erkekler için diplomanın etkisini sadece askerde gördüğü, insanın bazen bi boka yaramadığı için diplomayı yakasının geldiği durumların yaşanmasına sebep olur.
afedersiniz hiç bir boka yaramayan fakültedir, kpss'den 80 puan almadan bir yere atanamazsınız, özel sektörde kravatlı hamal olursunuz öyledir işte. sadece tarih coğrafya okuyup öğretmen olanlar varken, siz ekonomi, maliye okuyup adamınızı bulamazsanız işsiz gezersiniz budur işte iibf mezunu olmak.
mezun olunmasıyla ; yabancı dil öğrenme çabalarına düşenlerin(her iibf'li okurken öğrenemiyor bu b.ku*),yüksek lisans yaparak diplemeye cila attırma çabalarına girişenlerin,cv kalaba gözüksün diye 3 aylık yaz(araf)döneminde staj koşuşturması yapanların,godaman çevreye sahipse önceki saydıklarımın hiçbir değerinin olmayacağı durumları ortaya çıkaran insanların mücadelesi başlar.Ancak etiket üniversitelerden mezun olanların her zaman yolunu bulabileceği bir yapısı da bulunmaktadır.Hem her iş kolunda aranan vasıflara saip olupta aynı zamanda bu kadar işsizinin olduğu bir fakültedir iibf* .
en kötü ihtimal, bir fabrikaya personel olarak girer. yalnız dikkat edin taşeron değil, personel olarak. o da 1300-1500 lira para demek. bereket versin.
işletme mezununun dahi devlete kapağı atmakla uğraştığı mezunluk halidir. iktisatçısı maliyecisi, çekocusu zaten ilk devleti hedeflemektedir. kpss için en avantajlı bileşime sahip bölüm ise maliyedir.
iibf mezuniyeti sonucu vezir de olabilirsiniz rezil de. vezir olmak için, yaklaşık iki fakülte bitirmiş* olacak seviyeye gelmeniz gerekir. iibf nin tüm bölümleri ile hukuk fakültesinin konularında uzman olmanız gerekir. yabancı diliniz de olursa bürokrasinin kapıları size açılır. diliniz yoksa da diğer derslere fazladan yüklenme ile düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç bir çok girebileceğiniz kurum vardır.
işin komiği kpss yi, kurumun sunavını, mülakatı* geçtiniz, hemen kurumun eğitimi ve sınavları oluyor. onu da geçtiniz, yardımcılıklardan 3 seneye kalmaz yetki alacak kıvama geçme sınavı sizi bekliyor. size abartı mı komik mi gelir bilmem ama, bu sürecin zorluğu tıp veya iyi bir mühendislikten aşağı değildir.
yazarların umutsuzluklarını yahut küçümsemelerin bulunduğu önerme.
lakin!
dünyanın her yerinde ekonomi, siyaset, bürokrasi ve diplomasi bu fakültelerden mezun olmuş insanlar tarafından yapılıyor! bir anlamda da, bu dünyayı yönetme işi onlardan soruluyor!! büyük dünyaların adamlarıdır onlar...
küresel çapta üniversiteler iibf fakülteleriyle yarışıyor... hatta filmler bile yapılıyor artık bununla ilgili (bkz: 21).
bir mühendis kendi küçük dünyasında onarsın dursun bunu şunu... ya da bir öğretmenin dünyası da öyle... iibf mezunları sizi güdüyor arkadaşlar, göremiyorsunuz...*