ingiliz kraliyet şivesi ağır ve basıktır dili 50 kelime farkı ile abd lilerden farklıdır mesele aksansa en güzel kızlar konuşur erkekleri daha yumuşak konuşur nazik diyelim abd de herkesin farklı bir tarzı olduğu için en güzel konuşan da ingilizlerdir.
şu aksandan bir ben hazzetmiyorum sanırım. şimdi nasıl tarif etsem bilemedim. bana, konuşurken gırtlaklarını fazla hareket ettiriyorlarmış gibi geliyor. yani ses daha derinden geliyor gibi. biz ağzımıza yakın yerden ses çıkartırken bunlar daha derinden ses çıkartıyor.
Genelde British accent olarak adlandırılsa da Büyük Britanya'nın tamamı bu aksanla konuşmaz. Bu adlandırmadan kasıt genelde ingiltere'de kullanılan aksandır. Kuzey aksanı benim daha çok hoşuma gider. Ama her türlüsü kulağa hoş gelir.
ingiltere'de 200 yıl kadar süren fransız egemenliğinin sonucudur. Bundan önce almancaya benzeyen nispeten sert diye tanımlanabilecek bir konuşma biçimi varmış.
Ingilizleri daha bir centilmen gösteriyor. vurgulu konuşup, derdini kelimeleri kısaltmadan anlatan üstüne de ses tonu güzel olan erkeklere büyülü bir hava katıyor. Şiir gibi küfür ediyor şerefsizler *
Bazen anlaşılmaz derecede kelimeleri yayıp, defarmasyona uğratıyorlar. mesela gary oldman/simon pegg çok akıcı ve anlaşılır konuşuyor. "i kant" derken o kadar tatlı oluyorlar ki..
"R" harfi geçen kelimelerde o ses vurgulanmaz, vurguluyorsanız, ya alt tabakadansınız ya da amerikalısınız (amerikada da durum tam tersidir, bilin istedim)
Hiç sevmediğim aksandır her seste kibir akar. Derslerimde kitaplar british english öğretse de ben inatla american engilsh öğretiyorum.
bir sürü çeşidi olan aksandır amına koyim. ulan londra'ya altı üstü 1 saat mesafede bambaşka bir dile geçiş olur mu lan. brighton'ı, liverpool'u geçtim. hangi birinizi anlayalım sizin.