bunu kendi kendine adet haline getiren, dinlerken çok dikkatli olunması gereken insandır. neyi doğru neyi yalan söylediği kabak gibi ortaya çıkar da o hala farkında degildir. artık dinlemeyi bırak görünce kaçılması gereken kisidir.
bir de çevresindeki herkese yalanlarına inandırıyorsa sorun büyüktür. adam inanılmaz sallar, birlikte yaşadığınız şeyleri bile. dimi lan öyle olmuştu diye de yalana alet eder sizi de bazen. * arkadaş olmaması gerekenlerdendir.
yalan neden söylenir? doğruyu söylemeye götü yetmez..doğru ne zaman adamı yalana itecek kadar acı/çirkin/saklanası olur? hakkında yalan söylenicek durum vahimse , yalan söylenecek kişi gerçeği kaldıramazsa , ya da kızarsa , gerçekler kişiyi değersiz hissettirirse vs..
her durumda normal dışıdır..belki kompleks, belki korku , belki hayal dünyasında yaşama , belki ciddi boyutlarda bi hastalık..
tabii ki yalan yol değildir , kabul edilir değildir..ama yalan söylenilen kişi de , duruma göre düşünmeli ben acaba onu yalana sevk ettim mi diye..bazen kabullenmesi zor , suçu atıp yalancı demesi kolay gelir insana..
oysa ,yalan söyleyen de söyleten de suçludur bazen..
(bkz: kan davaları)
(bkz: bekaret yüzünden öldürülen kız)
(bkz: mühim bir hastalığın yokmuş) vs vs
süreklilik arz etmesi halinde kornik yalancı olacak insandır. bu kişiler için yalan söylemeden konuşmak artık mümkün olmaz. akla mantığa sığmayacak şeylerle ortamda sürekli olarak can sıkarlar. genellikle "yapma ya", "hmm en güzeli", "aferim", "ne güzel" gibi konuşma bitirici laflarla susturulmak istenirler lakin susmazlar. özellikle kadınlarla olan (aslında olmayan) ilişkiler adamı canından bezdirir.
dunyadaki her iki kişiden birinin durumudur.diger insanlarin tum soyledıkleri dogru kabul edilse bile dunyada soylenen sozun dortte bırı yalandır.durum vahim hem de oldukca.
sabit hata yapan insandır. 2 lafından biri yalan ise, kolaylıkla yalan olanları ayırt edebilirsiniz. söylediklerinden birinin yalan ya da doğru olduğunu kesinleştirin kafanızda, çorap söküğü gibi gelecektir gerisi.
yalan söylediği anlaşıldıkça çevresinde daha az insan bulacak olandır. güvenilmezdir, ne zaman gerçek ne zaman yalan söylediği belli olmadığından kimse onunla ciddi ve önemli meseleleri tartışmaz.
üç laf söylediğinde, hesabınızı şaşırtacak insandır. yalanla mı, yoksa doğruyla mı başladığını bilemediğinizden, birer buçuktan saymanız gerekir. ne ile başladığını bilirseniz, uzun konuşmalarında, her doğruya bir çentik atarak hesaplanabilir.