Swipe Pad- Telefon ekranının bir kenarından parmağınızı kaydırınca bir sayfa açılıyor ve 11 uygulama yerleştirip bunlara ulaşabiliyorsunuz. Olmazsa olmazım.
Jorte Calendar- bugüne kadar gördüğüm en güzel ajanda-takvim uygulaması.
Keep- En pratik not alma uygulaması. Bence Evernote'dan daha iyi.
Kargo Takibi- adı üstünde... Takip numarasını yazıyorsun, hangi kargo şirketi olduğunu kendisi anlıyor, kargo hareketlerini takip ediyorsun.
Night Mode- gece vakti telefonu kullanırken ışığı en düşük ayara bile getirseniz çok parlak geliyor. Night Mode ile istediğiniz ayara getirebilirsiniz.
(bkz: airdrive) - wifii ile pc nizden mobilinize kablosuz bağlanmanızı sağlar
(bkz: picpac) - çektiğiniz fotoğraflarla slowmotion animasyon yapabilir görüntü kalitesini değiştirebilirsiniz
(bkz: utorrent) - gittiğiniz noktalardaki wiifi leri sömürebilirsiniz.
(bkz: teamviewer) - mobil cihazınızdan pc nizi kontrol edebilirsiniz
(bkz: ucbrowser) - veri tüketimini azaltan bir browser ayrıca çok kolay şekilde video vb. indirme yapabilirsiniz
(bkz: es file menager) dosyalarınızı yönetmenizi sağlayan büyük nimet
(bkz: rar) rar ve zip dosyalarınızı kolaylıkla açabilirsiniz
(bkz: dnset) mobil ciahınıza format atmadan dns değişimi yapabilirsiniz.
(bkz: excel) mobil cihazınızdan excel dosyalarını açabilir ufak değişiklikler yapabilirsiniz.
trafi : asrın icadı. bilinir bir uygulama mıdır bilmiyorum ama ben keşfettiğimde hayran kaldım. bir toplu taşıma uygulaması, adresi yazıyoruz oraya nasıl gidilir seçenekleri gösteriyor birini seçiyoruz. harita üzerinde herşeyi gösteriyor, gps i açtığımızda hangi durakta olduğumuzu görebiliyoruz. aöf sınavlarını bilirsiniz, sınav yerlerini adresinizden alakasız yerlere ayarlıyorlar. sınav yerlerini bulması işkence haline geliyor, ama bu uygulamayla elimizle koymuş gibi bulabiliyoruz.
muhasebe, denetim ve finans alanında faaliyet gösteren accafin.com sitesinin uygulaması örnek olarak verilebilir. sitenin sosyal medya hesapları ve websitenin responsive görüntüsü ile hizmet veriyor.
internette gördüğünüz bir yazıyı, makaleyi veya herhangi bir web sayfasını kaydetmenizi sağlıyor. yanlış anlamayın, screenshot almak gibi değil bu. komple web sayfasını kaydediyor, içindeki resimlerle birlikte falan. istediğiniz sayfaya gelip seçeneklerden paylaş > pocket diyorsunuz ve kaydediyor.
--- aslında burada iki paragraf boyunca pocket sayfayı web view olarak kaydetmezse ne yapabiliriz falan onu yazmıştım ama konu çok sapmış. o nedenle ilgili durumu pocket'ın kendi başlığına yazıyorum, isterseniz bakabilirsiniz; http://www.uludagsozluk.com/e/29261701/
neden evernote, colornote, word gibi alanında aşmış uygulamalar değil de writer?
çünkü writer sadece yazı yazma ve saklama uygulaması. diğer uygulamalarda ses, görüntü, video gibi bilimum dosyayı oluşturup saklayabilir, üzerinde oynamalar yapabilirsiniz. ancak bu kadar fonksiyon elbette uygulama boyutunu arttırıp hızını azaltır. eğer benimki gibi külüstür bir telefonunuz varsa doğal olarak en küçük boyutlu ve kasmayan uygulamayı istersiniz. işte bu uygulama da writer!
-*-
mx player = en iyi video playerlardan birisidir kendisi. eğer uygulamaları kurcalamak gibi bir huyunuz varsa bu uygulamanın çok güzel yanlarını keşfedebilirsiniz. altyazı ekleme, video yakınlaştırma & pan, kod çözücü gibi bir sürü özelliği var. video ilerletme, geri alma, ses yükseltme ve kısma, parlaklığı ayarlama gibi özellikleri ekranı çimdikleyerek* yapabiliyorsunuz.
gündem = açıkçası bu uygulamayı yalnızca tek bir özelliği için kullanıyordum. o da yeni bir haber geldiği yahut gündemde bir şeyler olduğu zaman size bildirim göndermesi. yoksa içerik bakımından çok kaliteli olduğunu söyleyemem. ben kendisini bir nevi haber alarmı olarak kullanıyordum. gündemi takip eden biri değilseniz, haberleri ha şimdi ha bir kaç saat sonra öğrenmişim diyorsanız ihtiyacınız yok.
morse transmitter = bu uygulamayı aktif olarak bir ben bir de üreticisi kullanıyordur herhalde asdfghjkl. adı üstünde mors alfabesinden çeviri yapmaya yarayan basit ve minik boyutlu bir uygulamacık. siz istediğinizi yazıyorsunuz, o da size isteğinize göre sesle ya da ışıkla yazıyı mors alfabesine çeviriyor. bu kadar. psikopat değilseniz buna da ihtiyacınız yok bence.*
here map en iyi navigasyon uygulamasından daha iyi ,
tapatalk forum ,
cad pockets veya autocad 360,
tvyo,
camscanner,
camera fv-5 ,
cok var aslında ama bunlar favorilerim yada en cok işimi görenler diyebilirim.
bu yaz için evde oturup doktorlar'ın zibilyonuncu tekrarını izlemek istemeyenler için bence güzel uygulama olmuş. istanbul'un tüm gezilecek yerlerini listelemişler, harita üzerinde göstermişler. thy yaptığı için de gayet kaliteli olmuş bence. şiddetle tavsiye edilir.