Gerçekten türkiye'de hayli zor meslek dalı.inşaat mühendisin eve erken gelme gibi bir durumu asla olmaz. Beton mu geldi saat 21 mi oldu sen orda bekleyeceksin. Önce gelip en son çıkacaksın. Elbiselerin, ayakkabının içi toz dolacak. Pazar günü dinleneyim dersin ama yine şantiyeyi kontrol etmek için gidersin.iş bitimi eve geldin mi usta arar şefim yarın napalım şöyle mi böyle mi diye sorar. Evde de rahat yoktur.
O kadar sıkıntı strese maruz kalırsın ama maaşın hakkettiğinin yarısı bile olmaz. Zor gerçekten çok zor. Şantiyede modunun düşük ya da yüksek olduğu günler olsa bile bunu belli etmemek gerekiyor. Çelik gibi sinirlerin olması lazım. inşaat ciddiyet isteyen iştir.
Bir mühendis büyüğümün bir lafı var. "bizler en zor iki işten birini icra ediyoruz. Diğer meslek askerlik. Çünkü ikisinde de ülkenin en eğitim seviyesi düşük insanlarıyla iletişim kurmaya çalışıyoruz"
Evet ne kadar zor olsa da ben işimi seviyorum. Sevilmeden asla yapılamayacak bir meslek. Herkes kendi başarılı olduğu sevdiği işi yapmalı.
Olmayın arkadaşlar. Cumartesi pazar da dahil olmak üzere çalışmak istemiyorsanız bu mesleği yazmayın. işten çıkış saatiniz belli olsun istiyorsanız bu mesleği yazmayın. Şehirden şehre savrulup aile hayatınız olmasın istiyorsanız yazın bu mesleği, okumayın.
Zor meslektir. Dişini sıkıp 2-3 sene tecrübeden sonra işsizlik nedir bilmezsin. Ego tavan olursa daha rahat edersin. Yönetici vasıfları gerekir çünkü herkesi dürtmen lazım. Diğer mühendislik dallarından gelen bir sürü öküzü koordinr etmeye çalışırsın. Baktın istediğini yapmıyorlar basarsın kalayı olmadı kovarsın gider. Acımasız olup herkesi ezmen lazım yoksa işi bitiremezsin. Güzel meslektir dünyanın her tarafında sıkıntı çekmeden çalışırsın çünkü inşaat konusunda dünyada baya iyiyiz.
Sevmediğim mühendislerdir. Belki cok genel konuşuyorum ama tanıdıklarım kendilerinden nefret ettirmiştir. Egoları tavan olur genellikle bunların. Neyin kafasını yaşadıkları hala bilim adamlarınca araştırılmaktadır.
tanım: ingilizcede civil engineering olarak geçer,medeniyet mühendisliği olarak çevrilir esasında.medeniyet denilmesi ise bu mühendislik kavramının ilk olmasıdır.medeniyete hizmet açısından.
ps.sözlükteki müstakbel meslektaşlarımdan bu başlık altında tecrübe ve deneyimlerini paylaşmalarını diliyorum.
Pembe panjurlu bir ev inşasında kaç torba çimento gideceğini bilirler.
Meslekleri ile ilgili konuşurlarken yaz kızım, 200 torba çimento, 20 kamyon çakıl, 15 tane kapı ya da sizi kızdırdığında tükür ulan babanın suratına diye çeşitli geyiklere maruz kalabilirler tarafımdan. Yine de sakindirler.
Yarma-dolgu hesabını iyi bilirler. O neyse. Okudum anlamadım.
Beton pompası bozulunca mesaiye kalırlar. **
Neyse konuyu bağlayayım: pis zampara! ulan sen bana nasıl yaparsın bunu? *
kapsamı çok geniş olan mühendislik dalıdır. resmen olmasa da çalışılan kısıma göre farklılık gösterir. Su yapıları projelendirmesinde çalışan inşaat mühendisi ile şantiyede çalışan arasında, ulaştırma mühendisliği yapan* ile proje yönetimi konusunda çalışan arasında dağlar kadar fark vardır. tek ortak yönleri inşaat mühendisliği bölümünden mezun olmalarıdır.