yediğimiz içtiğimizden tut, giyip kuşandığımız her temel şeyde kadının dokunuşu vardır.
araştırmanın a'sını bilmeyen kadınlarımız senin benim aval aval bakacağımız motifler yaratıyor. gerek dokumalarda (kazak,atkı,patik,halı,vs.) yapıyorlar bunu gerek ise süslemelerde (dantel).o bakışlarla motif almayı hangi ateist açıklayabilir bana?
e mantı gerçeği var önümüzde, az masraf çok lezzet ile, fiyat/performans olayını aşmış gitmiş insanlar.sen hala neyin bilgi kibirindesin? veya turşu bidonunun üzerine koyulan taş nedir allasen, basınç dinamik ve kimya olaylarını bu kadar temel içgüdü ile bulabilen kedi yok, ki o bile yıldızlara bakar ancak.
mantı hadi neyse de, dantel'in amacını hala çözemedim ilk bulunduğunda ne içindi. ha sonra çamaşır deseni olarak yerini buldu gayet de güzel oldu o ayrı. çağını aşmıştı demek ki zamanında.
Tabi mühendis ve matematikçi,fizikçi bilimadamlarının buluşlarını yaparken ilham aldığı noktadır danteller!
John Nash olsaydı çoktan topolojisini çıkartırdı dedirtir insana.Ya da John Nash türk olsaydı yolda giderken Türki mimariden ,kullandığımız eşyalardan,malzemelerden,pek çok aygıttan,doğadan esinlenip daha büyük buluşlar yapabilirdi.
(Ya da bunların hiçbiri olmazdı.:)
Kadınların bilim dünyasından yer almamasının ana nedeni:Toplumsal Cinsiyet.Yıl olmuş 2012 hala kadın bilimadamları geri planda neden acaba?Erkek hegemonyasındaki bilim dünyasından da ne beklenebilirdi ki ?