ingilizce dil geliştirmek için bence en iyi yöntem mektup arkadaşlığıdır. eğer ki bir mektup arkadaşı bulursanız veya işi ilerletip e posta adresini alarak sohbet ederseniz gayet ingilizce gelişiminiz olur.
ha ben mektup arkadaşı edinmek istiyorum nasıl olacak diyorsanız;
Sabah, aksam deli gibi yabancı dizi takip ettik, bir bölümü en az elli dakikadan tek sezonu 12, 15 bölümlük 10 sezonluk dizileri hatmettik ama gram ilerleme olmadı ingilizcemizde. Bence bu kadar kolay bir dil değil ingilizce özellikle formal ingilizce öğrenmek istiyorsanız oturup grammer kasacaksanız en az altı ayınızı bu dile ayıracaksınız, başka yolu yok. Bakmayın milletin çok bilmiş bilmiş konuştuğuna..
çok sevip de "defalarca izleyebilirim" dediğiniz bir film varsa, onun ingilizce altyazılarını internetten indirip, tercüme edip, defalarca izleyebilir ve içindeki replikleri ezberleyebilirsiniz. bu sizin kelime hazinenizi ciddi derecede arttırır. senelerce okullarda önce harfler öğretilip sonra okuma yazma öğretildi ama sonradan anlaşıldı ki; bütünden parçaya gitmek daha kolay. şimdi cümleden harfe gidiliyor. dil öğrenimi de aynı. cümle öğrenmek kelime öğrenmekten daha kolay. üstelik aynı anda hem kelimenin anlamını, hem telaffuzunu, hem de kullanıldığı yeri öğrenmiş oluyorsunuz.
şarkılar da iyi bir seçenek olabilir ama düşük cümleler ve anlamsız, günlük hayatta kullanılamayacak bazı ifadeler birine sormadan öğrenilip günlük hayatta kullanılmaya çalışılınca komik durumlar ortaya çıkabiliyor.
kelime hazinesini bu şekilde arttırdıktan sonra akıcı konuşma kabiliyetini geliştirmek için kendinize yabancı mektup arkadaşları bulabilirsiniz. yazışmak, hafızadaki kelimeleri daha hızlı çağırmayı sağlar.
alternatif olarak aiesec denilen öğrenci platformuna üye olunabilir. bu platformun temel amacı aslında bu platformdaki öğrencilerin farklı ülkeler hakkında bilgi edinip bunu sunum olarak sergilemeleridir. * yazları ve yıl içerisinde kamplar düzenleyerek bu platforma üye olan öğrencileri aynı ortamda barındırarak genellikle danslar eşliğinde kendilerinin araştırması gereken ülkeler hakkında burada sunumlar yapabiliyorlar. üniversite çağındaysanız aiesec dil sınavlarına girerek yurt dışında 1 yıl eğitim kazanma şansınız var. sınava öz ablam girip kazandığı için bu konuda bilgim var biraz isteyen olursa sınav hakkında daha geniş bilgi verebilirim özelden.
tabi ki güzel bi eğitim güzel bi üniversitenin hazırlık sınıfı bi de yabancı filmleri önce alyazılı 2. defa altyazısız izlemek.
ingilizceyi önce anlamak gerekir. yani önce bol bol yabancı müzik dinleyin. sonra filmlere geçersiniz.
dil olarak yatkın değiliz öğretemiyolar da o yüzden sadece kendi çabalarımızla ne olursak olur.
evden bir şeyler yapmak istiyorsanız bedavaingilizcedersler.com dan öğrenebilirsiniz. ayrıca konuşulanları anlamak için bbc radyo dinleyin günde 2 saat. çok geliştiricidir.
Ortaokuldayken temeli atmak lazım öncelikle.
Lisedeyken de kelime bilgisini arşa çıkarmalısınız. müzik dinlemeyi sevmesem de rap dinlerdim. Bana büyük faydası dokundu. Kendimi geliştirdikçe örneğin; Eminem'in söylediklerinden ne kadarını anlıyorum diye bakardım.
Aksan konusunda ise yardımcı olamacağım, ingiltere'de üç ay daha eğitim aldım. Ne kadar kelime bilginiz olursa olsun bazı durumlarda yetmiyor. Muhakkak dilin konuşulduğu vatanda da geliştirilmesi şart.
Bir dili öğrenmek onun kültürünü de sevmeyi gerektiriyor çünkü anlam Bağlam ile ilgili. Moto mot sözlük çevirisi ile bir dili öğrenmek bize pek bir sey katıyor diyemem. Bu yüzden meraklı olmak lazım. Burada şimdi bunu neden dedi diye kendinize sormanız onu merak etmeniz lazım.