Hızlı okuma tekniklerini kullanarak sıkıcı bir kitabı kısa sürede bitirebilmek mümkündür. gözler yorulabilir ama bir süre sonra alışıyor insan.
edit : sınavlarda denemeye kalkmayın ben denedim ygs de ilk soruyu 3-4 kere hızlı hızlı okumama neden oldu. *
sınavlarda en güzeli anlayarak okumaktır.
normal insanlar 150 kelime okurlar. kadınlar erkeklere oranla daha fazla okurlar. bu teknik ve egzersizleri yaptıktan sonra kazanabilecek bir özellik. nasılki spor salonuna giderek kas yapıyorsak aynı şekilde göz kaslarımızı ve göz hareketlerini bu teknikler ile geliştirerek hızlandırabiliriz. herkese tavsiye edilir.
150 kelime dkda okuma hızınızı 500e çıkarabilirsiniz. dünya rekoru 6500 dü. Taa ki ! Antepli Tarık kardeşimiz 10 bin kelime okuyana kadar.
Ama tabi hızlı okuma teknikleri çeşit çeşittir. Kaymağını alma konuda ne anlatıyor diye bakma, göz gezdirme vs. gibi...
sikimsonik hizli okuma kitaplarinin bile fayda verecegi teknikerdir. tavsiyem interneti falan siktir edin, gidin alin 5-10 liraya bir hizli okuma kitabi, içindeki teknikler ve egzersizlerle birkaç gün ugraşin.
ben bu sayede iki günde dakikalik kelime sayimi 200'den 380'e çikardim.
Melik duyar -mega hafıza kursuna yazılmayla öğrenilecek tekniklerdir
Adam öğretiyor. Bundan tam 9 yıl önce kendisinin ögrencisi idim ve Dehşet geliştirdi hızlı okuma , kafadan dört basamaklı iki sayıyı çarpma ve hafızalama teknikleri..
Hayır bugün eski sevgilimi unutamıyorsam sebebi senin başarın melik duyar .
tüyolar :
Sayfayı yatay değil dikey takip edin .
bir kısmına değil bütününe odaklanın
Üst satırı okurken bir alttaki satırın ilk kelimelerine başlamış olun.
ya da tüm taktikleri bi kenara atın önemli bir sınavın konularını son geceye bırakın. O gece hızlı okumada nirvanaya ulaşırsınız.
Göz mesafesine daha fazla kelime sigdirip, hızlıca üstünden geçince okuduğunuzu anlama kapasitenizi geliştirince 5 sn de 1 sayfa 1250 sn de yaklaşık 12 dk da ortalama bir kitabi bitirebileceginiz bir teknik. Ben 27 dk da zor bitiriyorum. 32 dk da rahat oluyor, uzmanlaşmak kolay da anlama kapasitesi çok zor geçiyor, lafı ve karma tamlama ve zincirleme isim tamlamalarinda beynim yandığı için sayfayı yeniden okuyorum, bu yüzden çok zorlanmamak için biraz yavaş okumayı tavsiye ediyorum.
bazı zaman tabelaları yanlış okuyorum, ne hızlı okuması dedirtir. çeşme tabelasını kesme diye okuyup ne alaka diyen bir insanım. ciddi ciddi avare gibi geziyormuşum ortalıkta. hazır walking dead'te başlamışken kaçıyım en iyisi.
Hızlı okumak icin kasmak kitaptan keyif almayi engeller anlamazsin bastan okursun ne gerek var. Surekli kitap okuyan bir insan zaten hizlanir yeteri kadar git gide daha da fazla hızlanır. zorlayıp başınızı arıtmayın.
bu konuyla alakali kitap yazmis biriyle tanisma firsatim oldu. bana kitabini hediye etti ancak pek icini acip baktigim söylenemez.
okuma hizim bana yeterli düzeyde geliyor.
söyle bir göz attim pek bir sey anlamadim zaten.
Özellikle kekemelik ve diksiyon sorunu ceken kisilere tavsiye ediliyor diye biliyorum.
ortalama hizda ama anlayarak ve yasayarak okumak daha makul geliyor.
acelemiz yok okuruz bitiririz bir sekilde.
lisede aldığımız bir seçmeli dersti. oldukça faydası olmuştu, özellikle de üniversiteye giriş sınavlarında. halen faydasını görüyorum. iki satırı birden takip etmeyi öğrenmiştim. anlamı atlamadan, tamamıyla anlayarak da okumak mümkün bu tekniklerle.
kitap okumayı sevenler için veya araştırmayı sevenler için öğrenilmesi gereken müthiş bir yatırım. göz kaslarının, alanının genişletilmesi ve kelime kelime değilde cümleyi grup grup okumayı amaçlayan bir teknik.
1 aydır özel ders alıyorum ve normalde 1 sayfayı 1,30 dk okurken şimdi bu süre 40 saniyeye düşmüş durumda. devletin ilkokul ve ortaokul müfredatına koyulmasını arzu ettiğim ders.
hızlı okuma eğitimi sonunda eğitimci kişi katılımcılara " herkes savaş barış kitabını öğrendiği tekniklere göre hızlı bir şekilde okusun" şeklinde bir ödev verir. ertesi gün eğitimci kitabı okuyanlara kitaptan ne anladıklarını sorar. içlerinden biri şöyle bir yanıt verir; " olay Fransa'da geçiyor"
buradan çıkaracağımız sonuç hızlı okuma olayi faso fisodur.
Hızlı okumak mı, okuduğunu anlamak mı? Toplumsal ve bireysel olarak hızlı okuma tekniklerine gösterdiğimiz ilginin küçük bir kısmını okuduğunu anlama tekniklerine göstersek bugün farklı bir noktada bulunuyor olabilirdik.