günlük uyku olarak en fazla 4 saat uyuduğum, önümüzdeki 3 gün içinde 6 dersin finalinin veya tesliminin olduğu, ayrıca jüriye sunmam gereken 1/20 2 katlı mekan maketi ve 100*70 ebatında 12 pafta teknik çizimin olduğu bunlar için bana 5 gün süre veren canım bölümüm...
Sayısal puan ile öğrenci alan iç mimarlık bölümleri:
Karadeniz Teknik Üniversitesi TRABZON
istanbul Teknik Üniversitesi iSTANBUL
Kocaeli Üniversitesi KOCAELi
Eşit ağırlık puanı ile öğrenci alan iç mimarlık bölümleri:
Hacettepe Üniversitesi ANKARA (EA Puan ile sayısal bölüm öğrencileri de puanı kesilmeden yerleşebilir.)
Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan iç mimarlık bölümleri:
Akdeniz Üniversitesi ANTALYA
Mimar Sinan Üniversitesi iSTANBUL
Anadolu Üniversitesi ESKiŞEHiR
Marmara Üniversitesi iSTANBUL
Çukurova Üniversitesi ADANA
Dumlupınar Üniversitesi KÜTAHYA (Henüz öğrenci kabul edilmemektedir)
Sütçü imam Üniversitesi KAHRAMANMARAŞ
Selçuk Üniversitesi KONYA
sadece hacettepe ve bilkentin öss puanına bakarak yetenek sınavı olmadan aldığı bölümdür.diğerleri yetenek sınavıyla alır..
ve hep yapmak istediğim meslektir..
ama Türkiye de yaşadığımı hatırlayınca hayali bırakıp anlıyorum ve düşünüyorumda bir tek ben değilimdir heralde hayalindeki bölümü değilde alakası olmayan bi bölümü okumak zorunda olan ..okumaya çalışan .. diye avunuyorum...
yapıların iç dekorasyonu ile alakalı bir mühendislik dalıdır. fakat bu mühendislik dalı daha ziyade büyük şehirlerde rağbet görmektedir. küçük şehirlerde bu işi müteahhitler ve inşaat mühendisleri zaten yapmaktadır. küçük şehirlerde yaşayan iç mimarlar ise müteahhitlik sektöründe faaliyet göstermektedirler.
bir mimari mekan içerisinde işlevsel, yapısal ve estetik ölçütler içerisinde çözümler üretmektir. ayrıca cerberus67 un dediği gibi mimarlığın alt bölümü değil, mimarinin 4 farklı disiplininden biridir:
(bkz: şehir ve bölge planlama)
(bkz: peyzaj mimarlığı)
(bkz: mimarlık)
(bkz: içmimarlık)
mimarlık fakültesi ve güzel sanatlar fakültesinde bulunan mimarlığın alt bölümüdür. mimarlık fakültesi çıkışlı içmimarlar güzel sanat fakültesi içmimarlara göre daha fazla yapı bilgili mezun olmaktadırlar. gayet zevkli bir meslek olmasına rağmen aşırı derecede zordur 4 yıllık eğitim hayatınız boyunca kırtasiyelere 1 araba parası bırakarak eğitim hayatınızı tamamlarsınız. aklınızı kullanıp kendinizi ve tasarımınızı satabilirseniz çok iyi paralar kazanırsınız rahat olup kendinizi ve tasarımlarınızı satamazsanız içmimarlar odası'nın aylık ücretini dahi ödemeyecek durumda olabilirsiniz.
ödev verilen projeyi bitirmeden başka projelerin kuyruğa sıralandığı bölümdür. tam rahatladım dersin cümlen bitmeden kendini başka bir ödevin içinde bulursun. kısacası sabır taşı olsa ortadan çatlar ama sen çatlamıycaksın.
mevcut bir yapının veya onun bir kesiminin döşenmesi, donatılması, bezenmesi,süslenmesi vs. için yapılançalışmaların tümü. mimarlığın hem iç hem de dış mekanı düzenleyen ve konstrüksiyonu da içeren bir etkinlik alanı olmasına karşılık, iç mimarlık, bunun yalnızca bir bölümünü üstlenir.
Kırtasiye masrafı oldukça fazla olan bir bölüm olduğu için öğrenciyken cebinizden çok çıkabilir; başarıyla mezun olursanız çıkan para fazlasıyla dönecektir.
Dipnot: öğrenci bunu düşünmezse o bölümde okuyamaz.
güzel sanatlar fakültelerindeki yetenek sınavlarına girecek bir çok öğrencinin nedense ilk tercihleridir.çok kolay zannederler,hem olay kolaydır hemde güya para kazanmak kolaydır. yalan.çok zevklidir belki ama çok zordur.her meslekte geçerli olduğu gibi çok çalışırsanız, işinizde iyi olursanız ancak iyi para kazanırsınız.ben mimar oldum hadi paralar aksın diye bir şey yok. birde gerçekten sevmeniz gerekiyor,iyi düşünmek lazım.