insan neden müzik sever

entry13 galeri0
    13.
  1. 12.
  2. neden uyuruz sorusuna bilim adamlarının bulduğu çünkü uykumuz geldiği için cevabı gibi muallaktadır bu sorunun cevabıda.

    - insan neden müzik sever?
    - ???
    0 ...
  3. 11.
  4. 10.
  5. Neden yemek yersin demek gibi bir şeydir.
    0 ...
  6. 9.
  7. 4 tane akoru belli sıralamaya göre dizince insanın hoşuna giderken sıralamayı değiştirince ortaya sevilebilecek bir şey çıkmamasının nedeninin sorgulamasıdır.
    demekki hamurun niteliğinin yanında hangi baharatın ne sırayla koyulduğu da önemli.
    ve insan bir müziği hiç anlayamıyorsa onu gerçekten sevemiyor sanırım. yaşlı bir teyze neden dragonforce sevmez, anlamaz çünkü ona o notalar anlamsız dizilmiş yığından ibaret gelir.
    ama her anlaşılanı da seveceğiz diye bir şey yok benim kafamı karıştıran asıl burası işte.
    2 ...
  8. 8.
  9. 7.
  10. 6.
  11. Tek kelimeyle net bir şekilde özetlenebilecek cevaptır.

    (bkz: pink floyd)
    2 ...
  12. 5.
  13. 4.
  14. Müzik aslında ses dalgalarının, belirli kurallar içinde bir düzene sokulmasıdır. Bilindiği gibi, ses dalgalar halinde yayılır. Bir saniye içindeki dalga sayısı sesin karakterini tespit eder. Saniyede 260 dalga yapan, yani titreşen ses 'Do' notasıdır.
    Bu şekilde 7 temel nota oluşur. Do-Re-Mi-Fa-Sol-La-Si. Son notadan sonra, Do'nün titreşim sayısının bir katı kadar titreşimde daha ince bir Do gelir ki, bu iki Do arasına bir oktav denir. işte bu oktav, gam, akort denilen matematiksel diziler, bir çeşit dizilerek müzik oluşturulur. Ancak tüm bunlar bize, bu matematiksel diziden bihaber, Afrika yerlilerinin, dağ başındaki çobanın enfes müziğini açıklayamaz.
    Aslında kültürün müzik ve bundan alınan zevk üzerinde doğrudan ilgisi vardır. Doğu müziğinde yukarıda belirtilen matematik dizilerdeki perdelerin arasında karışık gezinilme, Afrika'da baş döndürücü ritimler, Avrupa'da ise notaların ideal düzeni öne çıkar. Ancak bunlar da, değişik müzik türlerine ilgi duyan bizlerin ve müziğin hoşlanılma nedenini açıklamaya yetmez.
    Müzik ve dil yetenekleri birçok yönden birbirine benzemektedir. Bilimciler insanların müzik yeteneği kazanmalarının, konuşmaya başlamaları ile aynı zamanlara denk düştüğünü ileri sürüyorlar. Konuşma yeteneği şüphesiz daha iyi bir iletişim veyaşama şansı avantajını getirmiştir ama müziğin hangi ihtiyacı karşıladığı hala meçhul.
    Bebekler anlamlı kelimelere benzer sesler çıkarmaya başlarken aynı zamanda şarkı söyler gibi mırıldanmaya da başlarlar. Uzun ve karışık cümleler kurmayı becerdikçe, daha uzun ve karışık şarkıları söyleme yetenekleri de artar. Ancak beynin konuşmaya kumanda eden kısmında hasar olan hastaların konuşamamala-nna rağmen müzik yeteneklerinin devam ettiği de görülmüştür.
    Son zamanlarda, beynimizde müziği algılayan bir alıcı bulunabileceği tezi ileri sürülmektedir. Eğer bir gün bu alıcı bulunsa bile, bunun niçin beynimize konulduğunun sebebi yine anlaşıla-mayacaktır.
    Öğretilme yoluyla bir çeşit dans yapabilen veya dans olarak algılanamayacak hareketleri olan canlıları saymazsak, doğada müzik ve ritim duygusu sadece insanda vardır. Bu özelliğin nedeni ise hala tam olarak açıklanamıyor..
    0 ...
  15. 3.
  16. müzik ruhun gıdasıdır.müzik dinlemeyi sevmeyen insan yasamını sevmeyen ve hayattan zevk alamayan insan demektir.
    0 ...
  17. 2.
  18. eğer müziği yapan ve seslendiren hayko cepkin adlı yüce şahsiyet ise müzik sevilir.
    1 ...
  19. 1.
  20. '' insanlar neden müziği sever? '' , '' Müzik neden çekici ve hayranlık uyandırıcıdır? '' sorularına mevlana şöyle cevap verir. '' Ruhlar aleminde elest bezminde ( ruhlar meclisi ) Allah ruhlara doğrudan kendi sesi ile hitap etmiştir. O ses o kadar güzel , o kadar latif , o kadar çekicidir ki , ruhlar orada o sese hayran olmuştur. işte insan yerzüzünde hep o sese benzer , o sesin verdiği lezzeti anımsatan sesleri arama peşindedir. ''
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük