bugün

internetwork operating system
cisco routerlarının işletim sistemidir.
ksc. integrated operating system
apple'ın, mobil cihazları için geliştirdiği işletim sistemi. iphone, ipod touch ve ipad'de kullanılır.

(bkz: app store)
Yunanistan parti adası.Gidilesi ve kendinden geçilesi bir yer, aman feribot saatlerine dikkat. italyan ergenlerinin gece klüplerinde fink atma oranı oldukça yüksek.
cisco router işletim sistemidir. kafasına göre çalışması ile ünlüdür. restart atmaya anlam veren işletim sistemi olup mütemadiyen şişer eder, 255 karakterden oluşan şifre kullanır iseniz çöker kendisi.

bir dönem adsl yeniyken ve hatta öncesinde framerelay bağlantılar sırasında çok kullanılmış olan routerların hepsinde vardır işte.
apple'nin mobil cihazlarında kullandığı işletim sistemi. gayet başarılı ve görsel yönü çok gelişmiştir. objective c ile uygulama geliştirilmektedir. en güncel sürümü ios 4.3'dür.
apple ios un 4.3.3 versiyonunda 4 parmağın sağa sola hareketi ile alt+tab fonksiyonu görmektedir, programlar arası geçiş daha hızlı yapılabilmektedir.
yeni versiyonu çıkmış olan sistem.
(bkz: ios 5 0 1)
pazar payı olarak android'in gerisinde olsa mobil internet alanında bir numara olandır.
büyük güvenlik açığına (belki de açıklarına) sahip işletim sistemi. pazar payının çok olduğunu düşünürsek bundan yararlanıcak yazılımlar da bolca yazılıyordur kesin.
androidden daha iyi değildir.
görsel
görsel
iphone denen telefonlara yüklü, hazırda gelen işletim sistemidir.
yakın zamana kadar hakkında pek bir bilgi sahibi olmadığım fakat araştırınca gördüğüm kadarıyla android'in gerisinde kalmış iphone, ipad ve ipod cihazlarının işletim sistemi.

bu kanıya bazı uygulamaların ios'ta paralı fakat andorid'de ücretsiz olduğunu öğrendiğimde varmıştım alttaki haberi görmüş olmam bu kanımı kesinleştirdi.
http://www.bbc.co.uk/turk...e_leadership_change.shtml
anlayamadığım bir özellik mi desem yoksa bug mu desem bilemediğim bir olay yaşatan işletim sistemidir. ana ekrandaki birinci sayfada iphone içi arama özelliği var bilindiği üzere. şimdi ben o arama kısmına bana gelen mesajlardan bir cümle yazdığım yada kelime yazdığım zaman mesajın kimden geldiğini ve içeriğini göstemekte. fakat ben o mesajları sildikten sonra yine aynı kelimeyi yazdığımda silmiş olduğum mesajı ve kimin gönderdiğini hala gösteriyor. bunun sebebini, sonucunu bilen varsa mesaj kutumu renklendiriversin. ağız tadıyla kaçamak yapamıyoruz bütün kirli çamaşırları döküyor ortaya lanet şey.
Bazi iphonelarda otomatik guncellenen yAlniz benimkinde baya meakatli ve sakat bi guncelleme isi gerektiginden yapmaya hem cekinip hem usendigim bu yuzden de neredeyse hicvir aplikasyon indirememe yol acan surum.
android'in 4.1.2 ile yakaladığı işletim sistemi
zira ios önceleri daha stabil iken şu an aynı seviyedelerdir. note 2 gibi cihazlarla android daha gelişmiş tercihler sunabiliyor tabi orası ayrı.
Halk arasında - ios- diye tabir edilen ama orjinalinde telaffuzu - ayos- olan apple şirketinin cihazlarında kullandığı işletim sistemi. An itibariyle amerika-rusya soğuk savaş döneminin bir benzerini Android ile yaşamaktadır. Yaptıkları sidik yarışı uzun bir süre devam edicek gibi.
Apple’ın geliştirdiği ve mobil cihazlarında kullandığı iOS da akıllı telefon pazarı için oldukça önemli bir işletim sistemi.

iOS cephesinde işletim sisteminin ve cihazların tek elden çıkmasının avantajını stabilite ve hızda görebiliyoruz. Yine de iOS işletim sistemli giriş seviyesi bir cihaz ortaya çıkmadığı için kesin ve net bir karşılaştırma söz konusu olmasa da kararlılık ve performans anlamında iOS oldukça üst seviyede. Fakat kişiselleştirme açısından baktığımızda hızlı ve stabil olan bu işletim sistemi kullanıcılarına çok büyük olanaklar sunmuyor. Telefonunuzdaki bir şarkıyı Jailbreak işlemi yapmadan zil sesi olarak atayamamak bu duruma sadece bir örnek. iPhone’dan tam verim alabilmek için iTunes adlı yazılımı kullanma şartı da var.

