bugün

bir mal veya hizmeti ülke dışına satmak.
(bkz: ihrac)
(bkz: dışsatım)
bu yıl için, ülkemizin temmuz ayına kadar yaptığı ihracat toplamı, 43.3 milyar dolar.
X seklinde gosterilir, formullerde, ulkenin dis acik veya dis fazla vermesinde rol oynar. turkiye ihracata yonelik ekonomik politikalarda 80den sonra yogunlasmistir.
2006 yılında hedefler aşılarak 85-86 milyar civarında gerçekleşmiştir.
(bkz: türkiye nin ihracat strateji planı)
bir ülkeden başka ülkelere mal satma.
örneklendirmek gerekirse; (türkiye' nin almanya'ya bakırı ihraç etmesi) ve almanya' nın da bakırı işleyip bizim ondan ithal etmemiz durumudur.
bir mal ya da hizmetin, dış ticaret ve gümrük mevzuatlarına göre yurtdışına gönderilip, kambiyo mevzuatına uygun olarak bedelinin ülkeye getirilmesidir.
Dış ticaretin iki unsurundan birisidir. Diğeri ithalattır.

Aynı zamanda Almanyadaki bir müşterime mal göndererek az önce gerçekleştirdiğim eyleme verilen isimdir.

Mutluyum huzurluyum.
(bkz: dış ticaret)
(bkz: ithalat)
nasıl yapılacağı ve tabi olduğu diğer hususlar ihracat rejim kararı ve buna ilişkin yönetmelik ile gümrük kanunu ile gümrük yönetmeliğinin ilgili maddelerinde düzenlenmiştir.

şu adreslerden bahsedilen mevzuata ulaşılabilir.

http://www.dtm.gov.tr/dtm...p;icerikID=877&dil=TR

http://www.gumrukler.gov....PublicAccess/Default.aspx
iktisadi anlamda bakılırsa olaya, ülke içinde üretilen bir malın başka bir ülkeye satışıdır. ama olaya biyolojik açıdan baktığımızda farklı bir anlam çıkar karşımıza. aslında özünde aynıdır. ama buradaki ürünler ve gümrükler farklıdır.

bedenimizi bir ülke olarak düşünürsek. bizim yediğimiz ve içtiğimiz herşey bizim ülkemiz için bir ithal maldır. biz bunları tüketerek ithalat yapmış oluyoruz. bu durumda bu ithalatı yaptığımız organımız olan ağzımız, bizim ülkemizin gümrük kapılarında birisi oluyor. gümrükten giren ürünler içerde farklı organlara gidip orada işleniyor. işlendikten sonra bir kısmı vücutta saklanıyor. ülke için zararlı olduğuna karar verilen işlenmiş ürünler ülkeden ihrac ediliyor. bu ihraç olayı terleme, kusma, işeme ve sıçma şeklinde oluyor.

terlemeyi ülkeden kaçak çıkışlar olarak nitelendirebiliriz. kusmayı ise fazlalıkları aldığımız yerden iade etmek olarak tanımlayabiliriz. işeme ise ülkede dengeyi sağlayan en önemli kalem olarak normal bir çıkış olarak tanımlayabiliriz.

sıçma olayının farklı durumları sözkonusudur. eğer halk arasında cırcır olarak bilinen ishal şeklinde sıçma işlevi varsa ithalat fazlası vardır. bu yoğun ithal mal baskısı bir an önce çıkmak ister ülkeden. yok cırcır değill de kabız olarak sıçıyorsa ülke de ihraç fazlası mal vardır. ve iç piyasaya sunulmuştur. ancak bu arz iç piyasada şişkinlik yaratmıştır. en güzeli normal sıçmadır. uzmanlara göre günde 1 kez yapılmalı.
türkçesi dış satımdır.
ukraynalıların bizden domates, patates alımını kesmesi, ihracatın yanlış kullanımından kaynaklıdır. *
arapça çıkmak manasında gelen harece fiilinden gelmektedir. dışarı çıkarma faaliyeti manasındadır. hariç de gene aynı bu fiilden gelmektedir.
Yurtdışına ürün satışını gerçekleştirmek.
Türkiye'nin iHRACATIYLA ilgili çok önemli bir veri... ithal ettiğimiz malların ne kadarının parasını PEŞiN öderken; ihraç ettiğimiz malların ne kadarının parasını PEŞiN alabiliyoruz dersiniz? Buyrun: http://galeri.uludagsozluk.com/r/ihracat-260840/
unutmak üzere olduğumuz bir sözcük.
TL'nın değeri arttıkça Türk malına olan rağbet azalır, bu da ihracat oranımızı azaltır.
(bkz: türkiyenin ihracatı)
ihracat artışının o ülkenin milli gelir dengesine etkisi, milli geliri artırma yönündedir.
ihrac kelimesinin çoğuludur. ihrac da huruc kelimesinden gelmektedir. bir memleketin başka bir memlekete mal veya hizmet satmasıdır.
(bkz: exportation)
(bkz: dış ticaret açığı)
Son dakika... ihracat mayıs ayında hızlı arttı - http://www.cnnturk.com/ek...-mayis-ayinda-hizli-artti
Mayıs ayı sonunda yüzde 15.8'lik bir artışla hızlı bir artış söz konusu olmuştur.
http://www.bloomberght.co...-mayista-765-milyar-dolar

mayısta ithalatı karşılama oranı %63.34'tür. Bu oran düşündüğünüzden de daha düşük..