Okuduğum bölümdür , herseyi bir yana bırakırsak cennet bu bölüm cennet. Sınıfta 70 kisiyiz 55 i kiz , hepsi birbirinden güzel varın gerisini siz düşünün.
Not : makineciler kiskanmayiniz.
bir zamanlar hayaliyle yanıp tutuştuğum bölümdü. şimdi iyi ki tercih etmemişim diyorum. çünkü ingilizce öğretmenliği bölümündeki haftada 2 saat olan edebiyat dersleri bile beni hayattan soğutmaya yetti.
türkiye'de okuduğunuz için günlük dilde ingilizce ve türkçe arasında kalmanıza yol açan bölüm. türkçe cümle kurarken fiilleri başta kullanmaya başladım lan! 2 senede türkçem bozuldu!
birkaç dakika sonra gelen edit: yanlış kurmuşum cümleleri de ...
6 senede zar zor bitirdiğim bölüm.ingilizce öğretmenliğinden daha kapsamlı ingilizce ve edebiyat öğreniyor olmamıza rağmen formasyon yasagımızın olması ve puanımızın daha düşük olması da bölümün kazıklığının yanında cabasıydı ben okurken.yıllar geçti bambaşka yollara düştük gerçi bölümümle de yine de anılarım tazedir.
Mezun oldugunda filolog unvani sahip oldugun lakin son tahlilde ingilizce ogretmeni oldugunda buyuk bi sukutu hayale ugramana ragmen edindigin genel kulturle her daim her konuda soyleyecek biseylere sahipolmanin getirdigi ozguveni veren bolumdur.
Su an ruh hastasi rus hocam tarafindan kahrini cektigim, literary genres and trends (edebi turler ve akimlar) adinda zor bir derse sahip olan kazik bolum. -hangi dersi kolay ki-
bu bölümden mezun olup da ingilizce öğretmenliği yapanlar ekseriyetle eğitim fakültesi mezunlarından daha iyi öğretmenlik yaparlar. bunun sebebini de şöyle izah edebiliriz; efendim eğitim fakültelerinde, 10 yıllardır görülen konuları tekrar tekrar gösterirler. dolayısıyla eğitim fakültesi mezunlarının kafasında öğrencilerine grammarden başka kazandırabilecekleri pek bir şey yoktur. oysaki ingiliz dili ve edebiyatı mezunlarına dünya klasikleri, shakespeare sonnetleri gibi başyapıtlar okutulur ve mezun olduklarında çok farklı bir dünya görüşüyle eğitim vermeye hazırdırlar. ve tabii ki türkiyede bu değerli insanların geleceğe yön verme şansı ellerinden alındı. ama umudumuzu kaybetmememiz lazım zira çok iyi eğitim sistemleri yürürlüğe girdi girecek.
Türkiye'de haddinden fazla bulunan bölüm. Daha fazlasının açılması aptallıktır.
Mezunları bir sikime derman olmayıp, ya akademisyen olarak üniversiteye zarzor kapağı atmakta veya öylece ortalıklarda dolanmakta veya bölümle kel alaka işlerde çalışmakta.
Genelde kızlar tercih ettiği için işsiz sürüler üreten bir bölüm olduğu pek dikkat çekmemekte -bi de kolej çıkışlıların girebilecek ingilizce'ye sahip olmaları yüzünden genelde ailesinin ekonomik durumu zaten iyi olan kızlar tercih eder bu bölümü-, o yüzden insanlar dışardan bir matah zannediyor olabilir.
bazı yüzeysel andavalların girmek isteyenin sebebini eğitim fakültesinden * daha az bir puana sahip olmasına bağladığı bölüm. kodumunun salakları herkes sizler kadar yüzeysel olduğu için zaten puanı düşük. gerçi formasyon kalkması olayından sonra herkes öğretmenliğe yüklenince bizim işimize gelcek o ayrı.
mezun olduğum bölüm, okudum bitti, bilgilendim falan filan noldu, hiç. o kadar hevesle git 5 yılda bitir öğretmen olmaya çabala. okumayın arkadaşım illa ki okuycam derseniz dış ticaret, insan kaynakları gibi kurslara gidin, sertifika alın, yoksa tüm bilgilerinizle evinizde oturur ailenize kitap film eleştirisi yaparsınız.
eğer bu bölümü okuyorsanız karşılaştığınız insanlara açıklama yapmakta zorlanırsınız. okula giderken otobüste karşıma oturan yaşlı bir amca ile şu diyalogu yaşamıştım:
-hangi bölümü okuyorsun?
-ingiliz dili ve edebiyatı...
-2 yıllık mı?
-hayır amca 4 yıllık...
-iyi iyi takma boşver. askerliği kısa dönem yaparsın en azından.
-sağol. :S
4 senede mezun olmak ve öğrenim hayatınız boyunca ruh sağlığı yerinde hocalarla, ruh sağlığı yerinde bireyler olarak muhatab olmak istiyorsanız asla tercih etmemeniz gereken bölüm.