Uygulama zenginliği konusunda zirveye oynayan iOS, mağazasında oldukça çok sayıda ve oldukça kaliteli uygulamalara sahip. Özellikle ücretli birçok güzel yapıma ev sahipliği yapan iOS uygulama mağazası hala çıkacak uygulamalar için ilk tercih edilen platform olabiliyor (Örneğin Temple Run 2). Eğer platforma yatırım yapacaksanız iOS’da uygulamalara verdiğiniz para için üzülme ihtimaliniz çok değil.

Çeşitlilik konusunda platform doğal olarak Android’in gerisinde kalıyor. iOS işletim sistemi ile gelen tek telefonlar Apple’ın iPhone’ları. Her sene yeni modeli çıkan bu cihazlar da özellikle ülkemizde inanılmaz derecede pahalılar. 2011′in modeli olan iPhone 4S’in hala Android platformundaki amiral gemisi telefonlar ile aynı fiyata satıldığını söylesek yeterince anlaşılır olur sanırım. Tabi bu durumun avantajı da var. Örneğin yeni çıktığında aldığınız iPhone’u bir sene sonra çıkan iPhone’u kullanmak için satmaya kalktığınızda çok düşük fiyatlara gitmiyorlar. Sürekli seriyi takip etmek isterseniz ve çok para harcamak istemiyorsanız iPhone bu konuda avantajlı durumda.

Güncelleme konusunda yine telefon ile işletim sisteminin aynı firmanın kontrolünde olmasının sağladığı avantajı iOS cephesinde görüyoruz. Apple, yeni işletim sistemi yayınladığı anda 2 nesil önceki iPhone’a kadar bu güncelleme açık oluyor ve aynı gün indirilebiliyor. Bu da en güncel işletim sistemine anında sahip olmak demek. Genellikle Apple, yeni işletim sistemlerini en yeni cihazlarını baz alarak geliştirdiği için en yeni sürümde olan bazı özellikler eski jenerasyon cihazlar için kullanılabilir olmasa da güncellemeyi hızlı almak bir avantaj.

Artılar

+Hız, kararlılık

+Güncelleme sistemi

+Mağaza Zenginliği

Eksiler

-Çeşitlilik yok (ucuza satılan iOS cihaz olmaması gibi)

-Kişiselleştirme seçenekleri oldukça az

http://onedio.com/haber/a...satin-alma-rehberi--78253#
Avrupa insan Hakları mahkemesi'nin kısaltılmış adı. her yıl binlerce soruna çözüm bulan bu yapı tamamen özerktir.
apple ın kendi ıpad ıphone için yaptığı sitem ve üye olup uygulamalara kredi kartı şifresi ile girilen ve çoğu uygulamasının ücretli olduğu lanet bir sistem ...
Hızlı, mükemmel, kullanışlı, kullanımı çok basit ve aynı zamanda çok güvenli işletim sistemidir, kullanıp kullanmama tercih meselesidir, ben telefonla fazla uğraşamam, guncellemesini cartini curtunu kendisi yapsın beni ugrastirmasin diyen arkadaşlar ios u tercih etsinler, ha ben telefonumu veya tabletimi tam anlamıyla kontrol etmek isterim, kurcalamayi severim diyen arkadaşlar android i tercih etsin, android e göre güvenlidir, tabiri caizse kale gibidir, kesinlikle işletim sistemi ios olan bir cihaza virüs giremez
Eylül 2013 itibariyle iOS7 piyasada: 200 yeni özellik varmış...
iPhone'u aldıran tek sebeptir. Candır. Sadeliktir, iCloud'dur, kafa dinlemektir.

Olayı en net ifade eden görseldir bence: http://www.elmadergisi.co...y-to-use-grap-800x442.png