Puanları normal öğretimden yalnızca birkaç puan düşüktür. Normal öğretimden sınav sorulari alinamaz zira sınavlar aynı saatte ve tarihte yapılmaktadır. Daha kolay veya zor olması söz konusu bile değildir. Hocalar asistan değildir verilen eğitimin normalden hiçbir farkı yoktur. Ve tabiki de yurt ve burs çıkıyor. Ayrıca sabah erken kalkmak zorunda olmamak paha biçilemez bir duygudur.
Bilmeden yorum yapanlar lütfen kaybolsunlar. Hayat ikinci öğretimlere güzel. Yaşasın ikinci ögretim.
Saat 18-19 da başlayıp 22'de biten derslerin olduğu öğretim şeklidir.
Bir kız arkadaşımız hocaya isyan etmişti. "Hocammm bu kadar geç bırakıyorsunuz fakat yurda giderken çok tehlikeli oluyor" Hoca da bir şey diyemiyor ve biz de erkenden, erken dediğim de 21'de evimize gidiyorduk.
akşam öğretimi almayı sağlayan program. Ayrıca eklemem gerekiyor eğer sizden sonraki sene, bir alt sınıfınız açılmaz ise biraz dilekçe işleriyle uğraşıp 1. Öğretime geçebiliyorsunuz. Bimere falan şikayet etmeniz gerekiyor okulu çünkü ilk başta böyle bir hakkınız yok diyecektir ama inanmayın, var. Ben üniversiteye ilk başladığımda 2. Öğretimdim bizden sonra hiç 2. Öğretim sınıfı açılmadığı için dersten kalınca 1. Öğretimlerle derse girmek zorunda kalıyordun. Hocalarla arayı boza boza halletmiştik.
hem çalışırım hem okurum diyorsanız, özellikle istanbul'daysanız kesinlikle çok zordur. gerçi şimdi metro, metrobüs uzandı şimdi neredeyse tüm kampüslere ama yine de zor. dersler genelde 16:00 gibi başlar ama bazı dersi erken işliyim servisi kaçırmadan gideyim modundaki cins hocalar 3 de ders yapar sende öyle apışıp kalırsın ortada. işyerinle en başından konuşursun kabul ederler ama iş erken çıkmaya gelince her allahın günü bugünlük bişey çıktı ya biraz geç çıksan, bugünlük burada olman lazım bi gün gitme falan filan tırı vırılara başlarlar. trafiği, iş yorgunluğu üzerine ders anlama zorluğunu hiç anlatmıyorum. haa ofis işi olmaz part time iş olur anlarım. ama ofis çalışanıysan uzaktan eğitim neyine yetmiyor. ikinci öğretim, ofis çalışanı için pişmanlıktır.
hayatımı kolaylaştırandır. verdiğim paranın hakkını da sonuna kadar hakettiği aşikar. ulan sabah 7'de yatıp, öğlen 3-4'de kalkmak diye bi gerçek var. ve yine de dersine giriyorsun. daha ne isterim lan bu hayattan.
uyku düzenimin, sağlığımın, beslenmemin, insarlarla iletişimimin içine sıçmıştır resmen. okula beşte gitmenin yaninda artısı yok. haftasonu gece eğlenmeye gitmedigim zamanlar insan yüzü görmüyorum resmen yeter be.
bölüme ısınabilseydim 3 sene daha tadını çıkarmış olacağım öğretim şekli. işlerin varsa gün içinde halledersin, sınav sorularını 1. öğretimden alabilirsin(her zaman olmaz ama bu), okula arada erken gidip kantinde saatlerce arkadaşlarla çene yapabilirsin, üye olduğun kulüplere zaman ayırabilirsin. gececiler olarak yaşanılan iki dezavantaj var ki, ilki yüksek harç, ikincisi sabah uyuduğunuzdan yurtta kalıyorsanız öğle yemeğini kaçırma riskidir.
zamanında yıldız teknikte okula para yardımıyla 5 puan indirimli girmekten başka bişey demekti. örgün öğretimden pek bi farkı yoktu.
sabahtan ders alabiliyoduk mutlu mesut. şimdi değişmiş olabilir. aslında bu sistemden sadece gündüz çalışmak zorunda olan
insanlar faydalanabilmeli, bir belgeyle maddi durumunun bunu gerektirdiğini noterden tasdikliyenler anca kabul edilmeli ve aynı gündüz öğretimi gibi harç alınmamalı.
alsında olsam çok sevimli bir başbakan olurum lan ben.
bir zamanlar gördüğüm eğitim türüdür.eğlenceli olmakla birlikte dersteyseniz etmediginiz beddua kalmaz bu saatte ders mi olur diye.güzel bir çevreniz varsa hayat dersten sonra başlar.yoksa kaldığınız yere kös kös dönersiniz.
yılın bu donemleri cok can yakicidir. evden ciktiginda hava kararmis oluyor arkadas.. neyse 21 aralik tan sonra gunler uzamaya basliyor, sıkın dişinizi.