları. Her sene yeni modeli çıkan bu cihazlar da özellikle ülkemizde inanılmaz derecede pahalılar. 2011′in modeli olan iPhone 4S’in hala Android platformundaki amiral gemisi telefonlar ile aynı fiyata satıldığını söylesek yeterince anlaşılır olur sanırım. Tabi bu durumun avantajı da var. Örneğin yeni çıktığında aldığınız iPhone’u bir sene sonra çıkan iPhone’u kullanmak için satmaya kalktığınızda çok düşük fiyatlara gitmiyorlar. Sürekli seriyi takip etmek isterseniz ve çok para harcamak istemiyorsanız iPhone bu konuda avantajlı durumda.

    Güncelleme konusunda yine telefon ile işletim sisteminin aynı firmanın kontrolünde olmasının sağladığı avantajı iOS cephesinde görüyoruz. Apple, yeni işletim sistemi yayınladığı anda 2 nesil önceki iPhone’a kadar bu güncelleme açık oluyor ve aynı gün indirilebiliyor. Bu da en güncel işletim sistemine anında sahip olmak demek. Genellikle Apple, yeni işletim sistemlerini en yeni cihazlarını baz alarak geliştirdiği için en yeni sürümde olan bazı özellikler eski jenerasyon cihazlar için kullanılabilir olmasa da güncellemeyi hızlı almak bir avantaj.

    Artılar

    +Hız, kararlılık

    +Güncelleme sistemi

    +Mağaza Zenginliği

    Eksiler

    -Çeşitlilik yok (ucuza satılan iOS cihaz olmaması gibi)

    -Kişiselleştirme seçenekleri oldukça az

    http://onedio.com/haber/a...atin-alma-rehberi--78253#
    0 ...
  39. 19.
  40. Halk arasında - ios- diye tabir edilen ama orjinalinde telaffuzu - ayos- olan apple şirketinin cihazlarında kullandığı işletim sistemi. An itibariyle amerika-rusya soğuk savaş döneminin bir benzerini Android ile yaşamaktadır. Yaptıkları sidik yarışı uzun bir süre devam edicek gibi.
    1 ...
  41. 18.
  42. android'in 4.1.2 ile yakaladığı işletim sistemi
    zira ios önceleri daha stabil iken şu an aynı seviyedelerdir. note 2 gibi cihazlarla android daha gelişmiş tercihler sunabiliyor tabi orası ayrı.
    0 ...
  43. 17.
  44. Bazi iphonelarda otomatik guncellenen yAlniz benimkinde baya meakatli ve sakat bi guncelleme isi gerektiginden yapmaya hem cekinip hem usendigim bu yuzden de neredeyse hicvir aplikasyon indirememe yol acan surum.
    0 ...
  45. 16.
  46. anlayamadığım bir özellik mi desem yoksa bug mu desem bilemediğim bir olay yaşatan işletim sistemidir. ana ekrandaki birinci sayfada iphone içi arama özelliği var bilindiği üzere. şimdi ben o arama kısmına bana gelen mesajlardan bir cümle yazdığım yada kelime yazdığım zaman mesajın kimden geldiğini ve içeriğini göstemekte. fakat ben o mesajları sildikten sonra yine aynı kelimeyi yazdığımda silmiş olduğum mesajı ve kimin gönderdiğini hala gösteriyor. bunun sebebini, sonucunu bilen varsa mesaj kutumu renklendiriversin. ağız tadıyla kaçamak yapamıyoruz bütün kirli çamaşırları döküyor ortaya lanet şey.
    1 ...
  47. 15.
  48. yakın zamana kadar hakkında pek bir bilgi sahibi olmadığım fakat araştırınca gördüğüm kadarıyla android'in gerisinde kalmış iphone, ipad ve ipod cihazlarının işletim sistemi.

    bu kanıya bazı uygulamaların ios'ta paralı fakat andorid'de ücretsiz olduğunu öğrendiğimde varmıştım alttaki haberi görmüş olmam bu kanımı kesinleştirdi.
    http://www.bbc.co.uk/turk...e_leadership_change.shtml
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük