çok lezzetli bir meyve olmasına rağmen içini açtığınızda o lezzeti sanki kurtlarla dolu bir şey yiyormuş hissi bastırır maalesef. Hani içinde kurt olsa yine farketmezsin öyle bir meyve incir. O yüzden itici ve tiksinç lezzeti on numara olmasına rağmen.
dozajı iyi ayarlayamaz iseniz sindirim sisteminizi x3 hızına çıkartacak olan gıdadır. Mevsimi geldiği zaman Sokaklarda eve, iş yerine veya umumi wc lere yetişmeye çalışanlara sorun..
Kurdu murdu umurda olmayan, bir oturuşta hunharca yenebilecek lezzette şahane meyve.
At kadar olanları değil tabii, minnak minnak bal gibi olanı makbûl.
Tiksinç de biraz şey olmuş ama gerçekten kurtluysa seçmek zor olabiliyor çünkü zaten kurtlu gibi duruyor. Protein diye düşünülüp kurtlu falan sallamadan direk yenilebilir tabi. Ama allaşkına organik falan diye cahil cahil konuşmayın.
Kur’an-ı Kerim’de incir ve incirin faydaları
Yüce Allah buyuruyor:
incire, zeytine, Sina Dağına ve şu emin belde (Mekke) ye andolsun ki, biz insanı gerçekten en güzel bir şekilde yarattık. (Tin – 1 – 2 – 3 – 4)
Arap dilinde incire tin denir. Bu mübarek sûreye yemin vav’ı ile Vettîni diye başlandığı için Tin Sûresi denir. Yüce Allah bu sûrede, incire, zeytine, Sina Dağına ve emin (güvenli) beldeye (Mekke’ye) yemin ediyor ve insanı gerçekten en güzel bir şekilde yarattığını haber veriyor.
incir ile zeytin her açıdan çok yararlı gıda, Sina Dağı ile Mekke iki kutsal mekan ve insan da en güzel bir şekilde yaratılan akıllı, bilinçli bir varlık…
Ebû Zer radıyallahü anhü diyor ki:
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)e bir tabak incir hediye edildi. Peygamberimiz ondan yedi ve ashabına “siz de yiyin” dedi. Sonra, “Eğer cennetten (dünyaya) bir meyve geldi demem gerekseydi, “incir” derdim. Çünkü cennetteki meyvelerin çekirdekleri yoktur. incir yiyin, çünkü o bâsur ve ayak ağrılarına yararlıdır” buyurdu. (Tefsir-i Kebir)
incirde; meyve şekeri, organik asitler, sabit yağ ve bol miktarda A, B ve C vitaminleri vardır. incirde bol miktarda A vitamini olduğundan, gece körlüğünü
giderir, böbreklerde taş oluşmasını önler, bedenin direncini artırır ve kansere yakalanma riskini azaltır. Kuru incir balgam söker, kalbe ferahlık verir, kulunç ağrılarını giderir ve koyu olan kanı sulandırarak, sulu olan kanı da hafifçe pıhtılaştırarak kandaki yoğunluk dengesini düzenler.
Tabiata yumuşaklık verir. Çünkü bağırsakları çalıştırıp kabızlığı önler, zararlı mikropların, zararlı artıkların ve sindirilmeyip çürüyen gıdaların dışarı atılmasını sağlar. Karaciğerdeki, dalaktaki tıkanıklıkları açar, karaciğeri, dalağı temizler, mesane yolundaki kumları eritir, böbrekleri ve mesane yollarını temizler.
On iki imamdan Mûsa Kazım’ın oğlu Ali Rıza (r.a.) diyor ki:
incir ağız kokusunu giderir, saçları gürleştirir, kalbe ferahlık verip sıkıntıları giderir, kulunç ağrılarına iyi gelir ve felç hastalığına yakalanma riskini önler.
incir, artıkları olmayan lezzetli bir meyve ve çok yararlı bir gıdadır. Sindirimi hafif ve pek çok hastalıkları önleyici doğal bir şifâ kaynağıdır. incir ile zeytin ya da incir ile zeytinyağı birlikte alındığında, kuşkusuz çok daha yararlıdır. Çünkü Yüce Allah Kur’an’da onları birlikte anmış, birbirinden ayırmamıştır.