bugün

atatürk ün cumhuriyetin kuruluş aşamasında önemle üzerinde durdugu ilkedir.ayrıca inkilapçılık değildir inkılapçılıktır arkadaslar anlamı acayip değişir.bu ilkenin diğer bir ismide devrimciliktir
ataturk'un en cok koyverilen ilkesidir. cunku herkesin yenilenerek ilerleme fikri farklidir.

mesela: birisi "arap sermayesi, hepsi seyh amuagoyuum" der, "yunan'a banka mi satilir ulaaa" der, "inguluzler doprak aliyo laaaaaa" der; digeri kuresel ekonominin mevcut ekonomilerdeki yerini anlatir. hangisi ataturk ilkeleriyle ters duser?
atatürk ilkelerinin en önemlisidir. zira bu ilke olmasaydı türkiye cumhuriyeti "cumhuriyet" olmazdı.
kısaca türkiye cumhuriyeti'ni "cumhuriyet" yapan önemli ilkelerden sadece bir tanesidir.
ilkokul, ortaokul ve lisede hala 'devrimcilik' yerine kullanılarak öğretilen ve gerisini sizin düşünmeniz gerek sözcük.
şapkadan tawşan çıkarma oynudur. [ daha çarpıcı oyunlar istiyoruz. david kapırfiyld liderimiz olsun ]
dengir mir mehmet fırat gibi insanların beyninde travma yaratabilecek ilkedir.6 oktan sadece biridir.
çağın değişen şartlarına göre değişimi ve modernleşmeyi esas alır.
tbmm'nin açılması ile başlayan türk inkılabının devam ettiğini gösterir.
durağan değildir.
köpekçilik manasındadır...
ı nın üzerine nokta konursa alacağı anlam budur.

inkilapçılık, kelp (köpek) kelimesinden gelir. inkilap köpek haline dönüşmek demektir.inkilapçılık da bu durumu savunmak,taraftarı olmak demektir.

doğrusu için (bkz: inkılapçılık)
inkilapçılık ile karıştırılmaması gereken devrimciliğin diğer ismidir.
köpekleşmek demektir. aynen şöyle bir şey oluyor: köpekleşmecilik

(bkz: inkılapçılık)
tüm inkilapları içine alan ınkılaptır.
--alıntı--
atatürk ilkelerinden biridir devrimcilikte denilebilir
--alıntı--
inkilapclık başka devrimcilik başkadır. devrim var olan bir şeyi tamamen yok edip yenisini getirmektir. inkilapcılık ise var olanı tamamen silmek degil var olanı değiştirip düzenlemektir yenilik getirmektir.
atatürk bu konuda; "artık duramayız. behemahal ileri gideceğiz. geriye ise hiç gitmeyiz.
cunkü ileri gitmeye mecburuz. millet açıkça bilmelidir medeniyet öyle kuvvetli bir ateştir ki, ona kayıtsız olanları yakar.
mahveder." ifadelerine yer vermiştir.
atatürk'ün en tutarsız ilkesi...
Atatürkçülüğün katı ve donmuş bir sistem olmadığını gösteren en önemli ilke'ymiş.
“Vatan artık bayındır hale getirilmek istiyor, zenginlik ve refah istiyor. ilim ve bilgi, yüksek medeniyet, hür fikir ve hür zihniyet istiyor! Şeref, namus, bağımsızlık, öz varlık, vatanın bu isteklerini tam olarak ve hızla yerine getirmek için esaslı ve ciddi bir şekilde çalışma emreder” (1924)

“inkılabın hedefini kavramış olanlar daima onu koruyabilecek güçte olacaklardır.” (1925)

“Gerçek inkılapçılar onlardır ki, yükselme ve yenilenme inkılabına yöneltmek istedikleri insanların ruh ve vicdanlarındaki gerçek eğilime ulaşmayı bilirler. Bu vesileyle şunu da açıklamalıyım ki Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların, yaptığı siyasal ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir, sizsiniz. Milletimizde bu yetenek ve olgunluk var olmasaydı onu ortaya çıkarmaya hiçbir kuvvet yeterli olamazdı. Herhangi bir gelişme seviyesinde bulunan bir insan kitlesini, bulunduğu durumdan kaldırılıp damdan düşer gibi herhangi bir olgunluk derecesine ulaştırmanın imkânsızlığını, elbette açıklamaya gerek yoktur.” (1925)

“Efendiler, yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimlerin amacı Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen yeni ve bütün anlam ve biçimiyle uygar bir sosyal toplum hâline ulaştırmaktır. Devrimlerimizin asıl ilkesi budur” (1925)

“inkılap, mevcut müesseseleri zorla değiştirmek demektir. Türk milletini son asırlarda geri bırakmış olan müesseseleri yıkarak yerlerine, milletin en yüksek medeni icaplarına göre ilerlemesini temin edecek yeni müesseseleri koymuş olmaktır.” (1933)

“Uçurumun kenarında yıkık bir ülke... türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar... yıllarca süren savaş... ondan sonra, içerde ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum ve bunları başarmak için arasız inkılaplar... işte Türk genel inkılabının bir kısa ifadesi..." (1935)

“istiklal Savaşı ve Türk inkılabı, her hamlesinde ve her safhasında, milletimizin yüksek siyasi ve medeni karakteriyle memleket işlerindeki şuurlu birliğine dayanarak muvaffak olmuştur." (1938)
görsel
bir altı ok ilkesi.