önemli petrol kaynakları olmayan ortadoğu'daki ülkelerin ekonomik büyümelerinde keskin yavaşlamayla karşı karşıya olduğunu açıklamış türkçe açılımı uluslararası para fonu olan kuruluş.
günümüzde adeta bi tefeciye dönüşen kuruluştur. imf parayı verirken nasıl geri alacağından başka bir şey düşünmez ve ülkeler de bunu bilerek işin içine girerler. ödeme kolaylığı için ülkelere önerileri(!) olur; vergileri artır, işçi çıkar, memur çıkar, özelleştirme yap vs..
Geçen hafta Çin'i uyarmış, ekonomik büyüme oranıyla ilgili. Ulan götü boklular, Çin dediğiniz ülkenin döviz rezervi 3 trilyon dolar, daha geçenlerde Almanya Başbakanı Çin'e gidip borç istemedi mi ? Ne oldu yıllardır şişirdiğiniz Avrupa Birliği balonu ? Söndü mü yoksa ? imf denen küresel çete önce avrupa da ki çatırdayan ülkelerin bu noktaya nasıl geldiğinin izahını yapsın.
(bkz: international monetary foundry)
dünya savaşları sonrası ve soğuk savaş esnasında ülkelerin kalkınması ve güçlenmesi için kurulmuş özellikle soğuk savaş döneminde sikini sallayana kredi veren bir organizasyondur. bu organizasyon her ne kadar ülkelerin iyiliği için gibi gözükse de aslında değildir. bir çok ülke zamanında aldığı devasa kredilerin altında kalamamıştır, doğal olarak gelişmesi gerektiği kadar gelişememiştir. bu ülkeler arasında nato kurulduğunda amelilik görevi yapan ülkeler başta alır örneği. (bkz: türkiye) (bkz: yunanistan) ve niceleri. bir de inatla kredi almaya devam ediyor hepsi, neyin kafalarını yaşıyorlar bilmem artık.
uluslararası para fonu. ülkemize verdiği borçları, ülkenin başındakilere iyi anlaştığı zamanlarda medyaya duyurmayıp bu ülkenin halkının ülkesinin ekonomisinin iyiye gittiğini sanmasına yarar. tam tersi durumda ülkenin borçlarını bir bir açıklar ve bu ülkenin mali krizde olduğunu söyleyerek hükümet değişikliğine sebebiyet verir.
Şimdilerde beş milyar dolar borç vereceğimiz kurum. * hani on milyar dolar bütçe açığı vardı da kol gibi zamları döşedin tayyip, verme imf ye para mara, bütçe açığının yarısını karşıla.
neden kurtulduk diye sevinenleri hiç anlamıyorum. 11-12 yıl önce bu kuruluş dışında kimse de bize kredi vermek istemiyordu. imf olmasaydı devlet ne maaş ödemesi yapardı ne diğer yükümlülüklerini yerine getirebilirdi. resmen batardı. bize sahip çıkacak bi avrupa birliği olmayacağı için durumumuz yunanistandan çok daha beter olurdu.