2016-2017 öğretim yılının ilk döneminde zorunlu olmayıp ikinci döneminin başında ilk ve orta dereceli okullara zorunlu tutulan, bu kararın üzerinden henüz iki ay geçmişken yine vazgeçilen şey.
demek ki milli eğitim bakanlığı da ya bu konuda kararsız ya da bu eğitim işinden anlamıyor. deneme yanılma yoluyla birşeyler öğrenmeye çalışıyor. tabi kaç yıldır bunu yapıyor sormayın.
Yapılmış en akıllıca uygulamadır. Belli bir nesilden sonrasında uygulanan bu bitişik eğik el yazısı saçmalığı yüzünden şu an çoğu insanın yazısı berbat ve çoğunluğı hala düz yazının ne olduğunu bilmiyor. Düz yazı yazanların da ne yazdığı katiyen okunmuyor.
Saçma bir kararın nihayet düzeltilmesi. Ben çocuğumun arkadaşları dahil hiç birisinin güzel yazabildiğini görmedim el yazısı mecburiyeti yüzünden en az on çocuğun yazısını kontrol ettim yok hepsi aynı okunmazlıkta.. .
Sen önce çorap giymeyi öğretmeden ayakkabı giydirmeye zorlarsan çocuğu olacağı bu idi. .
oraya buraya kibar kibar yazmaktan Yoruldum arkadaş. ben öğrenim haytımı bitirdim. ilkokulda el yazısı öğrendim ve hiçbir zaman ne ben, ne de benim dönemindeki arkadaşlarım kendimizi yerden yere atmadık "yapamıyooooruuum" diye. öğretmenlerimiz de hiçbir zaman sınav kağıtlarımızın üstünü çizmedi okuyamıyorum diye. işlerini yaptılar okudular, okuyamadıkları yerde bizi insan yerine koyup sordular, biz düzeltebiğimiz kadar düzelttik, onlar da okuyabildiği kadar okudu, hiçkimse üzülmedi.
Yok el yazısı öğrendi diye kendi yazısı kötüymüş, yok sistem bokmuş, yapmayın arkadaşım. el yazısı öğrenmediği halde leş yazısı olan insanlar tanıdım. Bir kere de kendi yaptığınız yüzünden başkasına bok atmayın ki kimse güzel yazmak mecburiyetinde değil, yazı kişinin karakteridir.
Eğitim herkesin gözünde o kadar kolaylaştırıldı ki bir bok beceremeyen öğretmenler( işini saygıyla hapanlara saygım sonsuz) öğretemedikleri şeyler için öğrencilere çemkirdi, öğrenciler kolaya ve basite alıştığı için hayata küstü, her haltta gözlem yapma gereği duymadan çocuğunu savunan ebeveynler el yazısına bok attı.
Öğretmenliğe doktorluk kadar önem verilseydi ve öğretmen adaylarının üstüne düşülseydi kimse bu kadar üzülmezdi. Her puanı tutturanı öğretmen yaptılar, hiç bakmadılar bu insanın kişiliği öğretmenliğe yatkın mı diye.
Eğitim sistemi sözde geliştirilip basitleştirildikçe daha embesil bir nesil yetişti, kimse bunu inkar etmesin.
El yazısı çok mu gerekliydi o tartışılır, ben insan ve çocuk psikolojisinde uzman değilim sadece fikrimi söylüyorum ama yine türk insanı beceremediği şeyler için başka şeylere bok attı. Şaşırtmadı yani.
Aman öğretmenler zorlanmasın, aman ebeveynler komplekse girmesin, yine kolaya kaçılsın.
Düzgün öğretilseydi, müfredat gerçekten uzman kişiler tarafından hazırlansaydı, eğitim sisteminin bir yap-boz olmadığı anlaşılsaydı ve öğretmenler az daha gayret gösterseydi kaldırılmazdı. Aha buraya yazıyorum.