sorgusuz sualsiz bağlılıktır.isteyen herkes inkar edebilir.çok ucuzdur,somut verilere dayanmaz zira ve sorguladıkça içinden çıkılmaz bir hal alır.eğer yeterli feraset gücüne sahip değilseniz bırakın bozmayın yerinde kalsın.
iman, bildirilen altı esasa inanmak ve Allahü teâlâ tarafından bildirilen, Muhammed aleyhisselamın Allahü teâlâ tarafından getirdiği emir ve yasakların hepsine inanmak ve inandığını dil ile söylemek demektir.
iman, Muhammed aleyhisselamın, Peygamber olarak bildirdiği dini, akla, tecrübeye ve felsefeye uygun olup olmadığına bakmadan tasdik etmek yani kabul edip, beğenip, inanmaktır. Akla uygun olduğu için tasdik etmek, aklı tasdik etmek olur, Resulü tasdik etmek olmaz. Yahut Resulü ve aklı birlikte tasdik etmek olur ki, o zaman Peygambere itimat tam olmaz. Tam olmayınca, iman olmaz. Allahü teâlâ, (Onlar gayba [görmedikleri halde Resulümün bildirdiği her şeye] iman ederler) buyuruyor. (Bekara 3) Resulü de, (Dini [hükümleri, dinde bildirilenleri] aklı ile ölçenden daha zararlısı yoktur) buyurdu. (Taberani).
bende kirintisi olmayan buyuk kitleleri uyusturup patronlarina padisahlarina ve liderlerine ittiat etsinler karsi gelmesinler diye insanlar tarafindan uydurulmus bir hede. nur degildir bildigin uyusturucudur .. bu yuzden yasaklanmasi gerek bence.
kuldan istenilendir.kulun dayanma gücüdür.güzeldir muhafazası elzemdir lakin zordur kimi zaman.varlık sebebidir yaşama sevincidir.ekmektir sudur aşktır
yunus emre'nin deyişi ile; "neyi sever ise imanın oldur"
insanları sevgi, yani bütün varlıklarıyla bağlandıkları değerleri idare eder. insanlar sevdikleri şeyler için çalışır,yaşar, ölürler. Milliyet, istiklal hak, hürriyet kelimeleri bir takım sosyal değerleri ifade eder. onlara inanlar ve inanmayanlar birbirlerinden tamamiyle ayrıdırlar. alain" ümit, ümit edilen şeyi yaratır." düşüncesini savunur. fertlerin ve milletlerin hayatlarına inandıkları şeyler şekil verir.istiklal marşı'nın ilk cümlesinin "korkma!" ile başlama nedeni bu imanın, inancın ortaya çıkmasını sağlamaktır: imanın her türlü şartlara üstn olduğu fikrini ve hissini telkin eden bir şiirdir. O devirde ruhları kötümserlik ile kararanlara muazzam bir "manevi kudret" telkin ederek savaşın kazanılmasında rol oynamıştır. hiç bir tarihi hadise türk istiklal savaşı kadar "iman"ın maddeye üstünlüğünü ispat edemez. bu savaş tam anlamıyla imanın maddeye galebesini ispat etmiştir.