sorunsal morunsal değildir.
halkın içine karıştın mı her dil öğrenilir.
kim öğreniyor, kim öğretiyor kim neyi ne kadar istiyor işte bütün mesele bu.
bir de bir dili o memleketin insanından öğreneceksin. ingilizce ingiliz öğretmenden, almanca alman öğretmenden. türkçe düşünüp ingilizce, bulgarca düşünüp almanca öğretmek bana pek ideal gelmiyor. olmazmı tabi ki olur. gene öğrenilir.
Türkiye için;
-ilköğretimlerde öğretilenlerle 4 yılda öğretilmez. (yabancı dillerde en iyi öğrenme yaşı ilk 10 yaştır,10-20 yaş arası gittikçe azalır, 20 yaş sonrasında hafif azalmalı eğimli olarak düşüşe devam etse sabit sayılabilir.)
-liselerde eğer iyi, öğretmeyi seven ve özenli birine denk gelinirse öğrenilebilir.
-üniversitede eğer hazırlıkta özen gösterilirse ve sonrasında da unutmamak için her dönem ingilizce olarak ders seçilirse veya %100 ingilizce olarak -en az 1 dönem %30 olunsa bile yapılmalı 4 sene içerisinde- okul dersleri yapılırsa öğrenilebilir. ilk dönem %100 ingilizce seçmek zorlar lakin alışınca ve diğer dönemler ingilizceyi sınırlı alınırsa dersler değişik gelebilir.
Yabanci dil ogrenimi bence iki konuya odakli: yogun motivasyon ve yetenek. Yetenek cok onemli daha kisa zamanda daha yogun ogrenebiliyor yetenekli insanlar. Ote yandan motivasyon esas onemli olan sey. Bir cumleyi veya kelimeyi anlamayinca demoralize olup birakmamak lazim. Onemli olan ayni kelimeyi veya tense'i kisa zaman araliklarinda gorup hafizaya atmak.
ana dili ingilizce olan yabancı bir ülkede 1 yıl kal azıcıkta okuldan bildiğin ingilizcen olsun. şakır şakır konuşursun rahat ol. ingilizce basit bir dil.
olmayan sorunsaldır.
ingilizce aktif ve pasif yeterlilikleri ile 1.5 yılda öğrenilecek bir dildir.
aktif ile sizin katılımınızı gerektiren konuşma yazmadan bahsediyorum.
pasif de dinleme okuma gibi yeterlilikleri karşılıyor.
öğrenmekten kasıt bi romanı alıp okuyabilmek mi bir yabancıyla karşılıklı sohbet edebilmek mi yds den 95 almak mı.Bu arada hazırlık vs okumama kursa gitmeme rağmen pek iyi bir ingilizcem yok.