internet altyapımız artık kaldırmıyor denilmiyor da. bir de hizmetmiş gibi sunuluyor. enteresan. önce eğitim sistemini bi düzeltsek sanki daha mı iyi olurdu bilmiyorum. bunlarla mı gelişicek eğitim sistemimiz.
Yav öğrenemediniz hala, uzay gibi sonsuz bir mecra olan interneti yasaklayamazsın canım. istediğini yap, yine bir yolu bulunur film izlemenin.
Bizi iyice bakterilere çevirdiniz. Koşullara uyum sağlaya sağlaya güçleniyoruz. Önceleri gogıl kıroma zor giren bi millettik. Şimdi millet dns değiştiriyor, vpn öğreniyor. Hatta adam kaçak internet ağı çekiyor.
Yani uzun lafın kısası ya sak la ya maz sın nabi'cim.
Halihazırda türkiye'de vizyona giren ya da yayınlanan film ve diziler için, belirli bir zaman aralığı konduğu takdirde desteklediğim uygulama.
Atıyorum tarantino ya da cem yılmaz film çekmiş, film haziran'a temmuz'a kadar vizyonda. Bu tarihten önce internetten izlenirse yaptırıma varım. Böyle böyle kumpire bile yemeyeceği mezeleri koyduran tiplerin ülkesinde film çekecek sermaye oluşabilir ancak.
Yok vizyona girmeyen ya da televizyonlarımızda yayınlanmayan bir diziyse yasak kabul edilemez ve aptalca.
Saçma açıklamadır. internetten film izlemeyi yasaklayacaklarına sinema biletlerine tavan fiyat getirsinler. Sinemaların ortamlarını ve kalitelerini denetlesinler. Asgari ücreti insanların eğlenceye de bütçe ayırabilecekleri bir seviyeye getirsinler. insanlar sinemaya falan gider zaten.
bi de bunu "sanatçının telif hakkını" korumak gibi liberal bir sosa bulamıyorlar mı hasta oluyorum resmen. 50 liralık bir üründe sanatçıya/sanatçılara giden 1-2 lira. goz gore gore kandırmaya calısmıyorlar mı ayar oluyorum. bir sanat ürününden sanatçının kendisi dışında herkes para kazanıyor bu aracıların kar paylarını korumaya çalışıyorlar.
bu tip şeyler gsmh si 10k dolar veya daha asagıda olanlar için uygun değil. bu kadar basit.
rivayete göre internetten film izlemenin cezası internet hızının yavaşlaması veya tamamen kesilmesi olarak anlatılıyor.
efenim aynı zaman da bu uygulamanın sanat eserlerini kaçak yollarla sunulmasından kaynaklı olduğu söyleniyor.
evet sanat eserlerini koruma altına alıyorlar bu iyi bir şey peki tamam da film yapımcıları emeklerinin karşılığını fazlasıyla alıyorlar zaten bir grup insanın internetten film izlemesine mi kaldılar. internet sitelerinde ortalama film başına 1000 izlenme var.
Torent siteden film yükleyene iki kere uyarı gider, sonrasında internet hızı düşürülür tarzı bir yaklaşım. hala internete kafaları tam basmıyor anlaşılan. torent indiren kim, stream izliyor çoğunluk. Onun önüne geçmek için de rusya ile konuşup kimi serverlara müdahale ermek gerek ki abd bile başaramadı. sanatçının hakkı yenmesin istiyorsan da önce sinema salonlarındaki tekelleşmeyi bitir, yayınevlerinden alınan vergiyi azalt, sadece sana yakın müzisyenlere değil hepsine belediye konseri verdir. dizilerin de süresini insani sınırlara çektir.