bugün

sözlük yazarlarından iktisat mezunlarına alternatif meslek önerileridir.

nitekim bu arkadaşlarda işletme mezunları ile aynı kaderi paylaşıp üstelik aynı dersleri görüp mezun olduklarında ne iş yapacaklarını kendileride bilmemektedir.
iyi bir iktisat ve işletme eğitimi hayata yeni bir bakış açısı verir;meslek lisesi gibi direk bir yol çizmez.Herşey senin yaratıcılığına kalmış.
Okulda öğrendiğin herşey teoriktir.insan davranışlarıda bağımsız olduğuna göre bu eğitimi pratik hayata aktaracak olanda bireyin kendisidir.
ihracat- ithalat.
sözlük moderatörlüğü...
öcelikle varsa baba parası yemek, yoksa kpss ye kasıp insan üstü bir çabayla devlete kapağı atmaktır. devlet istenilmiyorsa da bankaydı mali müşavirlikti, bunları kovalamaktır. 'işletme' bölümüyle ortak dersleri bütün iibf lerde olduğu gibi 1. sınıfta olduğundan, neredeyse hiçbir alakaları yoktur. kpss tercih kitapçıklarında bu rahatlıkla görülmektedir.
alternatif meslek olarak;

(bkz: alternatif tıp)
evde oturup kpss çalışmak, sözlükte yazar olmak, yada bir muhasebecinin yanında stajyer olmak. stajyer olmak daha çok ayak işleri yapmak olduğu için kpss çalışıp devlete girmek en iyisidir.
(bkz: kabzımallık)
hayatını iktisat ederek geçirmek.
sinekten yağ çıkarmak.
o kadar kalabalık bir grup ki iktisatsözlük açılabilir.
(bkz: homoeconomicus)
eğri çan ticareti. (bkz: çan eğrisi)
ama ceteris paribus
(bkz: idari yargı hakimi)
kpss den yeterli puanı aldıktan sonra adalet bakanlığını açtığı idari hakimlik sınavlarını kazanan iktisat mezunları idari hakim olabilirler.
bütün meslekler.

kpss ye gir.
polis ol.
bankacı ol.
maliyeci ol.

olmadı, muhasebe sınavlarına gir sm ol , smmm ol.

o da olmadı, yüksek lisans yap özel sektör, dal...

hiç biri olmadı sınavın amk diyorsan da... neyse.
kpss ye girip üst kurulların sınavları denenebilir. bunun yanı sıra sayıştay ve idari yargı hakimliği de seçenekler arasındadır.